POSTED IN Krig-fred, Økonomi

Krigen koster USA lite:

Nato-landene tømmer sine våpenlagre og må kjøpe nye våpen fra USAs krigsindustri.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Slik forsvares «hjelpen» til Ukraina: Pengene går faktisk til USA – og ingen amerikanere dør.

Av Swebbtv.


Krigen i Ukraina er bra for USA, ifølge Senatets minoritetsleder Mitch McConnell. Ingen amerikanere dør. USAs våpenarsenal fylles opp og moderniseres, noe som fører til amerikanske arbeidsplasser. Mesteparten av pengene brukt på Ukraina går faktisk til USA, hevdet han nylig, melder CNN.

Biden-administrasjonen i USA ønsker å sende enda mer penger til Ukraina: 24 milliarder dollar.

Men siden Ukraina ikke lykkes i sin offensiv mot Russland, kan det oppstå en politisk motstand mot denne sjenerøse «hjelpen».

Mitch McConnell

Imidlertid er ikke alle enige. Den republikanske minoritetslederen i Senatet, Mitch McConnell, hevder at krigen egentlig ikke koster USA så mye.

– Folk tenker mer og mer ser det ut til, at vi ikke bør gjøre dette. Vel, la meg starte med å si at vi ikke har mistet en eneste amerikaner i denne krigen, erklærte McConnell under et møte i Louisville, ifølge CNN, og fortsatte:

– Mesteparten av pengene som vi bruker knyttet til Ukraina, brukes faktisk i USA, for å etterfylle våpenlagre med mer moderne våpen. Så faktisk blir det flere arbeidsplasser her, og forbedrer vårt eget militær for det som kan ligge foran oss.

Folk dør selvfølgelig, ikke minst hundretusenvis av ukrainske soldater. I april 2023 publiserte Reuters tall på 354 000 ofre på begge sider. Den amerikanske hærens oberst Douglas Macgregor hevdet nylig at totalt 400 000 ukrainske soldater døde i krigen.

Fra Swebbtv, publisert 11 august 2023.
Oversatt fra svensk av Northern Light. Linker og X-melding i orginalartikkelen.
Orginalartikkel: Så försvaras ”biståndet” till Ukraina: Pengarna går egentligen till USA – och inga amerikaner dör.

Kommentar fra oversetter:
Ikke bare erstattes militære våpen med nye i USA, de fleste land i NATO som sender våpen til Kiev-regimet tømmer sine lagre, og mye av dette kommer fra den privateide amerikanske krigsvåpen-industrien, med BlackRock og de andre kapitalforvaltningsselskapene som eiere. Wall Street tjener også på at andre NATO-land sender våpen til Ukraina, som ikke er gaver slik som det fremstilles i vestlig hovedstrømpresse. Ukraina finansierer våpnene ved å utvide sin allerede ubetalbare statsgjeld.

Det militær-industrielle komplekset får en enorm profitt på en krig de selv provoserte frem, krigshaukene i Washington er en del av det. De finansielle eierne av våpenindustrien som BlackRock, er invitert av Kiev-regimet for å lede «restruktureringen og gjenoppbyggingen» av Ukraina. At kapitalforvaltningsselskapene tar over de beste jordbruksarealene for korndyrking i Europa, ser ut som ha vært en del av en langsiktig plan for mange år siden. Målet for herskerklassen er å ha full kontroll og eierskap på matproduksjonen i Europa.

Forsidebilde: Alexander Mils

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • .Jan Zörlie
  29 august 2023 11:40

  Den amerikanske krigsindustrien er privateid,er det noen tvil om det ?.Siden Noe har litt tungt for å forstå,eller heller mangel på vilje til å forstå,så får jeg ta det en gang til.
  Dere som hele tiden unngår elefanten i rommet,hvem eier disse våpenfabrikkene,hvem sitter i styrerommene ?.Black Rock vil dere da hevde,med hovent blikk og selvfornöyd ego.Å,er det sånn ja sier menigheten,og dermed er debatten död.Iallefall i menigheten.
  Denne menigheten,de tar litt «news fra her og der og syr det sammen til noe som skal väre eller bli noe «veldig»sant.
  Hva tror menigheten Scott Ritter eller Dougla mcGregor ville si om de så denne Artikkelen ?.
  Sist jeg hörte på Douglas ble han intervjuet av Tucker Carlsson og han tegnet et helt annet bilde av tilstanden i den «amerikanske Krigsindustrien.Douglas hevder til og med at USA ikke har mye egen industri igjen ,Den har visst flyttet til varmere strök.

  Man kunne jo forvente at Derimot og deres menighet som kritiserer andre menigheter for å spre falsk informasjon,kanskje burde tenke på,iallefal å presentere hva begge sider i en sak mener og slutte med sin ensidige dekning,som ofte er så fulle av huller en det ligner en stor ost med store huller i.

  …..

  Beskjed fra Derimot.no til .Jan Zörlie

  Du skrev dett her: «Man kunne jo forvente at Derimot og deres menighet som kritiserer andre…»

  Du har tydeligvis vondt for å forstå det, så du får det med teskje:

  Derimot.no er et medie som publiser artikler som oftest er skrevet av andre artikkelforfattere enn de få mennesker som utgjør redaksjonen i Derimot.no. Noen artikler får vi tilsendt av artikkelforfattere som ønsker deres artikler publisert hos oss. Andre artikler er hentet fra andre medier. Derimot.no publiser artikler får å spre informasjon og meninger. Redaksjonen kan være uenig med det som vi publiserer, men vi gjør det alikevel. – For nettopp å spre nevnte informasjon og meninger!

  Så avstå fra å komme med utsagn om Derimmot.no som du er sitert på. Og du kan utøve mer respekt ovenfor de andre leserne ved å unnlate å kalle de for «menigheten».

  Redaksjonen, Derimot.no

  Svar
  • .Jan Zörlie
   29 august 2023 22:18

   Svar til Redaksjonen.
   Huffda,rent umiddelbart fikk jeg en fölelse av Sovjettiden,noe må åpenbart ha fölt seg tråkket på tärne.
   Jeg tenker videre at,nå som ordpolitiet begynner å renske ut «farlige ord og vendinger,hvilke ord og utrykk er det da tillatt å bruke ?.Går det an,i dette tilfelle å bytte ut ordet menigheten med» klubben,de navnlöse,de troende,falske profeter osv osv ?,Ja ikke vet jeg,men det kjennes som at rommet for å yttre seg har krympet,om jeg da er tillatt å si hva jeg mener.
   Jeg husker forresten en tale Putin holdt,jeg huskerikke i hvilken anledning,men han drev med en slags selvransakelse på vegne av Sovjettidens mörkere historie og han sa,vår historie er ikke uten mörke flekker,vi har gjort store feil opp gjennom historien osv,og det er nettopp det,å forbedre sin moral eller folkets moral begynner med selvransakelse,man kan ikke mörklegge,skjule eller lyve.
   Ja,jeg må bare juble med,for det er min erfaring også,å forbedre seg og sin moral er noe alle burde strebe etter,veldig ofte vil man i den prosessen finne ut at gårsdagens venner blir til dagens uvenner,folk og fe vil helst dyrke sine demoner ifred og jeg tenker da,javel du /dere bestemmer selv ,men utsagnet «sannheten skal sette deg fri,er ikke helt uten substans,det er den vi skal strebe etter.Men det er ikke alltid lett,f.eks i den vestlige verden har politikerne styrt folket i en materiafilosofisk retning hvor kapplöpet etter penger som skal gi deg en lykkefölelse uten like,nå om dere oppdager det vil dere se hvilken lykkelig nasjon vi har blitt.
   Den humanfilosofiske retning hvor fellesskap og trygghet er toneangivende har blitt fortrengt,vi har mistet oss selv.
   Vi beundrer alt og alle som glitrer om de bare med bröd og sirkusbransjens hjelp blir hauset opp nok,budskapet til alle er OBEY OBEY,dansen rundt gullkalven er det eneste som betyr noe.
   Idagen situasjon bukker flere og flere bukker under,folk og familier som samvittighetfullt har betalt sine regninger klarer ikke mer,med namsmann og fogd og politi blir de kastet ut av hus og hjem,men hvem har tid til å bry seg,vi kan jo ikke slutte å löpe etter lykken.

   ….

   Tilsvar fra Derimot.no til .Jan Zörlie

   Tåler du ikke å få kritikk for det som du selv skriver, så bør du kanskje ikke skrive det, ikke sant?

   Må du i det hele tatt skrive noe om de andre leserne av Derimot.no? Er du en del av «menigheten», som var det ordet du brukte, eller plasserte du deg utenfor den gruppen der? Det er overveiende sannsynlig at du plasserte deg utenfor, og dermed virker det nedlatende at du kaller de andre leserne for «menigheten». Hverken du eller vi i redaksjonene vet hva leserne mener og deres motiver for å lese artiklene her.

   Du kom ikke med sannheten da du helt feilaktig skrev utsagn (i kommentarfeltet til artikkelen «Eventyr selges inn som sannheten. Valg i Norge og krig i Ukraina») som kunne få andre til å tro at Derimot.no er knyttet til ett bestemt politisk parti, så du fikk kritikk for det av oss. Det at du ville knytte Derimot.no til det partiet som du navnga, røper at du ikke har lest visse opplysninger om sjefsredaktøren som er på våre nettsider. Hadde du lest dette så ville du trolig ikke bevist for oss at du ikke har fått med deg den informasjonen. Hvilket parti vill du nevnt da, som en erstatning for det partiet du navnga?

   Redaksjonen, Derimot.no

   Svar
   • .Jan Zörlie
    30 august 2023 2:32

    Fint om Redaktionen kan väre litt mer presise.Snakker dere om mine kommentarer når det gjelder denne artikkelen eller en annen ?.Skal vi se ?.
    Hvilket parti ville du nevnt da,som en erstatning for det partiet du navnga ?.Det er spörsmålet,ikke sant ?.Legger dere ord i munnen på meg ?.
    Hvor i mine kommentarer vedr denne artikkelen har jeg nevnt noe parti ?.Om dere mener at jeg har gitt kommentarer om ett parti gjeldende andre artikkeler så får dere referere til de kommentarene ,ikke klippe å lime.Jeg må få vite hvilke kommentarer dere föler dere stött over så jeg vet hva jeg skal svare.
    Jeg har jo kommentert ganske mye i perioder og mange ganske dirty kommentarer har jeg fått om meg som person,personangrep er jo alltid noe å ty til når argumentene svikter.Ikke sant ?,så langt jeg vet,har ikke redaksjonen tatt affäre når disse angrepene har gått på person og ikke på sak.Jeg skal ärlig innrömme at jeg også til tider har värt ufin,men har forsökt forbedre meg,holde meg til sak.
    Nå tenker jeg at noen föler seg såret og vonbrotne,det kan jeg ikke gjöre noe med.Det er ikke hvodan man har det,men hvordan man tar det eller noe sånt.
    Og til sist Redaksjonen,det er fint om dere legger meldingen deres inn i kommentarfeltet på vanlig måte slik at jeg også får melding om nye kommentarer og ikke slik som nåvärende praksis er,hvor jeg tilfeldigvis finner at dere har gitt tilsvar uten varsel.Men noen vil jo alltid ha siste ordet og uten varsel ingen tilsvar.Kanskje ?.Ja kanskje det er sånn.

    Til .Jan Zörlie

    Vi legger ut svar til deg på denne måten her. For saken er at alle kan kalle seg hva de vil. Som f.eks Jan Z. eller å utgi seg for å være fra Derimot.no.

    Den måten vi svarer deg på, fjerner all tvil om at det er Derimot.no som svarer deg.

    Du svarte ikke på spørsmål som er stilt deg. Isteden kommer du med motspørsmål.

    Vi er presise i det vi har skrevet til deg. Evner du ikke å skjønne det som vi har skrevet til deg, så bør det være et varsko til deg om at du bør lese tekster bedre.

    Du skrev dette: «Hvor i mine kommentarer vedr denne artikkelen har jeg nevnt noe parti ?» Det er uredelig skrevet, fordi du vet 2 ting: Du vet selv at du skrev om parti-tilknytning i et kommentarfelt til en annen artikkel. Og du vet at dette presiserte vi i vårt forrige svar til deg.
    Så, du er uredelig.

    Du bør komme med beklagelse til alle i redaksjonen for det du skrev om partitilknytning.
    Du bør også komme med beklagelse til alle andre lesere for å ha stemplet de som en del av en menighet.

    Fortsetter du å være uredelig fra nå av, så sletter vi dine kommende kommentarer. Du burde skjønne at du var uredelig da du kom med din kommentarer om partitilknytning, menighet, og det du skrev i din kommentar her, hvor du later som at du ikke leste dette:

    «Du kom ikke med sannheten da du helt feilaktig skrev utsagn i kommentarfeltet til artikkelen «Eventyr selges inn som sannheten. Valg i Norge og krig i Ukraina» som kunne få andre til å tro at Derimot.no er knyttet til ett bestemt politisk parti, så du fikk kritikk for det av oss. Det at du ville knytte Derimot.no til det partiet som du navnga, røper at du ikke har lest visse opplysninger om sjefsredaktøren som er på våre nettsider.»

    Redaksjonen, Derimot.no

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

F. William Engdahl:

Planlegger USA et statskupp eller «fargerevolusjon» i India?

Forrige innlegg

Naomi Wolf, tidligere rådgiver for Clinton:

Formålet med covid-vaksinene er befolkningskontroll.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.