POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Krigen i Ukraina

«Vesten går under
om ikke Russland drives helt ut
av Ukraina og Krim». Virkelig?

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

I en kommentar 02.02.2024 trykt i Frankfurter Rundschau og The New Statsman 07.02.2024, skriver Wolfgang Streeck om at USA nå har utpekt Tyskland til en lederrolle i Europa som USAs stedfortreder, ikke Frankrike. Stedfortrederrollen er viktig fordi USA nå er på veg mot Asia og trenger en representant i Europa, hevder Streeck.
Streeck er også opptatt av hvordan det går med krigen i Ukraina. Om den totale endelige seier er mulig ved at Russland drives fullt ut og Krim gjenerobres. Nå blir Ukraina rasert og lokalbefolkninga lider. Samtidig som hærledelsen i Ukraina innkaller 500 000 mann, har 200 000 ukrainere i stridsfør alder reist til utlandet for å slippe å dø for Vestens kamp for Krim.
Streeck er ellers opptatt av om skal betale kostnadene for gjenoppbygging av Ukraina; det blir ikke USA! 

Innledning fra red. Politikus.

Wolfgang Streeck:

Wolfgang Streeck.
Foto: OBB/Politikus

Sarah Wagenknechts fredsplan:
Vil befri Tyskland fra USAs grep

I sin tale på sitt partis Europakonferanse oppfordret Sahra Wagenknecht den tyske regjeringen til å stanse våpenleveransene til Ukraina og oppheve olje- og gassembargoen mot Russland. Så langt tyske medier rapporterte om dette, spente hennes «kategoriseringer» fra naiv pasifisme til høyst forrædersk putinisme. Wagenknechts forslag kan og bør imidlertid være en anledning til en lenge etterlengtet debatt om Tysklands nasjonale interesser under forutsetning av at den USA-dominerte nye verdensordenen kollapser etter 1990, noe de etablerte partiene og deres offentligheter hardnakket nekter.

Denne avvisningen har en lang tradisjon. … Alle som var av en annen oppfatning, for eksempel Egon Bahr eller Genscher, ble mistenkeliggjort for en ny tysk nasjonalisme, uttrykt av USA som et middel til å opprettholde alliansedisiplinen.

Etter 1990
Ikke en uten at USA har ført krig
og skapt kaos i de invaderte landa

Dette gjelder fortsatt i dag, tre tiår etter den kalde krigens slutt, hvor det ikke har gått en dag uten at USA har ført krig et eller annet sted i verden, og til tross for den katastrofale amerikanske politikken for verdensorden og verdensherredømme i Irak, Afghanistan, Syria og Libya og nå i Palestina – eksempler på en uaktsom intervensjonspolitikk som ikke etterlater seg annet enn kaos. Under disse omstendighetene virker Wagenknechts oppfordring til Tyskland om å bryte med den USA-bestemte Ukraina-strategien og grunnleggende omdefinere forholdet til USA og dermed også til Russland, særlig med tanke på Donald Trumps andre periode, som forventes å begynne om et år, alt annet enn eventyrlig, og i hvert fall langt mindre eventyrlig enn den tyske regjeringens utenrikspolitikk, som fortsatt blindt følger USA.

I Ukraina, som i Afghanistan, truer trusselen om nederlag. Når det gjelder Ukraina spesielt, er det å forvente at krigen der, i likhet med krigen i Afghanistan, vil ende med et nederlag for Vesten, men først og fremst for lokalbefolkningen. Frontene har vært fastlåste i mer enn ett år. På ukrainsk side har minst 70 000 soldater mistet livet, og ifølge von der Leyen døde de «for våre verdier»; ytterligere 50 000, konservativt anslått, har fått så alvorlige skader at de ikke kan sendes tilbake til fronten. Likevel holder den ukrainske regjeringen, oppmuntret av USA og Tyskland, fast ved sine maksimalistiske krigsmål: en «seier» for Ukraina i form av gjenerobring av Krim og alle deler av landet som er okkupert av Russland, inkludert de russisktalende delene.

Ingen kan si hvordan en slik seier skal oppnås. Nye mirakelvåpen blir stadig etterspurt og levert, men resultatet er lite annet enn testresultater og reklamefilmer for produsentene. Befolkningens entusiasme for krigen synker tilsvarende. Mens presidentvalget er avlyst og massemediene er mer samkjørte enn noensinne, demonstrerer konene og mødrene til frontsoldatene som har måttet stå i felten uten permisjon siden krigens begynnelse, i gatene, sannsynligvis fordi ingen vil erstatte dem. Øverstkommandoen krever for øyeblikket innkalling av 500 000 menn.

Samtidig oppholder 200 000 menn som er skikket til militærtjeneste seg bare i Tyskland, ulovlig i henhold til landets lover, som flyktninger som ikke har noe ønske om å dø for Krim. I selve Ukraina blomstrer korrupsjonen på distriktets vernepliktskontorer og legekontorer, der vernepliktige i hopetall kjøper seg fri fra militærtjeneste for summer på mellom 3 000 og 15 000 amerikanske dollar. Å tvile med Wagenknecht på at tilførselen av stadig flere våpen gjør noe godt for noen, bortsett fra Rheinmetall og Strack-Zimmermann, virker alt annet enn urimelig.

I Ukraina, som andre steder, er USA i ferd med å etterlate seg en ruinhaug som andre må rydde opp. Alle som stoler på dem, må innse at de ikke har noen grunn til å tenke seg om to ganger før de involverer seg militært, særlig etter at den kalde krigens bipolaritet er over: Beliggenheten på en øy på størrelse med et kontinent med bare to nabostater, som begge er i lommen på dem, gjør dem uovervinnelige. Dette forklarer den hensynsløsheten med hvilken de fører sin sikkerhets- og utrygghetspolitikk: Ingenting kan skje med dem.

Biden ønsker å kapitalisere på konflikten med Russland. På dette punktet er det ikke stor forskjell på Biden og Trump. Biden vil kunne ta med seg NATO når han forlater Ukraina til fordel for Kina, mens Trump tror han kan klare seg uten NATO i Asia. Biden vil bruke konflikten med Russland til å holde Vest-Europa på linje med USA og vil derfor ikke gå med på en fredsavtale; Trump bryr seg ikke om Ukraina. Trumps tilbaketrekning fra Europa vil derfor bli temmelig uorganisert, Bidens heller ikke: I motsetning til i Afghanistan vil man sannsynligvis forsøke å etterlate seg noe som ligner en orden som tjener USA.

Det ser ut til at Tyskland er tiltenkt en spesiell rolle. Etter å ha vært fastlåst i sin pasifisme i etterkrigstiden fram til «Die Wende» [murens fall 1989, mrkn Pol.], påberoper Tyskland seg nå en europeisk lederrolle etter påtrykk fra USA, men også fra De grønne og den tyske forsvarsindustrien, representert ved FDP, for første gang uten å ta Frankrike med på laget. I denne rolla er det meninga at Tyskland, som en stedfortreder for USA, som er på vei til Asia, skal sørge for de nødvendige midlene for «seieren» i Ukraina, samtidig som de ukrainsk-amerikanske krigsmålene vedtas. Men denne oppgaven er umulig.

Politikus er ansvarlig for oversetting
og en mellomtittel.

Framheva bilde: Foto: Jamara, iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • RUSSLAND – UKRAINA
  En liten historietime
  for alle russofober og
  Ukraina-forståsegpåere:❕ –

  1989-1991
  Russland tillater avskaffelse av avgrensningslinjen mellom Øst- og Vest-Tyskland og oppløser «Warszawapakten», trekker sine tropper tilbake fra Øst-Europa og stoler på det verbale løftet til Hans-Dietrich Genscher (tidligere visekansler i Forbundsrepublikken Tyskland og James Baker (tidligere utenriksminister i USA) i februar 1990 at de tidligere «Warszawapakten»-medlemmene ikke vil bli med i NATO, så det blir INGEN NATO – ekspansjon østover.

  De amerikanske troppene forblir stasjonert i Tyskland.
  Innen 2004 har nesten alle «Warszawapakten»-medlemmer sluttet seg til NATO.

  Russland forholder seg rolig❕

  2001
  Putin gir et tilbud til Vesten i den tyske Forbundsdagen (på flytende tysk) om et nært partnerskap for å overvinne fortidens splittelser.

  Alle medlemmer av Forbundsdagen applauderer entusiastisk…
  Amerikanerne forbyr det.
  Det er en buffer mellom NATO og Russland med Hviterussland, Ukraina og de 3 baltiske statene.

  Russland forholder seg rolig❕

  2004
  De baltiske statene blir medlemmer av NATO.

  Et første brudd på buffersonen.

  Russland forholder seg rolig❕

  2014
  Vesten feier Ukrainas Russland-vennlige regjering ut av embetet og installerer en USA-vennlig regjering.
  (Som har siden blitt innrømmet selv av amerikanerne).

  I samme øyeblikk begynner USA, først og fremst Hunter Biden (sønnen til den gamle og semi-senile amerikanske presidenten Joe Biden), å infiltrere Monsanto, Black Water og amerikanske militærrådgivere i Ukraina, og holder ut utsiktene til NATO medlemskap.
  Samtidig kommer Hunter Biden inn i den ukrainske gassvirksomheten.

  Det andre bruddet på buffersonen fant sted.

  Russland forholder seg rolig❕

  2014
  Tvunget av det amerikanske kuppet (russerne hadde stasjonert hele Svartehavsflåten sin i Sevastopol, Krim), var det en fredelig «okkupasjon»av Krim. (97% ønsket å tilhøre Russland)

  I motsetning til alle andre beretninger ble det ikke avfyrt et eneste skudd, ingen ble drept.
  Bortsett fra noen få Krim-tatarer, har til i dag 90 prosent av Krim-innbyggerne vært enige i denne handlingen.

  Russland forholder seg rolig❕

  2014–2022
  Ukraina beskyter konsekvent Luhansk og Donetsk med Free Azov Brigades (hakekorstilbedere).

  Mange russere dør, inkludert russiske barn.

  Ukraina har sluttet å betale pensjoner til disse områdene siden 2014.

  Pengekranen er slått av. Matforsyning til disse territoriene leveres utelukkende av Russland.

  Ingen av dette er nevnt i tyske medier.

  Russland forholder seg rolig❕

  2020
  I følge eksemplet fra 2014 i Ukraina, prøver Vesten nå å styrte regjeringen i Hviterussland, noe som mislykkes, men det var det tredje angrepet på buffersonen mellom NATO og Russland.

  Russland forholder seg rolig❕

  2022 (til 24.02.22)
  Putin krever en endelig garanti for at Ukraina ikke blir medlem av NATO og at Donetsk og Lugansk i stor grad skal få styre seg selv på Ukrainas territorium.

  Dette blr avvist av USA❗️

  2022 (fra 24.02.2022)
  Russerne invaderer Ukraina❕
  For å få slutt på krigen, krever Putin
  – en garanti for nøytralitet og
  – En demilitarisering av Ukraina,
  – en anerkjennelse av Donetsk og Lugansk som folkerepublikker
  – anerkjennelse av Krim som russisk territorium
  – en denazifisering av Ukraina
  For å få slutt på krigen, krever Putin
  – en garanti for nøytralitet og
  – en denazifisering av Ukraina
  Dette burde gi en ettertanke for alle de som tankeløst etteraper løgnene eller halvsannhetene til de tyske, europeiske og amerikanske mediene …

  Svar
  • sunhunter61
   21 mars 2024 11:02

   En grei summering.
   Er det rart Paul Craig Roberts har kalt russerne alt for trege og ettergivende i denne konflikten?
   USAs maktelite har forstått dette som en svakhetstegn, og har derfor eskalert konflikten hele veien.
   Mulig Paul Craig Roberts tar feil og at russerne har lurt disse utålmodige cowboyene inn i felle som får både gampen og seksløperen til å kollapse på sikt. Utålmodigheten er USAs styrke og svøpe.

   Forøvrig synes jeg tittelen på artikkelen, den innenfor anførselstegnene, er litt nærmere sannheten enn det jeg liker. Men årsaken er så langt i fra russernes. De har bare ‘gleden’ av å sette inn de siste spikerne i kisten. Vesten har råtnet innenfra i flere tiår.

   Svar
 • Man kan lure på hva som vil bli utfallet av denne krigen.
  Finland er i dag medlem av NATO, og det skal nå bygges USA-baser i landet (og også I Sverige og Norge). Den nye presidenten i Finland har uttalt av Finland er villig til å ha atomraketter i landet (det betyr USAs atomraketter). Tenk om presidenten i Mexico hadde inngått feks militærallianse med Kina og hadde sagt at Mexico skal ha kinesiske atomraketter utplassert i Mexico. Dette hadde ført til panikk og hysteri i USA, USA hadde gjort nesten hva som helst å få endret på noe slikt.

  Krigen i Ukraina må i det minste slutte med at NATO og USA erklærer at Finland og de baltiske land, og også Romania og Bulgaria inkl Rest-Ukraina og Polen ikke skal ha utplassert atomvåpen. Det vil trolig også måtte bli forbud mot utplassering av mellomdistanse raketter i Europa (i alle områder vest for Ural).

  Ukraina har en geografisk utstrekning som går veldig langt østover. Hypersoniske raketter utplassert helt øst i Ukraina vil ha en flytid på ca 3 minutter før de treffer Moskva. Det ser ut som Russland har planer om å overta hele østlige Ukraina. Hvis Russland ikke kan stole på at vestlige NATO-land holder sine ord (slik Tyskland og Frankrike sviktet og løy ang deres undertegnelse av Minsk2-avtalen), hvilket annet alternativ har Russland annet enn å overta og okkupere nesten hele Ukraina?

  Tenk om NATO og USA hadde fulgt rådene fra bla Henry Kissinger og andre om at de tre landene Finland, Hviterussland og Ukraina alle børe være nøytrale land for å redusere faren for krig i Europa. Og også hvis Minsk2-avtalen hadde blitt innfridd. Da hadde det nå vært fred i Europa i dag. Isteden har vi fått en tilstand av kaos og krig som kan eskalere vanvittig. Og Tyskland er i ferd med å bli av-industrialisert mens Russland derimot overlever økonomisk og også opplever økonomisk vekst..

  Svar
  • Alt tyder på at vi raser inn i et atomscenario, lignende cubakrisen.Så spørsmålet blir hvem som trykker på «knappen» først? Det synes som «slaget» skal stå mellom Nato/USA og Russland/Kina? Norge,Sverige,Finnland utslettet. Poxy krigen fortsetter på ulike territorier. Elten gjemmer seg i bunkerne. Når alt er over, åpner de føbanken på Svalbard. Så da blir det fest for da «eier» de «alt»! Det de har glemt er at «lykken blir kun kort»-de må møte døden de og. Evig jordeliv har de ikke «løst»ennå stakkars.

   Svar
 • Northern Light.
  24 mars 2024 18:21

  Ungarns Viktor Orbán advarer mot EUs krigsgalskap: «Som situasjonen før annen verdenskrig».

  Krigen i Ukraina begynner å ligne situasjonen før første verdenskrig, advarer Ungarns statsminister Viktor Orbán nå på Kossuth Radio i forbindelse med et EU-møte i Brussel, melder Hungary Today/Magyar Nemzet.

  Ifølge Orbán er det en bekymringsfull krigsstemning blant Europas ledere. Det begynner å se ut som en gal krigs-spiral som kan føre til en større konflikt, som den som førte til første verdenskrig.

  Atmosfæren i Brussel er nå så krigersk at det føles som å komme til en annen galakse. Det sier Ungarns statsminister Viktor Orbán. Europas politikere snakker som om de selv er i krig med Russland.

  – Det føles som om jeg har kommet til en annen galakse, forklarer Orbán på Radio Kossuth, som ble sendt fra Brussel. De er inne i en krigsspiral, som blir stadig verre, og det er nå snakk om å stasjonere tropper i Ukraina.

  Dette er «sjokkerende» for Ungarn, sier han.

  – Dette er ikke et videospill. Dette er virkeligheten. Konsekvensen av et vedtak er at noen dør dagen etter. Hundretusenvis av mennesker er allerede døde. Konsekvensene av avgjørelsene her skaper enker, foreldreløse barn, ødelagte liv og byer.

  Det mest alarmerende er at grensene skyves frem hele tiden, mener han. Først skulle bare ammunisjon sendes til Ukraina. Så var det stridsvogner, og så videre. Og nå snakker noen europeiske ledere om å sende soldater til Ukraina.

  – Det som virket absurd og utenkelig for bare to måneder siden er nå blitt til virkelighet, sa Viktor Orbán ifølge Tass, og advarte om at «hvis et NATO-land går inn i militære operasjoner mot Russland, vil det bety begynnelsen på den tredje verdenskrig».

  Ifølge den ungarske statsministeren begynner situasjonen å ligne mer og mer på første verdenskrig. Første verdenskrig startet også som en lokal konflikt, påpeker han. Det utviklet seg gradvis.

  Fra Swebbtv, publisert 22 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkelen: Varnar för EU:s krigsgalenskap: ”Som att komma till en annan galax”.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Hadde støttet AfD på Tiktok.

Tysk 16-åring arrestert foran elevene.

Forrige innlegg

Sier han kan bevise kriminelle handlinger av ledende politikere knyttet til korona-vaksinene.

Britisk parlamentsmedlem med sterke påstander.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.