POSTED IN NATO, Ukraina

Krigen i Ukraina kan ikke vinnes.

Politikken legges om etter nederlagene på slagmarken.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Anglo-amerikanarane endrar sin strategi for Ukraina

VOLTAIRE NETWORK | 10. FEBRUAR 2024

Etter president Volodymyr Zelensky sin tur til Washington i midten av desember, bestemde angla-amerikanarane seg for å endre strategien sin i Ukraina etter den mislykka «motoffensiven». Den ukrainske hæren har no seriøse logistikkproblem, fordi den er utstyrt på ein heterogen måte med donasjonar frå dei allierte, og ikkje ved å sjølv skaffe seg eit eige arsenal på koherent måte.

I tillegg har den seriøse bemanningsproblem. Den greier ikkje lenger mobilisere, og mange av soldatane der no er gamle og sjuke. Framfor alt lir den av alvorleg mangel på trening. Soldatane har kanskje fått noko kamptrening, men dei kan ikkje det mest grunnleggande om soldatyrket. Den russiske hæren, derimot, har ei ugjennomtrengeleg forsvarslinje og nye våpen som lar den angripe utanfor denne linja og, framfor alt, forstyrre NATOs kommunikasjon og kommandoar. I tillegg stør Russland seg på ein våpenindustri utan sidestykke og ein blomstrande økonomi.

Under slike tilhøve laut anglo-amerikanarane gi opp håpet om å ta tilbake dei tapte territoria. Dei må difor fokusere på å halde på territoriet dei no har (inkludert førebu seg på eit russisk angrep på Odessa) og pense over på sabotasje-aksjonar inne i Russland.

Ukrainas president Volodymyr Zelensky vitja Washington den 11. og 12. januar, men greidde ikkje å overtyde Kongressen om å røyste for nye subsidiar til Ukraina. Republikanarane trur han har tapt krigen, og at å investere i landet hans er sløsing med pengane.

Straks endra anglo-amerikanarane strategi. USAs utanriksdepartement har derfor henvendt seg til EU for å kompensere for tapte amerikanske donasjonar, medan Pentagon har utvikla ein «Athensk formel» for å levere våpen indirekte (sjå nyheitsbrev nr. 0351).

Storbritannias statsminister Rishi Sunak drog til Kiev og talte i Verkhovna Rada (parlamentet) den 12. januar. Han signerte ein ny sikkerheitsavtale for dei neste 10 åra og kunngjorde ein auke i dei militære middela til Ukraina for kjøp av luft- og sjøbaserte dronar. Han kunngjorde at London startar ein langvarig krig mot Russland, Iran og Nord-Korea.

Statssekretær for utanrikssaker, Victoria Nuland, hasta i veg til Kiev denne veka for å løyse den militære og politiske krisa. Ho gav ein improvisert pressekonferanse, og ingen foto frå intervjua hennar har blitt publiserte.

Øvstkommanderande for Ukrainas væpna styrkar, general Valery Zaluzhnyi, som Volodymyr Zelensky ser på som ein rival, har gått med på å gå av og bli ambassadør i London. Han vart faktisk halden ansvarleg for fiaskoen til «motoffensiven» som alle hadde vore einige om. Men før avreisa, publiserte han ein kronikk på CNNs nettstad som slo fast at krigen ikkje kan vinnast på konvensjonell måte, men lyt tilpasse seg Russlands nye våpen, særleg dronane og det elektroniske utstyret til forstyrring av kommunikasjon og sletting av ordrar.

Men president Volodymyr Zelensky talte på TV. Han kunngjorde ei omfattande omorganisering av dei væpna styrkane og av regjeringa si, utan å spesifisere nærare kva som skal skje.

EUs High Representative for Foreign Affairs and Security Policy Josep Borrell rusa likeeins avgarde til Kiev. Han bad om opplysningar om endringane i dei militære krava som føge av den nye strategien, og han forsikra den ukrainske presidenten om at EU ville ville forsyne han med ein million granatar i løpet av 2024. Dei ulike europeiske organa har blitt samde om ein støttepakke på 50 milliardar euro (€33 milliardar i lån og €17 milliardar i form av tilskot) for dei neste tre åra. Dette er openbert langt ifrå nok til å kompensere for USAs donasjonar.

Frankrikes president Emmanuel Macron er venta å besøke Kiev snart og avsløre hans lands rolle i den anglo-amerikanske strategien.

Denne artikkelen ligg bak betalingsmur i «Voltaire, international newsletter», n°73. Abonnement kostar: 

150€ per år eller 

15€ per månad.

Omsett av Monica Sortland

Forsidebilde: Mark König

https://www.voltairenet.org/article220409.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  13 februar 2024 8:48

  «Storbritannias statsminister Rishi Sunak drog til Kiev og talte i Verkhovna Rada (parlamentet) den 12. januar. Han signerte ein ny sikkerheitsavtale for dei neste 10 åra og kunngjorde ein auke i dei militære middela til Ukraina for kjøp av luft- og sjøbaserte dronar. Han kunngjorde at London startar ein langvarig krig mot Russland, Iran og Nord-Korea.», skriv Voltairenet.

  Strategien frå vest er endra. No vert det endå meir sabotasje og terror i Russland med vestleg hjelp.

  At vår allierte, Storbritannia, slik set Noreg i stor fare for gjengjelding, ligg utanfor fatte-evna til PST og E-tenesta. Storbritannia og NATO er den største trusselen mot norsk tryggleik.

  Svar
 • Northern Light.
  13 februar 2024 17:05

  Senator: Russland produserer like mange artillerigranater på en dag som USA gjør på en måned.

  Av Swebbtv.
  Såkalte «eksperter» har lurt USA inn i den ene ødeleggende krigen etter den andre. Vietnam, Afghanistan, Irak. Den siste evige krigen til «ekspertene» er Ukraina. Det ble forklart av senator James David Vance i en tale i senatet. Men det må det ta slutt på nå, mener han.

  Det var mandag at den republikanske senatoren James David Vance holdt en lang og innholdsrik tale hvor han argumenterte mot USAs evige kriger i andre land.

  – Så mange ganger de siste tiårene har vi blitt bedt om å lytte til ekspertene. Og likevel spør vi aldri hvilke resultater disse ekspertene har i utenrikspolitiske spørsmål, sa J.D. Vance i sin tale. Ekspertene, med konsensus fra begge partiene, fikk oss inn i Vietnam, en krig som varte i nesten 15 år og resulterte i ødeleggelsen av nesten 60 000 amerikanske liv. Og for hva?

  – Det var den utenrikspolitiske konsensusen til begge partier og ekspertene, som fikk oss inn i en 20 år lang krig i Afghanistan, der amerikanske skattebetalere i to tiår finansierte ting som hvordan å gjøre Afghanistan om til et blomstrende demokrati, eller hvordan sikre at Afghanere i 2000-tallet hadde skikkelige amerikanske ideer om kjønn. Vel, kanskje det var bortkastet penger, og kanskje tok ekspertene feil.

  De samme «ekspertene», fortsatte han, fikk USA til å invadere Irak fordi Irak hadde masseødeleggelsesvåpen, noe som senere faktisk viste seg å ikke være sant.

  – Nå har disse ekspertene et nytt korstog. Nå har disse ekspertene en ny ting som amerikanske skattebetalere må finansiere – på ubestemt tid, og det kalles konflikten i Ukraina.

  I det siste forslaget om mer penger til Ukraina, følge J.D. Vance, er det en innebygd «tidsinnstilt bombe» for riksrett mot Donald Trump, dersom han blir president igjen, og prøver å stoppe finansieringen av krigen i Ukraina.

  – Vi produserer cirka 30 000 artillerigranater i løpet av en måned, sa Vance i sin tale. Det har økt fra rundt 20 000 artillerigranater i måneden ved begynnelsen av konflikten. Gjett hvor mange russerne produserer? Omtrent 25 000 artillerigranater per dag. – Så på én måned produserer USA, den største økonomien i verden våpen med en hastighet – per måned – som russerne gjør på en dag.

  Senatoren hadde også spørsmål om terrorbombingen av Nord Stream.

  – Hvordan ser energiprisene ut rundt om i verden?, undret han. Vi aner ikke hvem som sprengte Nord Stream-rørledningene. Men vi kan gjette. Men er det ikke litt rart og uvanlig at våre europeiske allierte som har fått sin viktigste energitilførsel ødelagt, virker helt uinteresserte i å stille spørsmål om det?

  Fra Swebbtv, publisert 13. februar 2024.
  Oversatt fra svensk. Linker, link til tale, video og X-meldinger i den originale artikkelen.
  Original artikkel: Senator: Ryssland tillverkar lika mycket vapen PÅ EN DAG som USA gör på en månad.

  Svar
  • Torfinn Slettebø
   13 februar 2024 17:32

   Her var det mykje nyttig informasjon, og betimelege spørsmål om NordStream-sprengjinga.

   Det er oppmuntrande at det framleis finst fornuftige folk i USA, men dei er sjølvsagt makteslause mot våpen-agentar som Stoltenberg, Gram, Schulz, Macron, Cameron, Sunak og liknande.

   Nasdaq-børsen og norske våpenfabrikkar ser ut til å trivast med denne krigen òg.

   Svar
 • wasan Totland
  14 februar 2024 20:28

  Detn kommer meldinger om at Macron har instilt sin reise til Kiew fordi etteretning har avslørt at Zelenskys indre krets vil ta livet aqv ham for å skylde på russerne.
  Jeg personlig mener at dette må holdes varmt slik at ingen statsledere lenger tør å reise til Kiew.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Arbeiderklassen vi ha trygge gater, mindre voldtekter og penger til velferd – ikke til krig.

AfD i Tyskland skremmer vettet av middelklassevenstre.

Forrige innlegg

Demonstranter da Hillary Clinton skulle tale:

Krigsforbryter!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.