POSTED IN religion

Krigen i Ukraina føres av Zelensky-regimet på alle fronter.

Nå er også kirken i landet blitt en slagmark.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Erkebiskop Atallah Hanna i Jerusalem:

Den ortodokse kirken i Ukraina blir forfulgt og undertrykt av regimet i Kiev

Av Trond Ali Linstad

«Den ukrainske ortodokse kirken blir forfulgt og systematisk undertrykt av det styrende regimet i Kiev. Vi ber åndelige myndighetene i verden umiddelbart gripe inn og stoppe dette.» (Erkebiskop Atallah Hanna, Jerusalem.)

Atallah Hanna

Det er ord fra den kristne erkebiskop Atallah Hanna i Jerusalem. Palestinsk patriot og kjemper. Han skriver i en e-post som også går til oss: «Kirkelige bygg blir beslaglagt, geistlige slått og mishandlet, aviser omtaler det ikke.» Han spør: «Hva er årsak til medie-blokaden? Er dette en ubetydelig sak?»

Han skriver: «Vi håper denne nødmelding når ledere av de kristne kirker i verden, spesielt de ortodokse. Og håper åndelige, internasjonale og humanitære instanser forsvarer moderkirken i Ukraina

Hanna legger til: «Biskopene, fedrene, diakonene, munkene og hengivne troende går gjennom vanskelige tider.» Han anfører: «Forfølgelse og undertrykking tiltar».

Og videre: «Jeg oppfordrer til støtte for den ortodokse kirken i Ukraina! Det ser ut til at fienden ønsker å eliminere den. De vil ikke lykkes,» skriver Hanna. Han henstiller til solidaritet:

«Fra det sårede Palestina og fra det lidende Jerusalem sender vi et budskap om solidaritet og sympati med den ukrainsk ortodokse kirke. Vi ber den frie verden handle for å stoppe denne rasistiske forfølgelsen som søsterkirken deres er utsatt for».

Beskyldt for «russisk» holdning

Et nylig kirkemøte for Ukrainas ortodokse kirke har i en uttalelse pekt på: «Ukrainas ortodokse kirke står ved det ukrainske folket og har alltid støttet Ukrainas territoriale og suverene identitet. Kirkens fiender, derimot, splitter folket.» 

Den ortodokse kirken – langt det største religiøse samfunn i Ukraina – blir nedlatende kalt «russisk», heter det. «Troende borgere i Ukraina blir uten grunn ansett som fiender bare fordi de tilhører kirken.»

Oppfordrer president Zelenskyj til å stanse forfølgelsen

Kirkemøtet oppfordret Ukrainas president Zelenskyj til å stanse forfølgelsen av Ukrainas ortodokse kirke. Møtet anførte:

 «Angrepene på kirken fører til sinne og intoleranse mot hverandre i det ukrainske samfunnet, som igjen skaper åndelig forfall med tap av moralske verdier.»

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Beklager, Atallah Hanna, den frie verden finnes ikke mer, og WEFere som Zelensky vil ha religionene bort, så det banes vei for å avskaffe gamle guder og introdusere seg selv som spirituelle. «Rasistisk», ja faktisk, siden ukrainere regner russere som etnisk mindreverdige i forhold til de selv. For ikke å snakke om sigøynere, som de også plager.

  SADHGURU, deres indiske WEFer og pop-guru ikledd kjortel, turban og helskjegg, vurderer jeg som høyst suspekt; han snakker som globalister ellers, innpakket i «dypt», «spirituelt» psykobabbel om det vanlige:
  befolkningsreduksjon, klimakrise, matkrise og blablabla.
  weforum.org
  Ellers ble Zelensky plutselig jødisk da det var beleilig, så det kunne sies at han dermed umulig kan være nazist. Kona er fra kristen bakgrunn og ungene er kristent døpt.

  Svar
 • Hvis Elendigsky er kristen er han vel et av dagens beste eksempler på de «falske» kristne?
  Elendigsky er nok khazar med hud og hår og dermed «jøde» siden khazarene i ca. år 674 konverterte til «jødedom» og dermed ble «jøder». Det er et faktum at en khazar kan bli «omskjært» på hjertet og dermed bli kristen, men utfra hva jeg har sett/hørt fra denne typen er ikke Elendigsky i nærheten av å være en (sann) kristen. Den andre vegen, at en (sann) kristen blir khazar-«jøde» er vanskeligere, da man må ha «rent blod» for å kunne komme inn i den «klanen», og derfor holdes også alt innen «klanen» for å ikke «besudle» blodet med andre gener.
  Slik som i Is(is)RaEl, er du ikke «jøde» får du ikke oppholdstillatelse der. Å fjerne palestinerne er sak samma, «fjerne» det besudlede araberblodet, slik at landet IsisRaEl kan være fullstendig rent.
  Og nå også i Ukraina, alle «urene» gener må fjernes før zionistene igjen skal flytte tilbake til sitt «opprinnelige» hjemland.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Våpen til Ukraina.

Humanitær hjelp?

Forrige innlegg

Nytale?

Imperialisme – skjellsord eller politisk definisjon?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.