POSTED IN Økonomi

Krigen i Ukraina eskalerer to-delingen av verden:

Kina/Russland med nytt globalt finanssystem.

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigen i Ukraina  begynner å få store konsekvenser på flere måter. Sanksjonspolitikken overfor Russland som nå er svært omfattende fører til at de økonomiske båndene mellom Russland og vesten rives over på stadig nye områder. For å motvirke de skadene som følger av dette tar nå Russland/Kina (i praksis er de to nå allierte) et skritt som vil kunne endre hele verdens økonomiske system. Egentlig har dette lenge vært underveis men sanksjonene fremskynder sannsynligvis denne prosessen.

Så langt har dette gått under radaren i våre nyhetsmedier, men konsekvensene vil kunne bli formidable. Hva dette vil kunne føre til er så langt vanskelig fullt ut å forutse, men at det vil kunne få betydelig effekt også i den vestlige delen av verden er det ikke særlig tvil om. Og for dollaren og dermed USAs finansielle makt vil det kunne bli ødeleggende.

En effekt av det som er i emning kommer med meldingen om at Saudia-Arabia nå er villig til å ta betaling i kinesisk valuta og ikke i dollar som har vært kravet for oljesalg helt til nå. Skjer det er det en torpedo i dollardominansen. Det som skjer finansielt er kanskje langt viktigere på sikt enn krigen i Ukraina.

Da Ghadaffi i Libya prøvde å frigjøre landet fra dollardominansen ble landet knust av USA/Nato (2011). Det kan en ikke gjøre med Kina/Russland-aksen.

Knut Lindtner
Redaktør

Kina og Russland ruller ut et nytt globalt finanssystem

Det eurasiske økonomiske fellesskapet (Hviterussland, Kasakhstan, Kirgisistan, Russland, Tadsjikistan + Armenia i en viss utstrekning) og Kina vil skape et nytt globalt økonomisk og finansielt system, som de vil legge grunnlaget for i slutten av mars 2022.

Dette nye systemet bør ha en referansevaluta hvis kurs vil bli etablert fra en kurv av valutaer fra de grunnleggende medlemslandene (derfor dominert av den kinesiske yuanen).

Den ble designet av Sergey Glazyev (bilde) og er ment å erstatte Bretton Woods-systemet, etter Russlands ekskludering som en del av «sanksjonene» for operasjonen mot de ukrainske banderittene [1].

Fremveksten av to konkurrerende økonomiske og finansielle systemer vil kunne føre til at globaliseringen stopper opp og deler verden i to.

[1Israel stunned by Ukrainian neo-Nazis”, by Thierry Meyssan, Translation Roger Lagassé, Voltaire Network, 8 March 2022.

https://www.voltairenet.org/article216109.html

Forsidebilde: Samantha Gades

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Globaliseringen stopper opp og det er jo fint, men så står vestens hovmod for fall, og Norge spiller sine kort ganske dumt, synes jeg, uten å være statsviter.
  «Israel sjokkert over ukrainske nynazister» av Thierry Meyssan kan anbefales; takk for den. Veldig interessant. Ukraina er gjennomsyret av nazisme, sjefen for hæren er nynazist og støttet av jøden Zelensky og jødinnen Victoria Nuland. Leo Strauss har jeg aldri hørt om før, så det blir spennende å forske på. Flere og flere brikker faller på plass.

  Svar
  • Du får stille deg opp på den ukrainske grensen og rope nazister etter alle ukrainere du ser. Du blir sikkert populær.

   Svar
 • Spørsmålet for oss «vanlige» mennesker er hvor Kina og Russland står i henhold til BBB.
  Russland fjerner nazister og bio-våpen i Ukraina, faktum.
  Nytt digitalt vekslesystem i «øst-blokken» på trappene, faktum.
  Usrael dypt innvolvert i kinesiske CCP, faktum.
  Putin, av khazarblod, tilstede på hvert eneste WEF møte, faktum.
  «Jøder» og nazister i full samhandling i Ukraina, faktum.
  Europeiske «jøder» ikke fra midtøsten, men fra Khazaria viser DNA forskning i Israel, faktum.
  Israelske «jøder» har erklært Ukraina som Israel 2.0, faktum.
  Sovjet-unionen ble bygget opp av «jøden» Stalin med hjelp av «amerikanske» bangstere, faktum.
  Det kinesiske kommunistpartiet ble ført til makten av Mao, støttet av «amerikanske» bangstere, faktum.
  Nazi-Tyskland ble opprettet ved hjelp av «amerikanske» bangstere, og bruk av «jøden» Hitler, faktum.

  Det gjelder å holde tunga rett i munnen, men det er ikke lett, da vi egentlig ikke vet noe om på hvilken side av BBB gjerdet Kina og Russland vil falle ned på.
  Alt kan være en gigantisk «falsk flagg operasjon» for innføring av «The Great Reset», eller det kan være slik det ser ut som: Vesten går nedenom og hjem (med «flagget til topps» i enkeltes øyne) og østen er det oppadgående rike som tar over verdenshegemoniet.
  Uansett hva som er riktig «standpunkt» har jeg stor tro på Karma, om hun kommer som Guds soldater, eller som rasende «folkemobber» er hun alltid rede til å rette «urett» og gi tilbake til den som begynte i mangfold.

  Svar
  • «Da Ghadaffi i Libya prøvde å frigjøre landet fra dollardominansen ble landet knust av USA/Nato (2011). Det kan en ikke gjøre med Kina/Russland-aksen»

   Ja, det kan jo hende at det er noen ( f.eks. Hillary/Stoltenberg) som har skutt seg selv i foten nå.

   ‘ – Russland dominerer verdensproduksjonen for mange råmaterialer, forteller ……, forsker i Norges geologiske undersøkelse (NGU).
   NRK skriver at Russland har begynt å svare på sanksjonene fra EU, men at de så langt ikke har stoppet eller kuttet i eksporten av råvarer som olje og gass, mineraler og metaller.
   Om så skulle skje, kan det imidlertid få store konsekvenser. Russland utvinner 18 av EUs 30 definerte kritiske råmaterialer.’
   https://geo365.no/bergindustri/eksportkutt-kan-fa-konsekvenser/?mc_cid=5d4b23f39f&mc_eid=db6add3f06

   Svar
 • Våre dagers sabbatteiske frankister går altså under navnet straussister. Greit å vite.

  Svar
 • Det har vært det liberale Russland og Kina som har gitt dem modernisering og økonomisk vekst. Når begge land nå blir mer autoritære og med en mer underdanig befolkning så bør det ikke overraske noen at de vil oppleve stagnasjon og tilbakegang.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

I all stillhet for denne gangen:

Bøtelegging av ikke-vaksinerte forlates i Østerrike.

Forrige innlegg

Stor konflikt i USA om saken.

Konflikten viser at USAs Bio-laboratorier i Ukraina er reelle.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.