POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Krigen i Ukraina er en stedfortrederkrig mellom USA og Russland. Ukraina er slagmarken.

Mange fredsaktivister er lurt trill rundt.

9 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigen mot Russland i Ukraina ledes fra USAs EUCOM Control Center

Av red. PSt 

Pentagon har opprettet et militært kontrollsenter ved Ramstein-basen i Tyskland. Det går under navnet EUCOM Control Center Ukraine (ECCU). Dette skriver magasinet til US Air Force.

For første gang beskrev forsvarsdepartementet hvordan EUCOM Control Center Ukraine (ECCU) fungerer under en orientering for journalister som dekker Ukraines forsvarsrådgivende verksted ved Ramstein Air Base, Tyskland, 26. april, og signaliserer en rask utvikling til skiftende behov på slagmarken.

«Ganske enkelt, det er en alt-i-ett-løsning,» sa en høytstående forsvarstjenestemann fra Stuttgart, Tyskland-baserte operasjonssenter. «Det er en kombinasjon av et kundesenter, et vaktrom, møterom. De utfører en kamprytme for å støtte beslutningstakere, så vel som 24/7 engasjement og koordinering rundt om i verden med rundt 40 til 60 personer til enhver tid.»

Store rom på EUCOM har blitt omgjort til et aktivt vaktrom, som sporer logistikk, bevegelser, timing av strømningshastigheter og kommunikasjon med militære kommandoer som US Transportation Command.

En amerikansk to-stjerners sjøoffiser fra EUCOMs J-4 logistikkdirektorat driver ECCU med ansatte fra 15 givernasjoner. Siden mars har den jobbet parallelt med Storbritannias International Donor Coordination Centre (IDCC), drevet av en britisk en-stjerne offiser.

Ukrainske liaisonoffiserer utgjør også «færre enn fem» av ECCU-staben.

«Denne robuste, raskt utviklende internasjonale innsatsen har fokusert på leveringshastigheten som sikrer et troverdig, motstandsdyktig og kampdyktig ukrainsk militær,» sa Pentagon-tjenestemannen.

Kommentar: Ha ingen illusjoner – krigen mot Russland styres av USA

Den effektive krigspropagandaen fra USAs og provestlige mediers side har på en måte som er uten sidestykke klart å samle nesten alt som er av tidligere krigsmotstandere og anti-imperialister bak sin stedfortrederkrig mot Russland med Ukraina som slaktoffer. En dyktig regissert propaganda og psykologisk krig har klart å innbille dem at dette er «anti-imperialistisk forsvarskrig» og ikke en lenge forberedt krig for å ødelegge Russland. Russland har ansvaret for for sin ulovlige invasjon i Ukraina 24. februar.

Dette bildet mangler alt-tekst; dets filnavn er ramstein-fly-696x390.png
Fly som fraktet forsvarsministre og sentrale ledere fra mer enn 40 land som deltok i en Ukraine Defense Consultative Group arrangert av USAs forsvarsminister Lloyd J. Austin III, er parkert ved Ramstein Air Base, Tyskland, 26. april 2022. U.S. Air Force foto av Airman 1. class Edgar Grimaldo. / US Air Force

Men neocons i USA må ha sprettet sjampanjekorkene da det skjedde, for det er dette de har arbeidet for i åtte år, å trekke Russland inn i en krig i Ukraina for å «skape et nytt Afghanistan» og ødelegge Russland økonomisk og politisk.

Våre venner som tidligere gjennomskuet både Kuwait-krigen og Irak-krigen med sine PR-kampanjer om «masseødeleggelsesvåpen» har dessverre gått rett på limpinnen denne gangen og fantaserer om dette som en slags ny «frigjøringskrig».

Men det er i så fall den første frigjøringskrigen i verden som ledes av et kommandosenter for Pentagon.

Psykologisk krigføring er nå en så viktig del av militærpolitiske systemet at vi må snakke om en fjerde våpengrein, etter hæren, marinen og flyvåpenet.

Britene har sin 77. Brigade som bruker plattformer på sosiale medier som Twitter, Instagram og Facebook, samt podcaster, dataanalyse og publikumsundersøkelser for å utføre det lederen for det britiske militæret, General Nick Carter, beskriver som «informasjonskrigføring».

Carter sier at den 77. Brigade gir det britiske militæret «evnen til å konkurrere i krigen om fortellingene på det taktiske nivået»; å forme oppfatninger av konflikt. Noen soldater som har tjenestegjort med enheten, sier de har vært engasjert i operasjoner som er ment å endre oppførselen til bestemte målgrupper.

Kunsten å få pasifistiske prester til å kreve krig

I 2004 skrev Suzanne Nossel en artikkel til Foreign Affairs der hun argumenterte for det hun kalte liberal internasjonalisme og anbefalte at USA for å beholde sitt verdensherredømme måtte kombinere militær makt med det hun kalte «smart power». Smart power ble et nøkkelbegrep i hauken Hillary Clintons utenrikspolitiske program.

Hillary Clinton fulgte opp dette og gjorde det sentralt i sitt utenrikspolitiske program, slik USAs militære overherredømme skulle presenteres gjennom en narrativ som hun la fram i New Statesman i artikkelen The art of smart power.

Det «soft power» og «smart power» handler om er å selge narrativer, forføre massene, få dem til å tro på fortellinger som gjør at de vil støtte kriger de ellers ville ha kjempet hardt mot.

Nå som Vestens eksperter på psykologisk krigføring har lykkes i å gjøre nesten hele venstresida i vår del av verden til flaggviftende tilhengere av krig mot Russland, har de all grunn til å feire.

Men ha ingen illusjoner. Sjølve krigen styres av USAs militære overkommando via en kommandosentral i Tyskland.

Innlegget er hentet fra steigan.no

Forsidebilde: Joel Rea

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

9 kommentarer. Leave new

 • Tyskland som ble satt under administrasjon av seierherrene etter anden verdenskrig er ikke en selvstendig nasjon,om artikkelforfatter påstår det eller at de er styrt fra USA,da er han like hjernevasket som de fleste guruene som hevder å elske sannhet og rettferdighet,Guruene får ta seg en 20 års spasertid ut i villfalsens örken,lete litt etter svar i seg selv för de kommer med oppgulpet sitt.
  Hvem kan Glassmesteren väre ?.Han som dirigerer sine barn til å forvirre folket ?.

  Svar
 • » En dyktig regissert propaganda og psykologisk krig har klart å innbille dem at dette er «anti-imperialistisk forsvarskrig» og ikke en lenge forberedt krig for å ødelegge Russland. »

  Og det dreier seg ikke om et militært sterkt Russland ( eller Kina). – Som det heller ikke dreide seg om et militært sterkt Tyskland i 1932/39.
  Men en for sterk industriell motstander.

  ‘Vi gir ikke denne krigen bare økonomisk støtte som hele krigsproduksjonen er basert på, vi gir ikke bare vår fulle propagandamakt som utgjør den moralske energi som får denne krigen til å fortsette. Garanti for seier er basert på en svekkelse av de fiendtlige styrkene, å ødelegge dem i sine egne land, innen motstanden. Og vi er den Trojanske hest innenfor fiendens forlegninger.
  …og bringe det tyske folk til fornuft gjennom å ødelegge deres eksporthandel, en eksporthandel som er deres eksistensgrunnlag.” – Samuel Untermeyeri en radiosending på WABC i New York, 6 august 1933. Gjengitt i New York Times, 7 august 1933.
  Sammen med Samuel Untermeyer i agitasjonen for krig mot Tyskland, talte Bernard Baruch samtidig for forberedelser for denne krigen. ”Jeg understreket at et nederlag for Tyskland og Japan og deres påfølgende utestengelse fra verdenshandelen ville gi Storbritannia en fantastisk mulighet til å øke sin utenlandshandel BÅDE i VOLUM og PROFITT.” ‘

  ‘Tysklands utilgivelige forbrytelse i tiden før den 2. verdenskrig var å trekke sin store økonomiske virksomhet vekk fra verdens handelssystem og utvikle sine egne vekslingssystemer for utenlandsk valuta slik at de som kontrollerer verdens finanser ikke lenger fikk tjene penger på den tyske handel ‘. 
  Kilde: Churchill til lord Robert Boothby i Winston Churchill «The Second World War,» Scherz, München 1960.

  Det faktum at Churchill til de grader var korrupt og kjøpt av sterke fianskrefter som var villige til å gjøre ALT for å provosere frem krig er liksom ikke skolepensum. Det faktum at Churchill ga spesifike ordre til ambassadepersonell osv i utlandet om å spesifikt IKKE ta i mot Tyske diplomater eller dokumentasjon fra disse, nettopp fordi Churchill ikke hadde til hensikt å ta i mot noen av fredsforslagene den Tyske ledelsen gjentatte ganger forsøkte å få levert til britene for å UNNGÅ krig for en hver pris er heller ikke skolepensum. Tyskland ville strekke seg SVÆRT langt for å unngå krigsutbrudd og for å finne en fredelig løsning på uenighetene bl.a. i forbindelse med Polen. Det faktum at 2 verdenskrig IKKE ble provosert frem av Tyskland, men av britisk ledelse kjøpt og betalt av jødiske kapitalkrefter er på ingen måte skolepensum, siden det betyr at en kan kaste omtrent alt av politisk korrekte historiebøker på dynga og alt må skrives om. Verden vil bedras. Da som nå.

  Svar
  • Hei Frikar,ditt inlegg leste jeg med interesse og stort sett så kan jeg ikke motsi deg når det gjelder hovedinnholdet.Det som blir helt galt for meg er når du som de fleste andre her,ender opp med å skittkaste Jödene.Det tar liksom ingen ende,dette jödehatet.Hadde du enda sagt Zionistene,men selv det er en avsporing.Den dagen du setter deg ned,gransker alt du kan finne om Staten Israels skapelse for deretter å skrive ned dine tanker,da blir det litt mer pålegg på brödskiva.
   Jeg mener å huske at dette med Israel og starten begynte på 1800 tallet,så det er mye å grave i.
   Hva hadde skapelsen av Israel for hensikt ?,hvem skapte Israel ?,vär snill ,ikke kom med dette Rotschildtöyset,iallefall ikke för du har gjort ett riktig dypdykk i deg selv og historien.
   Israel har jo värt et perfekt verktöy for splitt og hersk mentaliteten og en gudegave for våpenfabrikanter og folk med våte fantasier om verdensherredömme.Alt godt innpakket i religoiners fantasiverden.Og religion er jo et mektig våpen for å kontrollere menneskemasser.Så Frikar,du kan ikke hoppe på 3 vogna etter lokomotivet,for så å tro du er först på stasjonen.
   Sverige og Norge kommer til å lide voldsomt nå som avnazifiseringen blir avsluttet,da trenger Norge og Sverige til å trenge ledere og ingen sjefer,bli en av dem Frikar,ikke fölg hopen av idioter,jeg har tro på deg.

   Svar
   • «Det som blir helt galt for meg er når du som de fleste andre her,ender opp med å skittkaste Jödene.
    …Og religion er jo et mektig våpen for å kontrollere menneskemasser.»

    Ja, riktig. Herr & fru jøde er ikke skyldige i dette. – Som herr & fru Ap-velger heller ikke er direkte skyldige i Ap / Stolten-berg ( Wallen-berg?) sin bombing av Libya.
    Men folk som lar seg bruke, enten religiøst eller parti- politisk, – uten å ta avstand/fordømme det som gjøres i deres navn, er en del av problemet.
    Israel, og hele jøde-kulturen med ‘guds utvalgte’, og deres ‘ intelligens’ 😉 er psykiatri.
    Greit nok. Men ikke gi psykiatrisk kasus makt . Da ender det med total galskap.

   • «og deres ‘ intelligens’ er psykiatri.»

    Rettere: Deres slekts gjennom års selv- markedsførte «intelligens». Men det det er forskjell på intelligens og manipulering/psykopati. Det vet alle nasjoner som har blitt forsøkt styrt av ( «guds utvalgte»)gærninger.
    Når gærninger gis tilgang til makt kan de bare stoppes med makt.

    ‘ Så vis meg en tid hvor en jøde ble forfulgt i alle land på grunn av sin religion. Det har aldri skjedd. Det er alltid deres innflytelse på de politiske, sosiale eller økonomiske skikker og tradisjoner i samfunnet som avgjør dette. ‘
    sweetliberty.org/issues/israel/freedman.htm

   • Jeg spurte deg også om Frikar,hvem skapte Israel som stat og jeg ba deg dykke ned i det materialet for å se om du fant noe ?..Den som graver,den finner,den som ikke graver refererer kanskje feil kilder ?.
    Hvilken strategisk betydning har Israel ?.Og for hvem ?.Med hvilken hensikt ?.

   • Frikar,alle veier förer til ROM,hva legger du i et slikt ordspill ?.Her er hva jeg legger i det.
    Om du fölger alle spor,hendelser,ökonomi,hvem styrer hvem,fakta skilt fra lögn osv vil det före deg til topps i Hierarkiet.
    Om du har fulgt feil spor,da må du rykke tilbake til start og begynne om,helt til bitene passer sammen.
    Dead end er Rotschildmyten,lenger har hverken du eller andre kommet i din söken.Rotschild står for en ideologi,han er zionist på sin hals,men ifölge disse raseekspertenes definisjon kan han ikke väre semitt som jo er definisjonen på både araber og jöde.Der burde vi väre ferdige med den diskusjonen men jeg regner med at du ikke er helt overbevist,men synes du Rotschildt ser ut som en araber eller engelskmann ?.men det har vel skjedd en guds genetisk avvikelse ved skapelsen av Hr Rotschildt og hans familie,eller ?.Den forklaringen er jo blitt brukt av en smarting her på Derimot en gang för,i en annen diskusjon.Rotschild er dyp stat så det holder og han kommer til å bli tatt og stilt for militär domstol om han ikke selvdör.

 • Det meldes at USA ruster seg mot angrep fra kvantedatorer.Kvante på engelsk betyr Quantum.Q er snart en bokstav det vil väre politisk ukorrekt å bruke.Skal vi se,ingen z ingen v ingen q,nei nå,det blir lett å glemme å väre pk.

  Svar
 • Her kommer jeg med en virkelig godbit for de som önsker et innblikk i hvordan Pentagon ser på krigen i Ukraina,Bidenfamilien,washington petrodollar,Tyskland mm
  Youtube.The Dive Colonel Douglas Macgregor -Russia war lies

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Verden i endring

Den nye normalen er den gamle normalen

Forrige innlegg

Skylder på Russland for egen politikk.

Legger Biden-administrasjonen opp til matvarekrise.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.