POSTED IN Krig-fred, Midt-Østen

Krigen i Midt-Østen:

Går det mot global storkrig?

10 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Krigen mot Iran

Av Jan Hårstad 

Hvis vi går tilbake til månedene før 7. oktoberkrigen mellom Hamas og Israel jobbet USA og Israels militære tett med hverandre over Hellas for hvordan de med Bunker Busters skulle angripe Iran og dets atomanlegg. Studerer man dette nøye, er et åpenbart at dette var et felles vedtak om at så skulle skje i nær framtid.

Israelsk presse skriver natt og dag om at det er Irans skyld at Palestinerne går til motangrep. Og i USA sier nå alle krigshauker og pensjonerte generaler at det er nødvendig med en omfattende krig mot Iran. Blant eliten er det knapt noen dissens om dette.

Nå har da militsene i Irak gått til angrep på de amerikanske basene i Irak og Syria. 12 angrep i Irak, 4 angrep i Syria. Dusinvis av amerikanere såret. Disse hendelsene brukes nå som CASUS BELLI (krigsårsak) for en amerikansk styrkeoppbygging i Gulfen og Middelhavet som verden knapt har sett maken til.

Blir norske krigsskip sendt til å forsvare Israel?

Ikke nok med det. Frankrike med 3 krigsskip og UK med 2 vil også være med på krigen og jeg venter bare på at Stoltenberg sier at det nå skal kriges for demokrati og frihet. Det er iferd med å utvikle seg til en Natokrig mot Iran og dets forbundne «Motstandsakse». Vi får nok snart meldinger om at norske fregatter også skal til Middelhavet.

Hamas-boss Haniyeh sa 26 oktober at folkemordet på Gaza vil «send the entire region out of Control.» 

Da jeg snakket litt om situasjonen på Litteraturhuset 21. oktober polemiserte jeg mot denne region-oppfatningen og hevdet at krigen vil sette hele verden ut av kontroll.

Trenden i EU i øyeblikket er at demonstrasjoner og aktivisme til solidaritet med Gaza skal forbys. Åpne tilhengere av Hamas kan risikere verre saker.

Resultatet av dette er lavbluss borgerkrig inni Vesten, også i USA. I Tyskland meldes det for oktober 2023 tilfeller av vold mot jødiske interesser og personer. Tallene er sannsynligvis verre i USA.

Jødiske Alain Finkielkraut ble spurt nylig om jødene hadde noen framtid i Europa. Og til det svarte han: «Har Europa noen framtid i Europa?»

Planlegger Israel å fordrive alle palestinere fra Gaza og Vestbredden. (Foto Lexica)

Macrons løsning var at det skulle bygges en internasjonal koalisjon for å knuse Hamas. Den europeiske dumheten kjenner ingen grenser, men den finnes også i rikt mon i Norge særlig representert på Document.no som ser med avsky på de som jobber for en våpenhvile på Gaza. Nei, det er bomber og mer bomber som skal løse Palestina-saken. Polemiserer du mot Document-oppfatningene er det tvilsomt om du kommer på trykk.

Det som står på dagsorden for Netanyahu-regjeringen er gjennomføringen av den endelige løsning av Palestinaspørsmålet: å flytte (transfer) den palestinske befolkningen død eller levende til Egypt og Jordan. Bare derved kan man bygge StorIsrael, Eretz israel.

Det er altså et katastrofe nr. 2 det handler om, en reprise på NAKBA 1948 – men for å lykkes må dette må Iran taes ut også.

Det blir ingen regional krig. Det blir en global krig.

Forsidebilde: Lexica.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

10 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  28 oktober 2023 9:13

  Takk, Hårstad!

  Jon Nordmo skriv på Steigan i dag om overdimensjonerte ambassadar. Kan nokon ta på seg å skriva ein artikkel om USA sin ambassade i Oslo og kva dei tilsette der eigentleg driv med?

  Nordmo avsluttar artikkelen sin slik:

  «å sørge for at landet får en regjering – folkevalgt eller ikke – som setter USA sine interesser foran interessene til befolkninga i ambassadenes vertsland.»

  «Norsk» politikk oppsummert.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  28 oktober 2023 10:09

  4 stjerners general og en gang presidentkandidat Wesley Clark har på en glitrende måte har satt fokus på de neo-konservatives strategikupp i USA i forkant av krigene i Afghanistan, Irak, Libya og Syria. Men også Iran står på denne listen fra 2001 …

  «Vi skal angripe og ødelegge regjeringene i 7 land på 5 år. Vi skal starte med Irak, deretter skal vi ta Syria og Libanon, Libya, Somalia, Sudan og Iran,» sa offiseren i Pentagon til Wesley Clark 6 uker etter invasjonen i Afghanistan i 2001.

  https://www.youtube.com/watch?v=S2u-zUephyc

  Flåteoppbyggingen i Middelhavet og Rødehavet, styrking av basene på land, tilførsel av ammunisjon og raketter i hele området, det er vel ingen som tror dette dreier seg om Gaza. Og det er vel heller ikke uten grunn til at alle araberstatene rundt Israel er bekymret for utviklingen, for de vet hvem som er nestemann.

  Jeg sitter med en følelse av at vi går skritt for skritt mot Armageddon, og politikerne klarer ikke å være tydelige mot USAs djevelske krigsmaskin.

  Svar
 • Ser ut som dette scenarioet har vært på dagsorden i lang tid. Albert Pike:
  «Den tredje verdenskrig må dannes ved å utnytte forskjellene forårsaket av «agentur» til «Illuminati», mellom de politiske sionistene og lederne av den Islamic Verden. Krigen må føres på en slik måte at Islam (Den muslimske arabiske verdenen) og den politiske sionismen (Staten Israel) ødelegger hverandre gjensidig. I mellomtiden vil de andre nasjonene, igjen splittet om dette spørsmålet, bli tvunget til å kjempe til det punktet av fullstendig fysisk, moralsk, åndelig og økonomisk utmattelse. Vi skal slippe løs nihilistene og ateistene, og vi skal fremprovosere en formidabel sosial katastrofe som i all sin redsel vil vise klart for nasjonene effekten av absolutt ateisme, opprinnelsen til villskap og den mest blodige uro. innbyggere som er tvunget til å forsvare seg mot verdensminoriteten av åpenbaringer, vil utrydde de som ødelegger sivilisasjonen, og folket, desillusjonert av kristendommen, hvis deistiske ånder fra det øyeblikket vil være uten kompass eller retning, engstelig for et ideal, men uten å vite hvor å hengi sin tilbedelse, vil motta det sanne lyset gjennom den universelle manifestasjonen av Lucifers rene doktrine, endelig bragt ut til offentligheten. Denne manifestasjonen vil følge av den generelle reaksjonære bevegelsen som vil følge ødeleggelsen av kristendommen og ateismen, både erobret og utryddet på samme tid.»

  Albert Pike (29. desember 1809 – 2. april 1891) var en amerikansk forfatter, poet, taler, redaktør, advokat, jurist og general i konfødererte staters hær som tjente som assisterende dommer ved Arkansas høyesterett i eksil fra 1864 til 1865. Han hadde tidligere tjent som senioroffiser i den konfødererte statens hær, og kommanderte District of Indian Territory i Trans-Mississippi Theatre. Et fremtredende medlem av frimurerne, Pike tjente som den suverene storkommandøren for det øverste rådet, Scottish Rite (sørlige jurisdiksjon, USA) fra 1859 til 1891.

  Svar
 • Kortfattet sammendrag av NATO’s Kognitive Krigføring.
  Som skrevet i Warfighting 2040 dokumentet, har krigføringens natur endret seg. Flertallet av nåværende konflikter forblir under terskelen til den tradisjonelt aksepterte definisjonen av krigføring, men nye former for krigføring har dukket opp som kognitiv krigføring (CW), mens menneskesinnet nå blir betraktet som et nytt krigsdomene .
  Med den økende rollen til teknologi og informasjonsoverbelastning, vil individuelle kognitive evner ikke lenger være tilstrekkelige til å sikre en informert og etterrettelig beslutningstaking, noe som fører til det nye konseptet kognitiv krigføring, som har blitt et tilbakevendende begrep i militær terminologi, i de senere år.
  Kognitiv krigføring har universell rekkevidde, fra individet til stater og multinasjonale organisasjoner. Den lever av teknikkene for desinformasjon og propaganda som tar sikte på å psykologisk utmatte informasjonsreseptorene. Alle bidrar til det, i ulik grad, bevisst eller underbevisst, og det gir uvurderlig kunnskap om samfunnet, spesielt åpne samfunn, som de i Vesten. Denne kunnskapen kan da lett bevæpnes. Den tilbyr NATOs motstandere et middel til å omgå den tradisjonelle slagmarken med betydelige strategiske resultater, som kan brukes til å radikalt transformere vestlige samfunn.
  Instrumentene for informasjonskrigføring, sammen med tillegget av «nevrovåpen» legger til fremtidige teknologiske perspektiver, noe som antyder at det kognitive feltet vil være en av morgendagens slagmarker. Dette perspektivet styrkes ytterligere av de raske fremskrittene til NBICs (nanoteknologi, bioteknologi, informasjonsteknologi og kognitiv vitenskap) og forståelsen av hjernen. NATOs motstandere investerer allerede tungt i disse nye teknologiene.
  NATO må forutse fremskritt innen disse teknologiene ved å øke bevisstheten om det sanne potensialet til CW. Uansett arten og gjenstanden for krigføring, kommer det alltid ned til et sammenstøt av menneskelige viljer, og derfor vil det som definerer seier være evnen til å påtvinge en ønsket oppførsel på et utvalgt publikum. Handlinger som utføres i de fem domenene – luft, land, hav, rom og cyber – utføres alle for å ha en effekt på det menneskelige domenet. Det er derfor på tide at NATO anerkjenner den fornyede betydningen av det sjette operasjonelle domenet, nemlig det menneskelige domene.

  Svar
  • Det menneskelige er veldig ofte hovedsårbarheten, og det bør erkjennes for å beskytte NATOs menneskelige kapital, men også for å kunne dra nytte av våre motstanderes sårbarheter.

   I en skremmende avsløring sa rapporten eksplisitt at «målet med kognitiv krigføring er å skade samfunn og ikke bare militæret.»

   Med hele sivilbefolkninger i NATOs kikkertsikte, understreket rapporten at vestlige militære må jobbe tettere med akademia for å bevæpne samfunnsvitenskap og humanvitenskap og hjelpe alliansen med å utvikle sin kognitive krigføringskapasitet.

   Svar
   • Studien beskrev dette fenomenet som «militariseringen av hjernevitenskap». Men det synes klart at NATOs utvikling av kognitiv krigføring vil føre til en militarisering av alle aspekter av det menneskelige samfunn og psykologi, fra de mest intime sosiale relasjoner til sinnet selv.

   • NATO-forskeren understreket «at dette er
    ekstremt viktig for oss i militæret,» fordi «det har potensialet, ved å utvikle nye våpen og måter å skade hjernen på, har det potensialet til å engasjere nevrovitenskap og teknologi i mange, mange forskjellige tilnærminger for å påvirke menneskelig økologi … fordi dere alle vet at det er veldig enkelt å gjøre sivil teknologi om til en militær.»

 • «Det som står på dagsorden for Netanyahu-regjeringen er gjennomføringen av den endelige løsning av Palestinaspørsmålet: å flytte (transfer) den palestinske befolkningen død eller levende til Egypt og Jordan. Bare derved kan man bygge StorIsrael, Eretz israel.»

  Dette regnes antagelig som ‘forsvar av Israel ‘ ;-)

  ‘ Israel har mellom anna 339 kampfly, 30 av dei er F-35-jagarfly, 2200 panservogner, 142 helikopter, 5 ubåtar og «Iron Dome», eit avansert luftforsvarssystem.
  Dei skal også sitte på atomvåpen, ifølgje IISS.
  …Israel er ei atommakt, og Hamas ei geriljagruppe. Det betyr ikkje at Hamas ikkje kan gjere stor skade, men Hamas er ikkje, og har aldri vore ein eksistensiell trussel for Israel, ‘
  nrk.no/urix/her-er-musklane-i-krigen-mellom-hamas-og-israel-1.16612430

  Ja, Israel har såvisst atomvåpen, med bla. norsk hjelp.
  ( Og bakmennene var med på å atombombe Hiroshima og Nagasaki. )
  Men truer andre nasjoner hvis disse også skaffer seg atomvåpen.

  ‘ I en lekket epost skrev USAs tidligere utenriksminister Colin Powell at Israel har 200 kjernefysiske våpen.
  Iranerne kan ikke bruke én om de endelig lager en. Gutta i Teheran vet at Israel har 200, alle rettet mot Teheran, og vi har tusener», står det i eposten’.
  dagen.no/Nyheter/midt%C3%B8sten/Powell-i-lekket-epost-%E2%80%93-Israel-har-200-atomv%C3%A5pen-387718

  Svar
 • Wow! Takk til alle!
  To overlevende israelske grensesoldater forteller hvordan de igjen og igjen varslet og ble ignorert, hvordan de så øvelser foregå kloss innpå grensen. Egypt varslet. Netanyahu ofrer gjerne israelske menneskeliv, men ikke sønnens, som egentlig burde være kriger som de andre. Dette er en villet situasjon. Planlagt. Og det går etter planen så langt, menneskeliv spiller ingen rolle, om de er israelske, palestinske, amerikanske, og vi kan plusse på med nasjonaliteter etterhvert.
  Og Israels talsmann i FN fråder om munnen i påstand om at Israel er offeret. «Guteres må gå av». Lindtner er bedre enn meg i stand til å stille diagnosen «psykopat»; overgriperen påstår å være offeret, «entitlement», «dette er vårt rettmessige land». Really?
  Det planlegges visst å gasse i hjel palestinere i tunnelene; med hva? Zyklon B? Hvordan skal Israel nå avvise enhver kritikk med påminnelser om holocaust og pogromer? Det ville være maksimalt foraktelig.
  14 nasjoner stemte imot våpenhvile, og dette vil vi huske, sier Palestina. Norge stemte heldigvis for, andre avstod fra å stemme.
  Stoltenberg er fint i stand til å løgnaktig gjenta «uprovosert» igjen, «jeg ville gjort det igjen» burde stå på hans gravstein, og så vidt jeg vet er hans kone jødinne. Kanskje er han selv en krypto. Og angående Utøya forsnakket han seg og sa «før DE begynte skytingen»; luddermedia fikset det raskt til: «før skytingen begynte». Gullgutten Eskil Pedersen tok ferja til fastlandet. Norge nærer en slange ved sitt bryst, flere burde jeg si, søsteren tar seg av folkemord på feigere kvinnevis med «medisin».

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dette er en del av det globale skiftet:

Velstanden øker særlig i Asia – ikke i USA/EU.

Forrige innlegg

Gaza:

Vil Israel bruke giftgass eller vann for å få Hamaskrigerne ut av tunnelene sine?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.