POSTED IN Midt-Østen

Krigen i Midt-Østen:

En del av 3. verdenskrig.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den tredje verdenkrig pågår.

Jan Hårstad

Den kurdiske bloggen hawarnews.com har tredje mai funnet fram til en meget klok kurdisk politiker som heter Katib Dijla. Intervjuets overskrift er They seek to exterminate Kurdish People og Dijlas poeng er at alle de tre klanorienterte kurdiske partiene: PUK-KDP-PKK må slutte å motarbeide hverandre, men samle seg rundt geriljakrigerne. Han gir et realistisk og dystert bilde av den kurdiske situasjonen nå, men sier ikke et kløyva ord om at kurderne selv har brakt seg opp i det nåværende uføre.

Trump to Designate Wisconsin as Independent Kurdish State in Program Known as 'Curds for Kurds” - The Mideast Beast
Dette puslespillet kan umulig holde.

Jeg som følger Midtøsten-politikk har jo forundret meg over den norske nyhetsformidlingen all den stund det pågår krig i hver krik og krok i Midtøsten. Så mye at det er ikke gitt en person å overblikke de. IS-terrorismen framstår med enorm kraft flere steder. Alle nabostater har problemer med kurderne og der skytes også mellom disse og syrisk milits rundt oljekildene som er okkupert av USA og Kurdere.

Dilja er forskrekket over at verken EU eller USA nå står opp mot tyrkisk tilintetgjørelseskrig mot Kurderne.

Kjære venn: dette kunne jo vi ha fortalt deg ville skje for mange år siden. Både USA og EU er vettskremte for at Tyrkia rett og slett forsvinner fra Nato og tar veien østover, til allianser med Pakistan-Kina og sogar Iran.

Det er Nato som allerede fra 1960-årene har bygget opp Tyrkia til en militær stormakt. Den tyske våpenindustrien har tjent seg søkkrike på våpen til Tyrkia, USA likeså. Når USA-EU må ta valget mellom å støtte Tyrkia inn i Natoblokken eller støtte kurdisk gerilja, er naturligvis Natos geopolitikk det viktigste. 

Hvis en skal krige mot Kina og Russland må Tyrkia være med. Ikke minst det faktum at på grunn av KRIMTARTARENE har Tyrkia ambisjoner om å skaffe seg fotfeste i denne muslimske delen av Russland. Som jeg skrev forleden: Tyrkia har stående klar 3000 jihadister for å settes inn om nødvendig i en Ukraina-Russlands krig.

I syrisk presse kalles nå den amerikansk-kurdiske okkupasjonen av syriske oljekilder for landets «ANDRE ISRAEL» etter Golan.  Som derimot har hatt flere artikler om: iranske tankskip frakter olje gjennom Røde havet og Suez for å holde Syria oppegående og israelske miner og raketter skyter på dem.

German occupation of Norway - Wikipedia
I 1940 ble Norge okkupert av Nazi-Tyskland. I 2021 er Norge okkupert av USA, men det har skjedd i det stille uten bruk av våpen.

Om vi nå forestilte oss at vi hadde en venstreside i Norge, ville den ha skrevet om det vanvittige i denne kurdiske politikken som kun kan frambringe mer krig. Men sånn er det jo ikke. Senior politikere fra Rødt får spalteplass til å skrive det mest uhyrlige vås om kurdernes demokratiske sivilisasjon i okkuperte Syria. Men de lager jo heller ingen stor sak av at Norge er militært okkupert av USA nå.

Den kloke Katib Dijla har helt rett; den tredje verdenskrig har startet i Midtøsten nå. De aller siste som vil forstå noe av det er «venstresida» som nå lar seg hundre prosent veilede av redd-kapitalismen ideologer fra EUs øverste hylle.

Forsidebilde: Europeana

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Grimelund
  5 mai 2021 16:56

  Meget godt innlegg. Vil bare legge til at kurderne over tok mange av eiendommene, eiendelene og verdier til armenerne etter folkemordet på armenerne. Samarbeidet tyrkere og kurdere i folkemordet? Amerikanerne ga også kurderne delvis selvstyre i de mest oljerike områdene i Irak. Amerikanerne ga også kurderne delvis kontroll over store og rike deler av Syria. Taperne i midtøsten har vært armenere og kristne det siste århundre.
  Vinnerne, krigsprofitører og folkemord-profitører fortsetter krigene med sin eksepsjonalisme og med sin rett og aldri feil og sine religiøse verdier og patriotisme og separatisme Mordets rettferdighet i egne øyne driver krigene videre. Dette kan bli stort.

  Svar
 • «I syrisk presse kalles nå den amerikansk-kurdiske okkupasjonen av syriske oljekilder for landets «ANDRE ISRAEL» etter Golan.»

  At Israel har lyst/behov for å splitte opp landene i midtøsten for å lage et Stor-Israel på sikt er vel kjent. Splitt & hersk har jo alltid vært jødenes mantra.
  At kurdere har behov for et eget Kurdisan er forsåvidt greit.
  Men hvorfor må de ha et område i Syria med oljekilder? Hvis de vil bygge egen nasjon er det vel viktig å bygge velstand , med stolthet, – og egne arbeidskrefter?
  Altså ikke område med syriske oljekilder.
  Det er nok områder i Syria som Syria nok kunne være med på å avstå. – Hvis det nye Kurdistan ble med på å ikke tillate hverken USA, Israel eller Tyrkia å bygge militære installasjoner på området.
  Det er en ny nasjon kurdere ønsker, – og fred til å bygge velstand og kultur i stolthet ?
  Eller?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Slik unngår de fellesdugnaden

Nordmenn investerer mer og mer i Norge via skatteparadis

Forrige innlegg

Korona blant innvandrere

Bekrefter helseskadelig kultur

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.