POSTED IN Russland, Ukraina

Krigen går over i en ny fase

RUSSLAND MOBILISERER

6 kommentarer

Av Fred Johs

Vladimir Putin ga i dag tidlig ordre om mobilisering av sine styrker. Jeg hørte på Vladimir Putins tale i morges noen minutter over kl.08. norsk tid. Der fremkom det en ordre om mobilisering.

Jeg ble noe tankefull når jeg hørte de første ordene, og tenkte straks at nå får NATO og USA det akkurat som dem ønsker og drømmer om; full krig….

Det er det ikke. Dette er ikke en full mobilisering som ville kunne bestå av noen millioner soldater. Mobiliseringen dreier seg om tidligere topptrente spesialsoldater med tidligere kamperfaring for spesielle operasjoner. Presidenten instruerte guvernørene ved sitt dekret om å sikre oppfordringen til mobilisering i antall og innen den tidsrammen som forsvarsdepartementet har bestemt for hver region. Personer som deltar i spesialoperasjonen i Ukraina vil motta betalinger og status som tjenestemenn som tjener under en kontrakt. Putin instruerte om å likestille den juridiske statusen til frivillige i SVO- og Donbass-krigerne med russiske soldater.

REFERENDUM

Om dette har sammenheng med republikkene LPR -(Luhansk Folkerepublikk) og DPR -(Donetsk Folkerepublikk) sin offentliggjøring fra i går om å skrive ut et referendum etter en folkeavstemning om å slutte seg til den Russiske Føderasjonen, – eller om det har sammenheng med Ukraina sin nylige erklæring om å trappe ytterligere opp terrorbeskytningen mot folket i disse republikkene, er ikke helt lett å si. Det vi vet, er at både Putin og resten av Dumaen, er mektig lei den terrorbeskytningen som har pågått mot Donbass siden 2014 og som har kostet så alt for mange sivile liv – og at dette er en viktig faktor for denne mobiliseringen.Det vi også vet, er at det har vært store krefter i sving i Dumaen som har bedt om omgjøring av statusen for operasjonen i Donbass, til å bli en full krigserklæring. Det siste vil uansett ikke være noe smart sjakktrekk slik jeg ser det, for da får USA og NATO det akkurat som dem ønsker – og kan selv gå mer direkte inn i konflikten (selv om NATO har vært der siden 2014)

Russland mobiliserer nå ca 1% av sine styrker for å sikre hele Donbassregionen. Den russiske kapasiteten kan lett være 25 millioner om de fleste skulle bli innkalt.

Forsvarsminister i Russland: Shoigu

Ifølge Shoigu (Forsvarsministeren i Russland) vil folk som har tjenestegjort, først og fremst med kamperfaring, som har en militær registrerings spesialitet, falle inn under mobiliseringen. Det mobiliseres nå ca 300.000 soldater.

Vår egen «Titten-Tei» Eriksen Søreide fra Høyre og tidligere utenriksminister, kom med kraftige protester mot meldingen i går fra DPR og LPR om sitt referendum, og kaller det folkerettsstridig. Hmmm Kanskje hun kan svare på hvordan Norge ble et uavhengig land? Obs… -det var visst ved folkeavstemning…. Og for folk flest som ikke kjenner til det; Det var nettopp Russland som var det første landet til å anerkjenne Norge som selvstendig stat.


Artikkelen er publisert første gang bloggen til Fred Johs, den 21. september.1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 658 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • armstrongeconomics.com har to givende intervjuer med kunnskapsrike Martin Armstrong, «the plot to seize Russia», intensjonen å overta Russland er temaet. Anbefales.

  Svar
 • Northern Light.
  23 september 2022 15:59

  NRK-nyhetsankerne omtalte valget i Lugansk og Donetsk som såkalte valg, og TV2-nyhetene satte ordet valgene i anførselstegn. Andre nyhetskanaler som STV 1, og DR1, BBC og CNN gjorde det samme, og intervjuet «eksperter» som fordømte valgene, og at situasjonen i Donbass regionen gjør at disse valgene ikke kan anerkjennes.
  De har suverent oversett den kronologiske rekkefølgen; først anerkjente Russland Donetsk og Lugansk som selvstendige stater, så utformet Russland og de nye selvstyrte republikkene en vennskapsavtale som tillot at de kunne be om militær assistanse fra Russland, og etter at de hadde bedt om militær assistanse, startet Russland sin intervensjon, for å avverge det militære storangrepet av Kiev-regimets USA/NATO trente og utrustede hær, på Donbass-regionens russisktalende folk.

  Russlands militære nærvær i Donbass-regionen er for å forsvare den etter et ønske fra befolkningene der, etter at Kiev-regimet har drevet en lavintensitetskrig mot dem i åtte år. Valget skjer i stater som har erklært seg selvstendige, og fordi en så stor del av befolkningene ønsker at republikkene blir en del av Russland, kan et valg om dette kan holdes.

  En kan spekulere om at Russlands mobilisering er i forbindelse med valgene. Hvis valgresultatet viser at befolkningene vil at Donetsk og Lugansk skal bli en del av Russland, vil de bli russisk territorium, og forsvart som det. Medvedev advarer, «Et inngrep mot Russlands territorium er en forbrytelse, som vil rettferdiggjøre ethvert middel til selvforsvar. Tiltredelsen av Donbass-, Kherson- og Zaporozhye-regionene til den russiske føderasjonen er et ugjenkallelig skritt som ikke kan eller vil bli angret så lenge Russland forblir en uavhengig stat», som Medvedev understreket.

  I Putins nasjonale tale onsdag sa Putin: «I tilfelle en trussel mot landets territoriale integritet og for å forsvare Russland og vårt folk, vil vi absolutt gjøre bruk av alle våpensystemer som er tilgjengelige for oss. Dette er ikke en bløff.» Putin sa også at Russland har overlegen evne til atomangrep. Kilde: Steigan.

  Etter at regionene er en del av del russiske føderasjonen, vil Russland ha stående styrker der som i Russland forøvrig. Reservister blir utkalt til mobiliseringen, men stående styrker vil avløse dem etter at regionene formelt er en del av Russland, må en kunne si er sikkert. Et angrep på områdene etter dette, blir et angrep på Russland fra Kreml sitt ståsted.

  Vil det stoppe det Washington DC styrte Kiev-regimets angrep? Da blir det Ukraina som går til angrep på Russland, og Russland kan erklære Ukraina krig. En annen situasjon, og dermed kan Russland sette inn mye større ressurser. Er det dette Russland venter seg, og grunnen til mobiliseringen? Hvis USA/NATO fortsetter å gi Kiev-regimet våpen som langtrekkende raketter, vil raketter, missiler og granater produsert i USA og NATO-land skytes mot og inn i områder som er i Russland. Krigshaukene i Washington provoserte Russland til å intervenere Donbass-regionen, og blir ansvarlige for eskaleringen til en storkrig, hvis russisk territorium blir angrepet.

  Svar
 • «folk blir tvinga til å stemme med eit maskingevær mot hovudet» sier ukrainere til nrk. Angivelig går russiskvennlige rundt i bevæpnet gruppe og avtvinger stemmer på den måten. Dramatisk, hvis det er sant. Ellers uttaler at de i NRKs følelsesladede artikkel at «Putin er eit kukhovud».
  «ikkje folkets ønske» hevder NRK; hva vet de om det? Er det sannsynlig at de fleste trives med å bli terrorisert av nazister? Er Putin for de fleste i de okkuperte områdene frelser eller «kukhovud»? (som er ordet nrk setter på trykk!)
  Mer sannsynlig er situasjonen helt omvendt, hvor det er livsfarlig for russisktalende ukrainere å stemme; det foreligger trusler om mange års fengsel hvis de går til valgurnene, fra etnisk ukrainsk side.

  Svar
 • Hvorfor har Ural Vagon Zod sluttet å produsere de avanserte stridsvognene T-90 og Armata T-14? På nettet er det minst 2 forklaringer. Russland må importer den mest avanserte teknologien fra vesten. De produserer det ikke selv. Den andre er at Russland og russere vil hverken kjøpe eller kjøre tanks eller biler de produserer selv de vil ha import biler og tanks. Putin har sparket logistikk sjefen akkurat som det løser noe problem. Det russiske militæret stoppet innkjøpet av den nyeste og mest avanserte tanksen Armata T-14. Vet noen hvorfor?

  Svar
 • Russland har allerede problemer med forsyningene til de som er i Ukraina, å sende 300.000 eller 1,2 million flere vil kun føre til katastrofe… Nå blir det vinter snart i Ukraina og det vil bli enda værre for de Russerne som er der.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Da har vi fått mistanken bekreftet:

NRK har forlatt journalistikken.

Previous Post

EU prioriterer våpen til korrupte Ukraina, ikke sin egen befolkning.

Nå kommer demonstrasjonene mot kulde, dyrtid og arbeidsledighet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.