POSTED IN Gaza, Israel, Norge

Israelsk ambassadør oppfordrer til ødeleggelser og vold:

Storbritannia: Krav om utvisning av den israelske ambassadøren etter «en klar oppfordring til folkemord» i et radiointervju.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Den israelske ambassadøren har oppfordret til folkemord på nasjonal britisk radio», sa en spaltist. «Dette er en ulovlig handling under folkemordskonvensjonen fra 1948».

Av Julia Conley


Et medlem av det britiske parlamentet krevde at utenriksministeren utviser Tzipi Hotovely, den israelske ambassadøren til Storbritannia, etter at hun på en radiosending av LBC sa til programleder Iain Dale i utvetydige ordelag; at Israels militær må gjøre sivil infrastruktur i Gaza til mål – en krigsforbrytelse under Genève-konvensjonene.

Hotovely fortalte Dale at Israel Defense Forces (IDF) har funnet ut at «hver skole, hver moske og hvert andre hus har tilgang til tunneler», med henvisning til tunnelene som ble brukt av Hamas – som først ble bygget da Gaza var under israelsk kontroll i 1980.

«Det er en begrunnelse for å ødelegge hele Gaza, hver eneste bygning», sa Dale, og fikk Hotovely til å spørre: «Har du en annen løsning, hvordan vi kan ødelegge den underjordiske tunnelbyen?» Journalisten Hamza Ali Shah sa at ambassadørens uttalelse var «en klar oppfordring til folkemord».

Tzipi Hotovely. Her avbildet i 2017.

Hotovely er ikke den første israelske diplomaten som offentlig oppfordrer til folkemord i Gaza – selv om regjeringen fortsetter å hevde at den har Hamas som mål og beskytter sivile liv. USA, som har gitt militærhjelp til Israels bombardement og heftig forsvart IDF, hevder anklager om folkemord er «grunnløse».

Men hennes uttalelse på britisk nasjonal radio understreket hvordan folkemords-språkbruk har blitt vanlig blant Israels politiske klasse, siden landet begynte sitt bombardement som gjengjeldelse for Hamas’ motangrep 7 oktober.

Den britiske journalisten Robert Carter sa at Hotovelys kommentarer gjør henne «et godt valg som Israels utsending til Storbritannia.» «Hun finner alltid en måte å oppsummere hvor ondskapsfullt Israels kolonialistiske prosjekt er, og hva Tel Avivs sanne ambisjoner er – et totalt folkemord på Palestinerne og landtyveri av hele Palestina», sa han. Mitchell Plitnick advarte observatører mot å avfeie Hotovelys uttalelser som spekulasjoner fra en ekstremist, med synspunkter som er helt forskjellige fra statsminister Benjamin Netanyahus regjering.

Afzal Khan, et Labour-parlamentsmedlem, skrev til den britiske utenriksministeren David Cameron, for å kreve at Hotovelys uttalelser ble møtt med «streng fordømmelse» fra regjeringen. «Situasjonen er ufattelig, og uttalelsene til den israelske ambassadøren, gjør det klart at det er intensjonen til den israelske regjeringen å fortsette med sine forferdelige bombardementer og bakkekamper til det ikke er noe igjen, og ingen palestinere er igjen i Gaza», skrev Khan.

Andre, inkludert Guardian-spaltist Owen Jones og forskningsanalytiker Naks Bilal, sa at Hotovely burde bli utvist. «Den israelske ambassadøren har på nasjonal britisk radio oppfordret til folkemord,» sa Jones. «Det er en ulovlig handling under folkemordskonvensjonen fra 1948. Storbritannia må utvise Tzipi Hotovely umiddelbart».

Fra Global Research, publisert 7 januar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og utdrag av videointervju i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light.
Conley er jounalist i redaksjonen for nettstedet Common Dreams.
Orginalartikkel: Demands for Israeli Ambassador to UK’s Expulsion After ‘Clear Call for Genocide’.

Forsidebilde: Wikipedia

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Situasjonen i Israel, men også i Europa og USA legges opp til å gjennomføre en etnisk rensing av Gaza og Vestbredden. På begge de to kontinentene der det vestlige Europa og USA befinner seg har mektige krefter skapt en assosiativ situasjon til Gaza. Når Israels palestinerproblem har nådd sin «Endlösung» så får europeere og amerikanere løse sitt som best de kan; ikke umulig gjennom borgerkriger slik den sveitsiske forsvarssjefen Andre Blattmann advarte om og Sveriges forsvarssjef nylig varslet.

  «Vi, det jødiske folket, kontrollerer Amerika og amerikanerne vet det» sa en gang daværende israelsk statsminister Ariel Sharon til sin bekymrede utenriksminister Shimon Peres på radiokanalen Kol Israel. Det khazarjødiske og generelt jødiske folket er langt fra enige om alt. Som en sa det, at: «skulle ikke Israel ha ytre fiender så lager vi borgerkrig», men når Sharon sa det han sa så betyr «vi» i hans munn de som er med på Sharons politiske linje og ikke linjens jødiske opposisjon. Det er et faktum som sterkt har ytret seg i USAs Neoconservative Movement som har sine røtter i Sovjetunionen og som ble til drivkraften bak USAs kriger som startet flyktningestrømmene til USA og Europa ved sekelskiftet. De jødiske neokonservative var det som Carl Bernstein sa stod bak ellers meningsløse kriger som mot Irak, hvorpå han la til at: «And I can say so because I am jewish». Alle andre ville blitt kalt for antisemitt og skjøvet ut i kulden. Bare se til hva som hos oss har skjedd med Johan Galtung!!

  Ariel Sharons uttalelse på Kol Israel kan ikke bety annet enn at «vi, det jødiske folket» kontrollerer totaliteten av USAs statsapparat. USAs kongressmedlemmer og senatorer varierer fra dobbelt statsborgerskap med Israel til å motta donasjoner og ha forretningsforbindelser, og hvor mange av dem står på den egentlige listen over Jeffrey Epsteins besøkende? Om der ikke har skjedd endringer så utgjøres Bidens administrasjon av mer enn 60% jøder, og det i et land der jøder utgjør to til tre prosent av befolkningen! De kontrollerer med andre ord begge sidene i amerikansk politikk og den uttrykkelige støtten til Israels oppførsel i Gaza kommer påtagelig nok fra begge sidene. USA legger ned veto mot våpenhvile.

  Donald Trump gjør ingenting annet enn å falle inn i dette mønsteret når han nå taler om at hvis han blir president så skal han få til verdenshistoriens største utvisning av illegale migranter fra USA! Slik skaper han håp hos store grupperinger, men han får dem også til å godta den israelske regjeringens tankesett. Hans politiske motstander, pappfiguren Joe Biden har til vanlige amerikaneres fortvilelse på samme vis som for Europas del, latt landet oversvømmes av illegale migranter. Situasjonen på begge kontinenter er blitt utålelig og i krysningspunktet mellom «Israelske interesser» og de to kontinentenes folk er situasjonen i ferd med å bli perfekt til å fullføre den etniske bortrensingen av palestinerproblemet uten noen vesentlig motstand.

  Støtt Trump eller støtt Biden, vær demokrat eller republikaner. Tilhør den europeiske høyresiden eller venstresiden, for det betyr bare at du enten tvinges til å støtte årsaken til den etniske rensingen -eller virkningen av den samme. Du kommer ikke ut av problemet de har skapt og du vet det.

  Svar
 • «Den israelske ambassadøren har oppfordret til folkemord på nasjonal britisk radio», sa en spaltist. «Dette er en ulovlig handling under folkemordskonvensjonen fra 1948».

  Pytt, pytt.
  Det var jo ikke Russland/Putins ambassadør som sa dette.
  Så da går det nok greit. Ihvertfall for Nrk. ;-) :

  ‘Halvorsen – NRK driver ikke med utenrikspolitikk.
  – NRK kan ikke gå inn for en kulturell boikott av Israel. Vi har ikke mandat til å drive utenrikspolitikk, sier Charlo Halvorsen, NRKs underholdningsredaktør.
  Han mener at ved å ta stilling til om Israel skal være med i årets Eurovision eller ikke, kan det virke som NRK har tatt side i konflikten mellom Israel og palestinerne.
  – Hvis vi skal være uavhengige og frie i forhold til å løse nyhetsoppdraget vårt, så kan ikke vi gå inn i en konflikt og ta stilling, sier han.

  Eurovision Song Contest hevder å være en ikke-politisk konkurranse. Samtidig er Russland utestengt som følge av krigen i Ukraina, og får ikke være med i årets konkurranse.
  I spørsmål om hvorfor NRK da tok en aktiv stilling i forhold til å utestenge Russland etter deres invasjon av Ukraina sier Halvorsen følgende:

  – Der var det en helt annen situasjon, der det var et forent Europa som ønsket at Russland ikke skulle være med. ‘
  https://www.nrk.no/kultur/skuespiller_-_-absurd-at-israel-far-lov-til-a-vaere-med-1.16711732

  Svar
 • Northern Light.
  12 januar 2024 18:23

  Normaliseringen av massemord.

  Dr. Paul Craig Roberts.
  Antony Blinken, Israels utenriksminister for Amerika, fordømte saken mot Israel som ble anlagt for Den internasjonale domstolen, som «grunnløs» og «gal» av to grunner. For saken kan stoppe det pågående folkemordet på palestinere før det er fullført, og saken gjelder også USA som gjør folkemordet mulig med leveranser av våpen, penger og diplomatisk beskyttelse til Israel.

  Det er i alle fall klart for alle at Blinken godkjenner folkemordet. Hva er ellers hensikten med den nådeløse nedslaktingen av sivile? Det er en enorm krigsforbrytelse i full åpenhet. Det viser den vestlige verdens degenerering til ondskap, at det «Kristne og demokratiske» Vesten støtter folkemord. Merk deg at de vestlige regimene ikke hadde noe imot å drepe sine egne borgere ved å nekte dem effektive covid-behandlinger, og injiserte dem med den dødelige såkalte «covid-vaksinen.» Drap har blitt normalisert, og mer myrderier kommer.

  For å forstå Blinkens degenerasjon fullt ut, legg merke til at han innrømmet at «det daglige antallet drap på sivile, spesielt barn, er altfor høyt». Med andre ord, det ville være bedre om Israel drepte et lavere antall barn per dag.

  Blinken er bekymret for at en dom mot Israel vil være en skamplett på Israels omdømme. Tenk på dette et øyeblikk. Bekymringen er ikke det pågående folkemordet, men den skampletten en dom mot Israel vil bli. Tenk på det et minutt til. Israels omdømme blir altså ikke skadet av et folkemord på sivile som hele verden er vitne til, men Israels rykte vil bli skadet av en domstols avgjørelse om at det vi alle ser, virkelig skjer. Dette viser at sannhet etableres av offisielle fortellinger, ikke av fakta.

  Israels svar på anklagen om folkemord av Sør-Afrika, er at det svarte landet er antisemittisk og «samarbeider med en terrorgruppe som krever at staten Israel ødelegges». Det er med andre ord palestinerne som driver folkemord mot Israel.

  Det moralsk korrupte Vesten har alltid stått ved Israels side. Se vestlig hovedstrømpresse og medier gjøre palestinerne til folkemordere av Israel.

  Fra dr. Paul Craig Roberts blogg, publisert 11 januar 2023.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: The Normalization of Mass Murder.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Big Pharma planlegger alltid for ny fortjeneste.

Kan vi lure vaksinene våre i folk gjennom maten?

Forrige innlegg

Jens Stoltenberg:

Den raskeste veien til fred er mer våpen, altså krig.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.