POSTED IN Balkan

Kosovos statminister:

Jeg tjener USA.

Balkankrigenes hensikt: Gi USA militært fotfeste.

12 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Det er alltid befriende med ærlige mennesker, uansett hva de sier og mener. Da vet vi hvordan det er fatt – tåken letter og det er enklere å ta beslutninger. Når Kosovo sin statsminister sier at jobben hans er å tjene USA og gjøre det USAs ledere bestemmer, da er han bånn ærlig. 

Hadde norske ledere sagt noe slikt ville de måtte gå fra jobben selv om det er sant.

Når han sier at Balkan-krigene som USA/Nato satte i gang på 1990 tallet hadde som hovedmål å gi USA et militært fotfeste på Balkan, da gleder dette meg. For slik er virkeligheten. Jeg gleder meg ikke over krigene men av ærligheten.

Hadde norske ledere sagt noe slik for å forklare Norges deltagelse i bombekrigen mot Serbia, da hadde deres politiske liv vært over.

Humanitær bombing

For Norge deltok av humanitære grunner og Natos bomber og granater med utarmet uran var humanistiske bomber. Men det er naturligvis en omskriving av virkeligheten. Enten er våre politiske ledere utrolig naive eller så er de drevne løgnere.

Jeg velger å tro det første, selv om jeg ikke er helt sikker. Uansett betyr dette problemer. Tror de på Nato-retorikken kjenner de ikke virkeligheten. Er de drevne løgnere kjenner de kanskje virkeligheten men da er de livsfarlige psykopater.

Jeg vet ikke helt hva jeg foretrekker.

Artikkelen har tidligere vært publisert på derimot.no, men uttalelsene er så klargjørende at jeg velger å publisere den en gang til.

Knut Lindtner 

«Jeg er en soldat fra Amerika»: Kosovos statsminister sier han følger USAs føringer mot Serbia og Russland.

Medlemmer av Kosovos sikkerhetsstyrker paraderer foran flaggene til USA og NATO i Pristina den 14. desember 2018. Ramush Haradinaj. statsminister i utbryterprovinsen Kosovo i Serbia sier at politikken til hans regjering er å tjene USAs interesser mot Serbia og Russland og at han kun følger ordre fra Washington. 

«Det albanske folket i vårt land er en del av det Amerika befaler. I hele den globale planen står vi sammen», sa Haradinaj på albansk til Gazeta Blic på fredag. Han beskriver den 100 prosent avgiften på alle varer fra Serbia og Bosnia som Kosovo innførte i november i fjor som «på linje med det Amerika står for».

«Kosovo har ingen utenrikspolitikk. Vi ledes av USA»

Haradinaj var leder for «Kosovo Liberation Army (KLA) i konflikten i 1998-1999, da de kjempet  for å frigjøre provinsen fra Serbia og danne en uavhengig etnisk albansk stat. 

I juni 1999, etter en 78 dagers land luftkrig, tillot Serbia FNs fredsstyrker – som i praksis betød NATO – å overta Kosovo og de overlevere provinsen til KLA.

«Han forteller sannheten», sier den Paris-baserte politiske analytikeren Nikola Mirkovic til Russia Today, og legger til at Haradinaj  kun forteller åpent hva han har vært med på de siste 20 årene, at USA og NATO har væpnet og trenet opp og finansiert KLA.

Mirkovic argumenterte med at Kosovos uavhengighet – erklært i februar 2008 – kun ble anerkjent av USA og deres allierte. Og det var en illusjon.

I disputtene mellom etniske albanere «er det alltid den amerikanske ambassadøren som til slutt får det siste ordet, og som bestemmer hva som skjer», sier han.

Kosovo er ikke anerkjent av 5/7 av menneskeheten, inkludert Russland, Kina og India, og naturligvis Serbia, peker Mirkovic på. Washingtons politikk siden 2008, uansett hvilken parti som sitter med makten, har vært å presse Beograd til å anerkjenne Kosovo som uavhengig. 

«Hvorfor bombet NATO Jugoslavia for 20 år siden? Jo, fordi de ønsket seg et fotfeste på Balkan. De ønsket seg en militærbase i Bondsteel», forteller Mirkovic til RT, og refererer til den store militærbasen nordøst i provinsen.

Jeg har akkurat landet i Detroit i USA der jeg vil delta i 108års-feiringen for oppstanden i Malësia. Jeg skal også være med på møter med det albanske samfunnet sammen med andre offisielle amerikanere.

Kosovos statsminister, Ramush Haradina.

Haradinaj var ikke invitert til den nasjonale bønnefrokosten i Washington sist februar, antakelig på grunn av de innførte avgiftene. Det var til og med rapporter at han og en annen KLA-leder, president Hashim Thaci – var blitt nektet visum til USA på grunn av dette.

Men Haradinaj har kunnet reise til USA sist weekend, det viser et bilde fra Detroit i Michigan som han har lagt ut på sin twitter-konto.

Hans planer for USA-besøket ser kun ut til å inkludere møter med albanske utvandrere, og det ser ikke ut som om det er planlagt noen møter med ansatte fra Trump-administrasjonen.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Tidligere publisert på derimot.no

https://www.rt.com/news/455926-kosovo-haradinaj-american-soldier/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Her kan det vel passe å legge ut denne meget interessante artikkelen om hvordan Kosovos befolkning ble brukt i det store spillet:
  https://midtifleisen.wordpress.com/2019/01/14/hvorfor-kosovoalbanerne-flyktet-2/

  Off-topic:
  De siste dagene har alle nye artikler på Derimot fått null Facebook-delinger, såvidt jeg kan se. Hva kan det komme av?

  Svar
  • Ola Henriksen
   4 mai 2019 10:06

   Fra din midtifleisen-lenke:

   «Ideen var å bryte ned den fysiske barrieren av grensen som eksisterte mellom Jugoslavia på den ene siden og Makedonia og Albania på den andre. OSSE ønsket å lage, for det internasjonale samfunnet, et inntrykk av en humanitær katastrofe.»

   Det hele ser altså ut til å være reggisert for å destabilisere og splitte, og for å sette folk opp mot folk. – Mens bakmennene trekker i trådene.
   – Som i Libya, som i Syria.

   Svar
   • Det er klart. Få naboer som lenge har levd i fred til å drepe hverandre, er en fin oppskrift. Klanstrukturen i den muslimske befolkningen ble utnyttet til fulle. Men forberedelsene hadde pågått i mange år. Målet var å ramme det som var igjen av den jugoslaviske statsstrukturen, i første rekke Serbia. Og sannelig ble kosovoalbanere sluset inn i (blant annet) Norge, også! Hvorfor var det viktig å gi dem fotfeste her? Det kan man lure på.

   • I 1996 da kosovo albanerne kom hit for fulle mugger, da fikk vi også en ny heroin epidemi. Ikke tilfeldig, UCK – den kosovo albanske gueriljaen var dypt involvert i å skape nye forsyningslinjer.
    Rustad på document har forsøkt seg med å beskylde serberne for å være narko finansiert, hvilket er typisk aggressivt forsvar.
    Det skal sies at det var en periode hvor det ble noe støy her i norge da kosovo albanerne skulle sendes hjem igjen. Hvor mange som ble returnert vet jeg ikke. Om det var en skjønnhetsoperasjn eller om de reelt ble sendt tilbake vet jeg ikke.

   • Når du nevner heroin – det var kanskje ikke tilfeldig at Afghanistan var et av de aller første landene som anerkjente Kosovos selvstendighet i 2008.

  • Ola Henriksen
   13 juli 2019 18:35

   Soriellia:
   «Her kan det vel passe å legge ut denne meget interessante artikkelen om hvordan Kosovos befolkning ble brukt i det store spillet»:
   https://midtifleisen.wordpress.com/2019/01/14/hvorfor-kosovoalbanerne-flyktet-2/

   Løgner blir fortalt igjen og igjen, til de til slutt framstår som sannheter

   https://www.vg.no/spesial/c/stories/b5eMLA?utm_source=vgfront&utm_content=row-4

   Svar
 • Hans Hassel
  5 mai 2019 15:46

  Det var 12000 muslimske kosovoalbanere som kom til Norge og alle ble tilbudt 30000 kroner + gratis hjemreise da Kosovo ble et land etnisk renset for serbere og kristne kun muslimske albanere bor der nå. Alle de godt over 6000 kosovoalbanerne som fikk de 30000 kronene returnerte til Norge etterpå og alle fikk norsk statsborgerskap og familie gjenforening av Bondevik 1 regjeringen. Kosovo er det andre muslimske land de muslimske albanerne fikk etablert i Europa takket være norsk og Natos aktivt bombing av Serbia.
  Norsk krigs og utenrikspolitikk satt en ny standard for urettferdighet og meningsløshet. Egentlig skammelig.

  Svar
 • Hans Hassel
  5 mai 2019 17:47

  Jeg glemte å legge til at den kriminalitet Nato og Norge har bedrevet i de sist krigene er en overlegenhetsvold og herskerkriminalitet som ser ut til å aksepteres. Innvandrerungdom bruker den samme dominanskriminaliteten overfor lokalbefolkningen i hele Europa.
  Det er de innvandringsliberale politikerne som har støttet muslimske innvandring og den overlegenhetskriminaliteten muslimske innvandrere oftere bruker mot europeere som også er årsaken til dagen situasjon.
  Politiet sier at de mister mer og mer respekt fra innvandrerungdom og det er maktpolitikerne som Kjell Magne Bondevik, Sponheim og flere som har lagt grunnlaget reelt og emosjonelt for dem dominans kriminalitet innvandrerungdom bedriver.

  Svar
 • Hensikten med Balkan-krigene var også å opprette Kosovo som distribusjonssentral for narkotika i Europa.

  https://www.theguardian.com/world/2000/mar/13/balkans

  I den forbindelse er det verd å huske på at Bondevik-regjeringen ivret sterkt for å bringe bosniske albanske muslimer til Norge. Norge hadde dengang ikke mottaks- og distribusjonsapparat for å ta imot narkotikaen som flommet inn over Norge. Men det løste Bondevik-regjeringen meget effektivt, de opprettet en luftbro til Balkan og fløy halve albanermafiaen inn til Norge, og disse opprettet deretter et efffektivt mottaks- og distribusjonsapparat for narkotika i Norge.

  Svar
  • Tor Larsen
   8 juni 2020 22:37

   Det stemmer. Opiumen fra Afghanistan erstattet de stadig vanskeligere leveransene fra Gyldne Triangel der Kina, Thailand. Laos og Myanmar fra slutten av 1990-tallet har fått kontroll. Straks operasjon Enduring Freedom var gjennomført begynte store mengder råopium å komme til Kabuls internasjonale flyplass dit de norske kontrollpostene ble beordret av amerikanerne til å slippe dem igjennom. Fra Kabul går flytransportene ennå til Camp Bondsteel, Kosovo for videreforedling og deretter distribueres giften utover i Europa. War on Drugs -i den praktiske virkeligheten!

   Svar
 • Enig. Det er så mange historier som knytter Bondevik regjeringen til heroin mafian hvor heroin blir brukt som verktøy til å dope ned unge jenter i Epstein lignende nettverk i elitens makt – avmakt sex leker. Noen av disse jentene blir plutselig funnet døde med en overdose etter misbruk av maktmennesker. Man kan ikke utelukke at noen av historiene stemmer.

  Svar
 • Hvor er norsk media, som er så opptatt av rettferdighet?
  Har vi et media i Norge som er opptatt av noesomhelst, bortsett fra reklame-klikk og bevilgninger?
  Har vi avislesere i Norge som er opptatt av annet enn sladder?
  Hvorfor skal skattepenger gå til en slik sump?
  For at media ikke skal avsløre makten som gir de bevilgninger?
  Er ikke det korrupsjon?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Olav Boye:

Slutt å drømme! EØS binder Norge på hender og føtter.

Forrige innlegg

Venezuela:

Hvor er USAs kupp-president?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.