POSTED IN Afghanistan

Korthuset faller sammen.

USA stiver opp den afghanske regjeringshæren med bombing.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Denne meldingen er et par dager gammel og nå har Taliban inntatt denne provinshovedstaden som USA prøvde å redde med bombing. Det set ut til at den sentrale regjeringshærens posisjoner faller sammen som korthus når de bare står igjen med luftstøtte fra USA. Igjen er dette en demonstrasjon på hvor håpløs USAs politikk har vært i 20 år.

Og det illustrerer hva som skjer med en regjering som ikke har folkelig støtte og mangler noe å kjempe for. Hvorfor skal disse regjerings-soldatene ofre livet for en sak som ikke angår dem?

Boeing B-52 Stratofortress – Wikipedia
Boeing B-52 Stratofortress er et strategisk langdistanse bombefly.

Dette minner mer og mer om sammenbruddet i Vietnam i 1974. Det er naturligvis store forskjeller her også, men hovedpoenget er at USA sin politikk lider et stort og dramatisk nederlag og dette skjer fort når omslaget kommer. 

Afghanistan har i lang tid vært et politisk og militært korthus. Det har kostet USAs befolkning enorme summer og hvis ikke den politiske ledelsen er fullstendig tåkelagt i hodet må det være andre motiver som er hemmeligholdte som har vært medvirkende til denne vanvittige politikken.

Samtidig forbereder USA en krig overfor Kina. Det ser ut til at ingenting er lært hos de som sitter med makten i Washington. Ingenting.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

USA sender B-52 bombefly til Afghanistan for å prøve å stanse Talibans offensiv. Det er fordi den strategiske byen Kunduz nå ser ut til å bli inntatt av militsen.

USA har sendt ut store fly mot Taliban i Afghanistan. De prøver å slå til mot gruppen som nylig inntok byen Sheberghan.

Kunduz (provins) – Wikipedia
Kunduz-provinsen ligger nord i landet

Denne offensiven kommer etter at det er rapportert at Taliban har nådd Kunduz, landets femte største by.

Talibans posisjoner er rundt Sheberghan, som ble den andre provinshovedstaden som falt i hendene på gruppen i løpet av de siste to dagene. Det er disse posisjonene som er mål for de B-52 Stratfortress-flyene på lørdag kveld. Dette ifølge en talsperson for det afghanske militæret. 

Disse angrepene har ført til store tap for Taliban, påstår talsmannen. Mer enn 200 krigere er drept, og mer enn 100 kjøretøyer er ødelagt. En stort lager med våpen og ammunisjon ble også ødelagt.

Noen opptak som underbygger den afghanske regjeringens påstander om Talibans store tap har så langt ikke kommet ut. De store flyene som stammer fra tiden med kald krig ble støttet av AC-130 Specter våpenskip. rapporterer Media i USA.

Angrepsflyene er tungt væpnet med miniguns, grovkalibrete roterende kanoner og til og med haubitsere. Bombetoktene kom etter at Taliban erobret Sheberghan, hovedstaden i Jawzjan-provinsen.

man in blue and red plaid shirt smoking cigarette
Angår krigen meg?

Kort før det ble byen Zaranj, hovedstaden i den afghanske provinsen Nimroz, også inntatt av Taliban. Gruppens offensiv mot regjeringen fortsetter over hele landet. Det rapporteres at  de infiltrerer en tredje provinshovedstad og landets femte største by Kunduz på lørdag.

Utviklingen så langt har ikke blitt offisielt bekreftet. Pro-Talibanske kilder påstår at deres militante har erobret store deler av byen. Opptak som sirkulerer på nettet påstår at de viser grupper som kjemper inne i byen.

Taliban rapporterer også at de har tatt et lokalt fengsel og politihovedkvarter, og frigitt de innsatte fra cellene sine. I de siste dagene presser gruppen også på andre provins-sentre, inkludert Kandahar i sør og Herat i vest. Dette er de nest største og tredje største byene i landet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Sohaib Ghyasi

https://www.rt.com/news/531436-us-b52-bombers-afghanistan/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • <>
  Usrael kommer nå til å falle for eget grep. Hvis de går mot Kina/Russland er militærmakten Usrael borte, muligens i løpet av 1/2 time? i følge observatører. Jeg kan bare si «good riddens».
  På hjemmebane ser vi allerede splittelsen mellom Demon-crat styrte og konservative stater. Skal vi starte en gjettekonkurranse på hvor mange land de 50 statene blir til i løpet av 1 år? Jeg tipper 5-6 stykker.

  Svar
  • Ja da gjetter jeg på at de fleste «såkalte» selvstendige stater forsvinner når startskuddet går for den nye Verdensregjering.Styrt avvikling.Folk vil være så utmattet at de vil godta hva som helst,særlig når dypstaten glanser salgsplakaten med LIKHET;FRIHET;DEMOKRATI;LOV OG ORDEN MM:

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Klimarapportene:

Det er ikke vitenskapelige rapporter men politiske dokumenter.

Forrige innlegg

FNs klimapanel

Et politisk framforhandla dokument

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.