POSTED IN Korrupsjon, Norge

Korrupsjon?

Har Nicolai Tangen bestukket seg til jobben som direktør for Oljefondet?

6 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Faksimile fra VGs avsløring

Avisa VG har gjort en grundig avsløring av hvordan den påtroppende sjefen for Oljefondet, skatteparadistrikseren Nicolai Tangen, har overøst norske samfunnstopper med påspandert luksus. VG skriver:

«Private jetfly fra Europa, tre netter på Hilton-hotell, seminarer med verdens fremste akademikere, mat og drikke og to show med verdensstjernene Sting og Gregory Porter. Slik spanderte finansmannen Nicolai Tangen på venner og bekjente i norsk og internasjonalt samfunnsliv fra 14. til 17. november i fjor.

Sting fikk ni millioner kroner av Tangen for en to timer lang konsert.

– Opplegget var helt utrolig. Det ble spandert. Vi var invitert som gjester uten å betale noe selv, det var usedvanlig raust av Tangen, sier styregrossist og kunstsamler Knut Brundtland (58) til VG.

På en helg brukte Norges nye Onkel Skrue, som snart skal passe på vårt felles oljefond, mer penger på «tidenes seminar» for sine venner og bekjente enn mange har mellom hendene gjennom et arbeidsliv

I en pompøs demonstrasjon av sin rikdom har Tangen, som VG riktig skriver, øst ut mer penger på å smøre samfunnstopper i fire dager enn det mange vanlige mennesker klarer å tjene gjennom et helt liv.

Godt jobba, VG! Vi vet nå nøyaktig hvem som deltok på Tangens smøretur og hvordan de reiste. Her er fra restauranten i luksusflyet de fløy med:

RESTAURANT: Her kan over 20 personer spise middag om bord på Crystal Skye. Foto: CrystalAirCruises.com/Greenpoint Technologies, Inc.

Her er den norske gjestelista som VG har fått tak i:

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H)
Regjeringsadvokat Fredrik Sejersted
Avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad
Direktør Kristian Røkke, Aker
FN-ambassadør Mona Juul
Schibsted-direktør Rolv Erik Ryssdal
Schibsted-sjef Kristin Skogen Lund
Forlegger og eventyrer Erling Kagge
Leder Kjell Ivar Bache i det grønne selskapet Biobag.
Leder Martin Andersson, Scandinavian Drone AS.
Leder Per G. Braathen, reiselivsselskapet Braganza
Forfatter og redaktør Odd Harald Hauge
Advokat Knut Brundtland
Direktør Ulf Sverdrup i Norsk utenrikspolitisk institutt
Filosof Henrik Syse
Generalmajor og FN-sjef Kristin Lund
Investor Thomas Hoegh
Investor Kurt Mosvold
Direktør i Norfund, Tellef Thorleifsson
Skipsreder og tidligere ordfører (H) i Kristiansand, Arvid Grundekjøn
Professor ved Berkeley, University of California, Morten Hansen
Munch-direktør Stein Olav Henrichsen
Investor Christian Jebsen i Verdane
Tidligere Oljefond-sjef Knut Kjær
Investor Bjarne Lie i Verdane
Investor Henrik Lisæth i Explore Equity Partners
Beate Mjaaland i Ako Kunststiftelse
Psykolog Andreas Narum
Direktør Per Saxegaard
Næringslivsleder Olav Selvaag
McKinsey-partner Pål Erik Sjåtil
Ingrid Stange i Partnership for Change
Schibsted-styreleder Ole Jacob Sunde
Dommer Audgunn Syse
Investor Gorm Thomassen i AKO Capital
Avdelingsdirektør Kjersti Trøseid i Norsk pasientskadeerstatning
Kunstnerisk direktør Trude Ugelstad ved Sørlandets Kunstmuseum/Kunstsilo
Direktør Erik Valen i Norne Securities

Tangen dekket kostnadene for hotell, mat og drikke og underholdning i tre dager, samt hjemreise på businessklasse.

At dette er smøring i ekstravagant stil, kan det ikke herske tvil om. En del av de private næringslivstoppene på lista kan antakelig la seg smøre så mye de vil uten at selskapet deres reagerer, men det stiller seg annerledes for folk som skal representere fellesskapet, og da særlig:

Arbeids- og sosialminister Torbjørn Røe Isaksen (H), regjeringsadvokat Fredrik Sejersted og avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad.

Hadde vi hatt en riksrevisor med baller, burde dette ha blitt en alvorlig sak høyt oppe på dagsordenen. Norges bank sier at de vil undersøke Slyngstads USA-reise, men så sterkt utviklet som kameraderiet og korpsånden er i den norske eliten, har vi små forventninger til hvor mye som vil komme ut av det.

Nå har vi altså fått en sjef for Oljefondet som er kjent for å trikse seg unna samfunnsansvar ved å plassere en gigantformue i skatteparadiser, og nå har han markert seg ved å rundsmøre store deler av den politiske eliten i landet. Det er grunn til å spørre om han har bestukket seg til jobben. Og denne mannen skal forvalte vår felles formue.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

6 kommentarer. Leave new

 • Men å ta imot en gave/smøring er greit så lenge «arbeidsgiveren» ( altså norske skattebetalere, selv om vi ikke er spurt) betaler tilbake etterpå? Full åpenhet !? 😉
  « – Det er ikke anledning til å ta imot gaver, reiser, hotellopphold, bevertning eller andre fordeler som er egnet til, eller som av giveren er ment, å påvirke det vi gjør i jobbene våre, sier Erna Solberg.
  Når vi er på reiser eller seminarer i embets medfør, skal det altså betales av arbeidsgiver på vanlig måte. Det er også viktig at det er full åpenhet om det, sier Solberg.»
  https://e24.no/norsk-oekonomi/i/3Jb8ee/norges-fn-delegasjon-snur-etter-beklagelig-feil-betaler-for-milliardaer-seminar

  Svar
  • Er disse menneske jordet i det hele tatt?
   En smøretur/fest vi ikke er invitert på blir greit bare vi får være med på å betale?
   Eller er det Sentralbanken eller Solberg/ Løvbakken som har arbeidet for disse pengene? Betaler de av egen lomme, før eller etter skatt? Eller betales det av nav?
   Kan statsadministrasjonen betale 1 krone det ikke har kostet samfunnet 10 kroner å samle inn?

   ‘Sentralbanken betaler Yngve Slyngstads opphold, mat og flyreise i forbindelse med det omstridte seminaret til Nicolai Tangen.’
   https://e24.no/boers-og-finans/i/kJrn3a/norges-bank-tar-slyngstads-regning-etter-luksusseminar

   Svar
 • Var det avtroppende oljefondssjef Yngve Slyngstad som gjennom denne luksusturen ble bestukket (eller påvirket) slik at Nicolai Tangen ble valgt som ny sjef for oljefondet? Iflg sentralbanksjef Øystein Olsen har ikke Slyngstad deltatt i prosessen med å velge ut ny leder av oljefondet.
  Hva ønsket Nicolai Tangen egentlig å oppnå med denne turen? Var det en god investering for Tangen å arrangere denne turen? Hva var feks tema på seminaret? Kan det tenkes at det var selve seminaret som var det viktigste for Tangen og at luksusturen bare var et lokkemiddel for å med seg folk fra eliten på et seminar som var viktig for Tangen og hans fremtidige planer? Kan dette seminaret ha hatt noen sammenheng med feks den sammenkoblingen som vi nå ser mellom BlackRock og Federal Reserve i USA.

  Svar
  • Mulig at Tangens plan var å presentere et nytt konsept for forvaltning av store fond slik som oljefondet for en tid med turbulente markeder, og at han underforstått også var en person som kunne administrere og gjennomføre noe slikt. Altså at oljefondet kunne bli omgjort til å bli et skatteparadis basert hedge-fond eller noe i den stilen, noe som Tangen hadde stor erfaring med. Mulig at myndighetene i Norge ønsket en slik omfattende omlegging av oljefondet, men uten at man ønsket å opplyse om dette i offentlighet før helt til siste øyeblikk (men da bare ved å nevne personen Tangen og ikke det nye konseptet). Alt bråket rundt luksus turen til USA kan kanskje komme godt med som en dekkoperasjon, det blir fult fokus på personer og ikke på de planlagte endringene av fondet.

   Svar
 • ‘ Har du en milliard eller ti blir du fort en av gutta, selv om du er fra en nørdeby som Kristiansand. Men like barn leker best. Gud har i sin visdom innrettet det slik at hvis du vil bli høyesterettsjustitiarius, stadsfysikus, regjeringsadvokat eller direktør i NHO ligger du foran i løypa om du var kledd i Heming ILs grønne, blå og hvite farger i ungdommen.
  Tidligere bandyspiller for Ready, sier du? Heisan! ‘
  https://www.dagbladet.no/kultur/hvite-gutter-leker-best/72413918

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Kåre Wahl:

Er el-biler miljøvennlige?

Forrige innlegg

Nye undersøkelser viser:

Koronas dødelighet som influensaens.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.