POSTED IN Helse

Koronaviruset:

Mediene og helsemyndighetene skaper angst.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

For 11 år siden hadde vi en global virus som ble kalt svineinfluensa. Det viruset gikk som nå med Korona-viruset, verden rundt. Vår daværende helseminister Bjarne Håkon Hansen advarte på TV om at vi kunne risikere opp til 30000 døde som følge av dette viruset. Det ble satt i gang en voldsom mediekampanje som skremte vannet av mange både i Norge og i andre land. Norge kjøpte vaksiner for mange hundre milioner kroner og hele befolkningen ble bedt om å vaksinere seg to ganger.

Det var et ufarlig virus men med et styggt navn.

Influenza Virus H1N1

Jeg arbeidet i helsevesenet den gangen og det ble satt i gang vaksinasjoner av alle de ansatte, riktignok frivillig. Men presset var stort. Jeg forstod etterhvert at dette var en medieskapt kampanje, men motivene var uklare. Riktignok hadde Verdens Helseorganisasjon, WHO, redusert kravene til definisjon av pandemi omtrent samtidig. Det var heller ikke mange som reagerte på at en rekke av de som satt i ledelsen for WHO var sponset av legemiddelfirma. (De ville ikke oppgi om de var det).

En reduksjon av kravene til definisjonen pandemi ville naturligvis være til legemiddelindustriens fordel. Men i all medieoppstyret forsvant slike viktige og kritiske spørsmål. Alle krefter ble satt inn for at hele befolkningen skulle vaksineres gjennom skremsel via mediene.

Resultatet? Svineinfluensaen viste seg å være en meget mild sesonginfluensa hvor mellom 30 og 40 døde i Norge. Faktisk ble det rapportert om langt alvorligere bivirkninger for noen få, uklart hvor mange, nemlig narkolepsi.

Det var ingen oppvask av helsemyndigheter i ettertid av den totale bommen som deres anbefalinger var uttrykk for. Kritikere av hele hysteriet ble dømt nord og ned mens det hele stod på. Men det var de som fikk rett. 

Ingenting er åpenbart lært av dette siden en fortsetter på samme måten nå.

Coronavirus. Som med svineinfluensaen brukes slike bilder som skremsel.

Koronaviruset er noe av det samme. Her skal det skremmes for et virus en ikke vet virkningen av. Skremselen vil føre til at en rekke samfunnsfunksjoner bremser opp og vil ramme helsevesenet fordi mange reagerer på dette. Det vil føre til overbelastning av systemet og ramme folk som er alvorlig syke. 

Att folk reagerer er ikke rart slik det skremmes.  

Ikke klem hverandre på skolen! Men ta det med ro, det er ikke farlig! Dette er dobbelt kommunikasjon som virkelig sitter der den skal: Uansett hva du gjør blir det galt. Resultatet er utrygghet og angst hos mange. 

Munnbind virker ikke. Men hva skal folk gjøre for på TV ser vi at asiater går med slike bind alle som en.

Det som er sikkert er at denne influensaen vil gå verden rundt. Alle tiltakene er meningsløse og kan ikke begrenses. Den er allerede global. Alle ville være tjent med at oppstyret forsvant og at livet gikk som vanlig slik det gjør hver vinter i tidligere år i influensa-sesongen.

I Ukraina stormet en oppskremt og rasende folkemengde en buss med hjemvendte turister fra Kina i angst for smitte. I Firenze flykter folk i panikk når helsepersonell i fullt utstyr triller en rullestolpasient på jernbaneperrongen.

Det store spørsmålet er hvem som sette i gang dette hysteriet og med hvilken hensikt? Det kan vel ikke bare være mediene som ser en gyllen anledning til skru opp salget og antallet seere/lesere?

Knut Lindtner 

SE OPP: Tilskuere flyktet da en mistenkt korona-pasient ble kjørt i rullestol gjennom jernbanestasjonen i Firenze.

Italia strever for å få kontroll med et spirende utbrudd av koronavirus. Et kamera på Firenzes hoved-jernbanestasjon fanget opp tilskuere som flyktet i tilsynelatende panikk da en mistenkt pasient i rullestol ble ført gjennom stasjonen. 

Et øyenvitne tok opptak av et team kledd i hvite smitteverndrakter som rullet en pasient ut av Firenze  Santa Maria Novella på en båre, eskortert av flere politifolk. 

På opptakene kan man se en gruppe reisende som løper vekk fra denne surrealistiske scenen etter hvert som gruppen kommer nærmere. En av de maskerte helsepersonellet signaliserer til personen som filmet hendelsen om å få vekk kameraet etter hvert som båren passerte.

Kvinnen kom med et høyhastighetstog fra Venezia

Pasienten var en 66 år gammel kvinne som hadde returnert fra Venezia der hun var blitt syk Dette rapporterer den lokale avisen La Nazione. Etter å ha lidd av et alvorlig hosteanfall hadde kvinnen hatt vett nok til å henvende seg til legen sin.

Hun hadde ringt  på en spesiell telefonlinje. Og det var det som utløste den dramatiske hendelsen på jernbanestasjonen.

Heldigvis avslørte tester at kvinnen ikke var smittet av viruset som har krevd 12 menneskeliv i Italia.

På onsdag steg antallet bekreftede tilfeller i Italia til 52. Den italienske regjeringen har forbudt alle sportsarrangementer i seks regioner fram til søndag. Fotballkamper i serieA kan imidlertid bli spilt bak lukkede dører, altså for tomme tribuner. 

En seksnasjoners rugby kamp mellom Irland og Italia i Dublin den 7. mars har blitt utsatt etter anbefaling fra det irske helsedepartementet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.rt.com/news/481752-florence-train-station-coronavirus-suspect-video/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Jeg synes også at hele historien om coronaviruset er rar. Det virker først og fremst som en psyop for å skremme folk. Hva hensikten kan være, er vanskelig å si, men noen påstår at hensikten er å få markedet til å kollapse slik at Trump taper presidentvalget til høsten.

  Svar
  • Helt enig. Jeg har også sett enkelte som sier at de områdene som er hardest rammet har 5G. Jeg ville ikke blitt overasket om det er en sammenheng.

   Svar
   • Hensikten, Arild, er denne gangen finansmarkedet knyttet til politiske linjer. I dagene før utbruddet økte antallet rapporterte finanskritiske tilfeller dramatisk og dette var antagelig den mest utløsende faktor for en skapt panikk. Få av verdens innbyggere er klare over at økonomien siden 2008 har stått på kanten av et bunnløst stup og at de skyldige vil velte skylden over på hva som helst annet. Filmen «Wag the Dog» som vises på forsvarets kurs i PSYOPS anbefales og publikum burde heller søke vaksine for mædi, sykdommen som truer sauer.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA ut og Nato inn:

Krigene vil fortsette uten US-soldater.

Forrige innlegg

Rettssaken mot Julian Assange, dag 3

Hele prosessen virker helt surrealistisk.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.