POSTED IN Helse, Norge

Korona-tiltakene:

Nå skal de omgjøres til den høyeste form for fornuft.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Demokraturets fristelser.

Oppslutningen om sjokkterapier tar gjerne form av en klokkekurve

Av Jan Herdal

Ifølge rådene som gjaldt fram til 15. mai skulle barna alltid vaske hendene før de dro hjemmefra, når de kom til skole/SFO, etter hosting og nysing, etter toalettbesøk, før og etter måltider og etter at de kom inn fra uteaktivitet, samt ved synlig skitne hender.

_________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Oljekrisa.no
_________________________________________________________

Det rekker med sunt folkevett for å skjønne at slikt må være skadelig for hendene.

Men norske «helsemyndigheter» innførte disse drakoniske koronatiltakene i skoler og barnehager. Alt tyder på at de er blitt nærmest slavisk etterfulgt av vettskremte ansatte. Fra Oslo er det rapportert om inntil 14 håndvasker daglig. Resultatene har ikke latt vente på seg.

FHI svarer med å innføre nye bestemmelser – som ikke synes særlig bedre enn de gamle.

Hvor store varige helseskader/plager den norske stat på denne måten påfører barn i de fleste årsklasser vil vi aldri få vite. Norge er ikke noe demokrati.

Slike vanvittige «råd» (les: påbud) kan ikke gjennomtvinges under normale forhold. Forutsetningen har denne gangen vært en virustrussel som er hypet ut av alle proporsjoner. Vi er skremt til taushet og lydighet. Du vil da ikke sette andres liv i fare?

Myndighetene belønnes for sine feilgrep. Enkelte kritikere slippes fram i mediene, men er uansett marginalisert ut av det gode selskap. Mediene sørger for at konsensus rår. Unntakslover er innført. Det ene følger av det andre. Statsministerens parti klatrer på meningsmålingene.

Klart demokratur er fristende. Men erfaringen viser at oppslutningen om vanvittig politikk gjerne tar form av ei klokkekurve. Når skrekken avtar og skadevirkningene blir tydeligere, daler oppslutningen. Nå kommer det signaler om at nok er nok også i et autoritetstro Tyskland.

Medstrømsavisa Die Welt viser til en fersk, anonymisert undersøkelse blant 178 eksperter innen virologi, immunologi, hygiene og indremedisin. Støtten til de drastiske tiltakene daler kraftig.

Er det Svartedauen disse kjemper mot?

Bare 5 prosent ser på stengning av skoler og barnehager som viktig. I april mente 17 prosent at samfunnet bør åpnes opp igjen. Den andelen har nå økt til 63 prosent. Generell støtte til regjeringstiltakene har sunket fra 81 til ca. 50 prosent.

Nesten 83 prosent etterlyser bedre balanse i mediene, og mener at det for ofte er de samme personene som intervjues. En tredel mener at ytringsfriheten er truet.

Den norske makteliten har nok allerede sett skrifta på veggen. Den er som vanlig i full gang med å sope igjen sine spor og fortelle oss at den har ment og gjort det eneste rette hele veien. En enkel operasjon, med det samfunnssystemet og ikke minst de mediene vi har i Norge i dag.

Norske medier håndterer kritikken mot offisiell koronapolitikk omtrent slik de håndterer globalismekritikken mot FN og EU. De tar pr. autopilot  maktas parti og ser ofte ikke skogen for bare høyreekstremister.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • » Den norske makteliten har nok allerede sett skrifta på veggen. Den er som vanlig i full gang med å sope igjen sine spor og fortelle oss at den har ment og gjort det eneste rette hele veien.»

  Jeg synes å sett det samme i forhold til tidligere «klimakrisen», – nå klimaforandringer. Og det skal bli morsomt å holde øye med ro-mesterskapet i tiden framover.
  Så slikt sett går det framover. Så får vi håpe skadevirkningene ikke er gjort for store, på samfunnet.

  Svar
 • Tor Larsen
  21 mai 2020 0:25

  Der finnes ingen Corona-pandemi som rettferdiggjør Corona-tiltak i noe land. Det finnes bare statistikk som nekter å ta høyde for de statistiske forholdstallene, og uansett hva som nå påvises av feil i den offentlige saksframstillingen så fortsetter den maskinmessig. På slikt forfalsket grunnlag kan heller ikke annet enn falske tiltak oppstå. Covid-19 har blitt til en lammende demonstrasjon av modernitetens endelige fallitt og postmodernismens evne til å avsløre illusjonen om at den skulle ha oppnådd noe.

  Svar
 • «Mediene sørger for at konsensus rår. Unntakslover er innført. Det ene følger av det andre»

  Altså ikke at de som ikke vil bli smittet får MULIGHET til å holde seg hjemme. -Men at alle ( som nekter å la seg vaksinere?) MÅ holde seg hjemme og ikke protestere? Er dagens regjering retarderte? Er det tryggest for samfunnet å gi disse politikerne portforbud eller innesperring?

  ‘ Det beskrives blant annet at de utreder hvorvidt myndighetene har adgang til å innføre befolkningsrettede tiltak, som vilkårlig portforbud. Dette for å hindre spredning av coronaviruset.
  Samtidig går det fram at departementet antar at Covid-19-pandemien vil vare i flere år. De skriver også at vi må være forberedt på å kunne slå ned lokal eller nasjonal oppblussing av smitten.’
  https://www.dagbladet.no/nyheter/hoie-utreder-portforbud/72505856

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Grønn politikk?

Ofte det stikk motsatte.

Forrige innlegg

Faktisk.no:

Vet de ikke hvem som finansierer dem?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.