POSTED IN Endring av politikken

Korona:

Kan brukes til påskudd for utvidet overvåking av hele befolkningen.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Edward Snowden sitter i politisk asyl i Moskva fordi han avslørte USAs totale globale signal-overvåking. USA avlytter og registrerer all elektronisk trafikk på jorden, men det er stor motstand i vår befolkning mot dette. Ingen liker overvåkning.

Når Snowden advarer mot dette er det ikke uten grunn. Han vet hva han snakker om og Korona er en perfekt anledning til å presse befolkningen til slike tiltak uten for mye protester, Når folk er redd er de mer villige til å svelge hva det skal være for å få bort frykten.

Vi merker oss at kommunale myndigheter i Bergen har antydet at de kan komme til å bruke slik informasjon for å hindre at folk samler seg i grupper.

Knut Lindtner

Snowdon advarer mot at regjeringenes overvåkning med bakgrunn i COVID-19 kan bli langvarig.

Regjeringene kan finne på andre grunner til å fortsette å følge med på folks aktiviteter, sier han.

Av Abrar Al-Heeti.

På mandag advarte Edgar Snowdon mot at de høyteknologiske overvåknings-tiltakene som regjeringene bruker for å bekjempe utbruddet av COVID-19, sykdommen, som kommer av et nylig idetifisert kornavirus, kan komme til å vare lenge. Dette ifølge et intervju med Københavns internasjonale dokumentarfilm-festival.

Regjeringen i USA, for eksempel, skal ha vært i samtaler med teknologiselskaper som Facebook og Google for å kunne bruke anomymiserte lokaliserte data fra mobiltelefoner for å kunne hjelpe til å etterspore utbredelsen av COVID-19. 

Mens noen sier at dette tiltaket kan være et svært nyttig redskap for helsemyndigheter for å komme på sporet av viruset, så har andre uttrykt bekymring over at denne informasjonen også blir delt med regjeringen. 

Snowden, som er en tidligere ansatt i National Security Agency, lekket i sin tid dokumenter om USA-regjeringens masseovervåkning. Nå advarer han mot at regjeringer kan utvide den adgangen de får til befolkningens personlige informasjon i en krise, for denne kan senere godt brukes til å overvåke deres bevegelser.

Edward Snowden

Under denne pandemien, for eksempel, kan en regjering si at de er bekymret for befolkningens helse, og kan så sende ut en ordre som gjelder alle som går på helsestudio, for å måle deres puls og hjerterytme, og så forlange å få tilgang til hva slags aktiviteter de ellers driver med, sier Snowdon.

«De vet allerede hva du pleier å søke på på internett», sa Snowdon i intervjuet. «De vet allerede hvor telefonen din beveger seg rundt. Nå kan de altså få vite om hjertevriksomheten din og hva pulsen din er. Hva skjer når de begynner å blande sammen disse kunnskapene og føyer kunstig intelligens til dette?».

I 2013 avslørte Snowdon detaljer om NSAs overvåkningeprogram til journalister. Dette førte til økt bekymring om folks privatliv i den digitale verden.

I USA er han anklaget for spionasje og for tyveri av regjeringens eiendom. Han har bodd i Russland siden 2013.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.cnet.com/news/snowden-warns-government-surveillance-amid-covid-19-could-be-long-lasting/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bloggen derimot.no er fem år:

Hovedtema har vært kampen mot globalisme (imperialisme).

Forrige innlegg

Spartakus:

Er du klar for kinesiske tilstander?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.