POSTED IN Israel, Palestina

Kongressrepresentant:

Det finnes ingen uskyldige babyer på Gaza.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Når folkevalgte i USA kongress har slike holdninger som de som fremkommer under forstår en at det blir problemer å finne løsninger på konflikten på Gaza. Det han fremfører er dessuten sannsynligvis delt av ganske mange innad i Israel.

Jeg er redd for at Israel som stat nå ødelegger seg selv innenfra med sine uforsonlige og hatefulle innstillinger. Disse, sammen med den fullstendig hensynsløse krigføringen, bidrar til at fiendskapen ikke bare i hele den arabiske verden, men også globalt mot Israel, den tiltar i styrke. At USA fortsatt aktivt støtter det som skjer fører til at USA vil miste fotfestet sitt over hele Midt-Østen.

Fra Kashan i Iran.

En eventuell krig mot Iran, som jeg er ganske sikker på at USA vil tape militært, vil bare styrke sympatien for Iran og antipatien overfor USA. Uansett hva USA nå gjør vil de måtte tape. De må vurdere hva de vil tape minst på. Og Israel er i ferd med å ødelegge seg selv innenfra.

Tafattheten til norske politikere og til den norske regjeringen er åpenbar. Her skal det rides på to hester som trekker i ulik retning. Hensynet til USA og hensynet til folkevettet. Resultatet blir en merkelig og slapp kritikk av USA/Israel, men ingen sanksjoner eller diplomatutvisninger slik den bagatellmessige Skripalsaken i UK utløste mot Russland.

At det brukes to typer moralske kompasser i norsk utenrikspolitikk er nå ganske åpenbart for de fleste.

Knut Lindtner
Redaktør

Den amerikanske representanten Mast, en tidligere IDF-soldat, sier at palestinske babyer drept i Gaza ikke er «uskyldige sivile».


Mast kom med kommentarene da han ble konfrontert av aktivister fra Code Pink

Av Dave DeCamp

Medlemmer av antikrigsaktivistgruppen Code Pink konfronterte representant Brian Mast (R-FL), et tidligere medlem av de israelske forsvarsstyrkene, om de palestinske babyene som ble drept av Israel i Gaza. Mast fortalte dem at babyene ikke var uskyldige.

Medea Benjamin, medgründer av Code Pink, spurte Mast: «Har du ikke sett bildene av alle babyene som ble drept?»

Mast svarte: «Det finnes ikke uskyldige palestinske sivile i verden.»

En annen aktivist spurte om de 500 000 palestinerne som sulter på Gazastripen. «Den halve millionen som sulter i hjel er mennesker som burde få til en regjering som ikke angriper Israel,» sa Mast.

Kongressmedlemmen ble også spurt om den rene ødeleggelsen forårsaket av den israelske bombekampanjen, som kan sammenlignes med de allierte strategiske bombekampanjene under andre verdenskrig.

«De har ødelagt mer infrastruktur i Gaza enn de gjorde i Dresden,» sa en aktivist under andre verdenskrig. Mast svarte: «Og det er mer infrastruktur som må ødelegges.»

Mast påkalte tidligere andre verdenskrig for å rettferdiggjøre Israels slakt i Gaza, som har drept over 27 000 palestinere. «Jeg vil oppfordre den andre siden til ikke å kaste rundt ideen om uskyldige palestinske sivile, som ofte sagt,» sa han i Representantenes hus i november. «Jeg tror ikke vi ville kaste bort begrepet «uskyldige nazistiske sivile» så lett under andre verdenskrig.»

I oktober bar Mast sin IDF-uniform på Capitol Hill. «Som det eneste medlemmet som har tjenestegjort med både USAs hær og Israels forsvarsstyrker, vil jeg alltid stå sammen med Israel,» skrev han på X den gang.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Og dette er vår hovedallierte. Grøss og gru.

    Svar
  • Samme ulla som Madeleine Albright.
    Enda godt at Medea Benjamin som presser fyren til å svare er fra det samme folket, ut fra navnet å dømme.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Norges selvstendighet oppgis.

USA får 8 nye militærbaser i Norge

Forrige innlegg

Brukes Ukraina som en forsøkskanin av USA?

Kiev-regimet sammen med WEF lanserer et program for å fullstendig digitalisere ukrainske innbyggernes liv.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.