POSTED IN Israel, religion

Konflikten i Israel:

Sterke religiøse undertoner.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

En religiøs borgerkrig

Jan Hårstad

Dette at den israelske hæren knuste den 11 etasjes store bygningen Al-Jalaa Tower den 15 mai forteller at Israel vil ikke at internasjonal presse skal se for mye av deres planlagte bakkeinvasjon. I denne bygningen hadde Accociated Press 12 journalister og Al-Jazeera en stor stab likeså. Israel er ute etter rakettarsenalet og vet at det blir et blodig slag selv om det er planlagt kortvarig.

     Når vi ser tilbake på hva vi i derimot.no har levert av prognoser de siste ukene,må vi kunne si at vi har vært på sporet av sannheten. Den absolutt aller største overraskelsen både for israelsk som palestinsk ledelse er at konflikten bryter ut absolutt overalt – også i de blandete jødisk-muslimske byene hvor befolkningen tidligere har levd i tilnærmet harmoni. Haifa-Lod.

Lod – Wikipedia
Lod er en historisk by datert bak til de gamle grekerne og romertiden, og senter for Israels internasjonale hovedflyplass.  Ifølge Israels statistiske sentralbyrå hadde Lod en befolkning på 66 800 på slutten av 2006. (Fra Wikipedia)

    På forhånd kan vi si dette. Den politiske korrekte venstresida vil spa opp absolutt alle elementer av sosio-økonomiske forklaringer på hvorfor det blir en omfattende borgerkrig i Palestina-Israel. Men de vil knapt ta i temaet om at religion spiller en hovedrolle i dette. Den enorme settlerbevegelsen som i dag finnes i Israel er så å si identisk med den nasjonal-religiøse blokken som er Netanyahus politiske partnere. Etter at president Trump utropte Jerusalem til Israels hovedstad,oppfattet de det slik at de også kunne starte utrenskninger og forflytning av palestinere der – som alle andre steder.

    Som vi forutsa: PA-Abbas er fullstendig ute av palestinsk politikk. Alt det Abbas-regimet har drevet på med handlet om å legge alle eggene sine i USAs kurv. I den epoken da Obama var president kunne dette ha noe for seg,men med Trump – Make Israel great again – ble denne politikken fullstendig latterlig. I absolutt alt ydmyket Trump palestinerne og da framsto også Abbas forestillinger om USAs diplomatiske inngrep som det totale idioti.

Dessuten visste alle palestinere har klikken rundt Abbas var blitt millionærer på bistandspenger.

Ikhwan – Wikipedia
Tidligere tilhengere av IKHWAN

    I Hamas manifest utgitt i 2000 redegjøres det for Hamas opphav og historie. Hamas er den palestinske grenen av IKHWAN som betyr Muslim Brotherhood og som ble satt opp i Palestina 1930-1940. Hamas er altså en religiøs bevegelse som følger Koranen.

   Fram til desember 1968 var det Ikhwan-bror Amin al-Husseini som ledet den palestinske bevegelsen og han var en nær venn/medarbeider til Hassan al-Banna som hadde startet Muslim Brotherhood. Ved en høytidelig anledning i Beirut på nevnte dato ga han 39 år gamle Yasser Arafat ledelsen over bevegelsen. Og ved denne anledningen insisterte Husseini på at gruppe Arafat skulle alliere seg med det mer fundamentalistiske Saudi Arabia.

   Medarbeiderne rundt Arafat hadde sin bakgrunn i Ikhwan,men det som var den dominerende bevegelsen i arabisk politikk på dette tidspunktet var Nasserisme.eller det Arabiske Baath,som faktisk var fiendtlig til Muslim Brotherhood. De fengslet eller drepte dem,så som Hassan al-Banna eller forviste dem til Saudi Arabia.

   Bare i 2 år var palestinske Ikhwan medlemmer av Arafats Fatah,fra 1968-1970. Og i moderne tid har partene vært i skjult og åpen borgerkrig. I 2006 vant Hamas valget over Fatah og sommeren etter var det borgerkrig på Gaza.

    En kan nå si det slik at innen  palestinsk politikk er det Amin al-Husseinis linje som har seiret,bare med den forskjell at nå har Hamas Iran som sin nærmeste allierte.

   Borgerkrigen vil – som jeg tidligere har påpekt – få internasjonale dimensjoner. Allerede nå mobiliseres det på vers fra Koranen: «Du profet vil sikkert finne ut at de mest fiendtlige til de troende er jødene og de som kobler andre helligheter med Gud.» (5.82)

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • wasan Totland
  17 mai 2021 7:10

  Takk for opplysende artikkel.

  Svar
 • Lauritz Aarsland
  17 mai 2021 13:11

  Du skriv at Hamas er ein religiøs bevegelse,som fylgjer Koanen. Det same gjeld Isil.Men Iran støtter ikkje Isil.

  Svar
  • Jan Hårstad
   17 mai 2021 21:10

   Koranen består av en snill del som ble skrevet i Mekka hvor Muhammeds
   flokk var i undertall. Så flyttet de seg til Medina og produserte Sverdversene
   i Shura nr 9 som brukes av alle Jihadister.
   Sufi-Islam som var mektig utbredt i SentralAsia holdt seg til den fredsorienterte
   delen av koranen og disse frambrakte mange store poeter. Rumi. f.eks.
   Koranen er med andre ord et mangtydig verk og IS plukket ut bare de mest krigerske
   elementene og blåste disse opp over alle proposjoner.

   Svar
   • Så bør vi forby alle partier eller organisasjoner i Norge som blander politikk og religion, om så være hele stortinget.
    Stoppe alle skatte-bevilgninger til religiøse organisasjoner i Norge; enten de er muslimske, jødiske eller kristne.
    Så bør vi plukke de forskjellige religiøse læresetningene fra hverandre.
    Latterliggjøre det som er konspiratorisk galskap, i beste sendetid, og fjerne fra all styre og stell de trojanske hestene som tror på denne galskapen.
    Midtøsten kan gjøre hva de vil, ta livet av hverandre/bombe hverandre eller komme til enighet i sin galskap, eller flytte til et annet område.

    Norge bør fjerne/stille til doms de av våre «politikere » som bryter Grunnloven og bomber andre nasjoner, eller lar seg styre av galningenes verdensvaluta og rentestyring.
    Nå skal vi bygge Norge, med egne resurser og egen valutastyring.
    Vi har arbeidskrefter/resurser og vår egen kultur.
    Hvis ikke ….?
    Vår mentalitet er vår skjebne.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USA stiller krav til Ukraina:

Åpne opp for våre verdier, men bomb gjerne i øst!

Forrige innlegg

Forberedelser til EU-medlemskap?

Farvel til 17. mai?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.