POSTED IN NATO, Virkelighetsforståelse

Konferansen i Munchen:

Nato og Ukraina vil ikke forhandle før Russland har tapt.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vesten vil ikke forhandle med Russland før Ukraina har vunnet tilbake sine 1991 territorier. Zelensky sier også dette. Hva er det å forhandle om da? Hva gjør de hvis Ukraina taper krigen slik alt nå tyder på at de gjør? Hva skal det da forhandles om?

Er det noen som tror at stor- og atommakten Russland vil godta et nederlag på slagmarken? Akkurat nå har den sterkest befestete byen til Ukraina falt og Russland er i ferd med å bryte gjennom frontlinjen på flere steder. Realiteten er at Ukraina, dvs Nato, er i ferd med å tape så det suser. Likevel klarer Nato-lederne i Munchen å gi inntrykk av at krigen kan fortsette som før – bare Ukraina får nok penger og våpen.

Foto: iStock

Men så mangler de artilleri-granater, fly, droner, tanks og alt mulig annet. Og så er nesten hele den mannlige befolkningen som har en alder for krigføring enten flyktet, blitt invalidisert eller drept sammen med en rekke leiesoldater fra Polen, Frankrike, USA, Georgia osv. Ukraina mangler alt til krigføring nå og er dømt til å tape. Men likevel fortsetter lederne med denne håpløse retorikken.

Det som skremmer meg mest er illusjonsmakeriet i vesten hvor en innbiller hverandre noe som er umulig. Det virker som vår ledere befinner seg som bestyrere i en drømme-fabrikk. Er de ruset på noe?

Knut Lindtner
Redaktør

Ukraina står i sentrum på sikkerhetskonferansen i München.

Fra Voltaire Network.

Ukraina sto i sentrum under diskusjonene på sikkerhetskonferansen i München forrige uke. President Volodymyr Zelensky bønnfalt nok en gang om at landet hans må få komme inn i NATO. Men samtidig som toppmøtet i 2023 var dominert av ideen om at det var nok å skaffe Kiev nok våpen til å beseire Moskva, så var årets toppmøte mer pessimistisk.

De vestlige deltakerne har innsett at deres våpenproduksjon ikke kan måle seg med Russlands. I øyeblikket har det ikke vært spørsmål om kvalitet på våpnene, kun kvantiteten.. Russland begrenser seg til å bruke konvensjonelle våpen, i motsetning til våpnene fra Vesten.

De påstår at de har nye arsenaler, men holder det  hemmelig for ikke å avsløre kapasiteten. Etter Syriakrigen  vet Vesten at noen av disse våpnene eksisterer og fungerer, men de vet ikke om alle eksisterer, om Moskva overdriver sin makt, eller om dette kun er «fake news».

Dersom Russland finner på å bruke våpen de allerede har utplassert i Syria vi styrkene i Vesten bli slått på under tre dager. Men bruk av atomvåpen er utelukket. Bruk av atomvåpen gir ingen fordeler på slagmarken, det fører bare til masseødeleggelse.

Men på  dette området påstår Russland at de kan slå til mye raskere enn Vesten.

 • Den tyske forsvarsministeren Boris Pistorius har sagt at Russland kan angripe NATO innen et tidsrom på 5 til 8 år. 
 • Svensken Carl Bild avslørte allerede den 16. januar en plan fra hans departement om at de forutser et russisk angrep i september 2024.
 • USAs visepresident Kamala Harris sa: «Amerika kan ikke gi etter overfor Russland. Amerika må stå fast for demokratiet. Vi må opprettholde de internasjonale reglene og normene, og vi må stå fast overfor våre allierte».
 • Den kinesiske utenriksministeren Wang Yi understreket at båndene mellom Kina og Russland stadig blir sterkere med grunnlag i en ikke-militær allianse og ikke aksept av konfrontasjoner og forfølgelse av global stabilitet. Han gjentar Kinas mening om konflikter: ikke-innblanding i indre affærer; ikke tvinge egen vilje på andre; forsvar av upartiskhet og rettferdighet; forrang for kollektive interesser; å få til politiske løsninger og gå mot bruk av makt – og til slutt – å ta med i betraktningen både symptomer og grunnleggende årsaker.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

https://www.voltairenet.org/article220481.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Kinamannen er den som har noe fornuftig å si i sammenhengen.
  Rusa på noe? Zelensky i alle fall, og på kokain, elitens favoritt etter ad….chrome.
  Kamala røyker dop og fengsler afro-amerikanere for det samme. Hvis hun snakker er det best hun lar være.
  Noen er simpelthen høye nok på seg selv og sin grandiositet. Kissingerprisvinneren, f.eks.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 februar 2024 9:47

  Kina er eit gamalt kulturland. Me har mykje å læra der.

  Det skal verta interessant å fylgja med på korleis norsk presse heretter omtalar Ungarn. Til no har Ungarn vore presentert som eit forferdeleg land, høgre-ekstremt, autoritært og homse-fiendtleg.

  Det vert nok andre tonar i norske aviser og tv når landet no godtek svensk Nato-medlemskap, og kjøper svenske jagarfly.

  Svar
 • Northern Light.
  26 februar 2024 14:35

  Sannhetsord fra den serbiske presidenten: «Verdens ledere arbeider ikke for fred».

  Av Jan Sundstedt.
  Ifølge Serbias president Aleksandar Vučić, har den nylig avsluttede sikkerhetspolitiske konferansen i München, «vist at internasjonale aktører ikke lenger arbeider for å oppnå fred».

  Det internasjonale samfunnet er ikke lenger interessert i å få slutt på konflikter, og ser i stedet på fred som et «uønsket ideal», hevder den serbiske presidenten i intervjuet med russiske TASS publisert tirsdag.

  Presidentens kommentarer kommer etter årets nylig avsluttede sikkerhetskonferanse i München. En årlig konferanse hvor høytstående embetsmenn og statsoverhoder fra hele verden, samlet seg i den tyske byen for å debattere internasjonale sikkerhetsspørsmål, inkludert Ukraina-konflikten.

  Vučić bemerket at han deltok i forumet flere ganger, og deretter ble han i stand til å vurdere «hvordan Vesten tenker», og deres vilje til å lytte til forskjellige meninger, inkludert fra «mindre nasjoner som Serbia».

  «Emosjonelle fotballfans».
  Den siste tiden har Vučić ofte havnet i strid med NATO, på bakgrunn av Serbias holdning til krigen mellom Russland og Ukraina. Aleksandar Vučić uttalte at han i år dessverre ikke kunne ta del i noen nyskapende forslag til konfliktløsning, og beskrev konferansedeltakerne som «emosjonelle fotballfans».

  Det serbiske statsoverhodet uttrykte også at han konkluderte med at «ordet fred ser ut til å ha blitt hatet og uønsket over hele verden», og hevdet at til tross for endringene i global politikk, «må alt gjøres for å beskytte frihet, og retten til å gjøre uavhengige beslutninger i tråd med folkets interesser».

  Vučić uttalte videre at Serbia har til hensikt å opprettholde sin politikk med å avvise press fra Vesten for å innføre sanksjoner mot Moskva. Serbia er det eneste landet i Øst-Europa, bortsett fra Hviterussland, som ikke har innført sanksjoner mot Russland på bakgrunn av Ukraina-konflikten.

  Han innrømmet i intervjuet at han ikke vet hvor lenge han vil være i stand til å motstå presset fra Vesten, men understreket at landet hans vil forsvare sin posisjon «så lenge som mulig».

  Fra Nya Dagbladet, publisert 26 februar.
  Oversatt fra svensk. Linker og link til intervju i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Serbiens president: “Världens ledare arbetar inte för fred”.

  Svar
  • Veldig interessant; takk NL! Fotballsupporter-mentalitet og bøllementalitet, men ikke i Serbia.
   Beslaglegg russiske eiendeler og gi pengene til Ukraina, sier USA og nå også UK. (!)
   For riktig å ødelegge enhver mulighet for fredsforhandlinger. Smart.
   Absolutt ingen grunn til å stole på vesten i forhandlinger anyway.
   NATO feirer to-årsdagen og givergleden, milliarder på milliarder.
   «for as long as it takes», les: så lenge som mulig.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  26 februar 2024 16:39

  Svært opplysande frå Serbia om krigsmøtet i München. Takk!

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Joe Biden gråter krokodilletårer over Navalny.

I USA forfølges tusenvis for sin politiske overbevisning.

Forrige innlegg

Det er en dum hund som biter hånden som gir den mat.

Nå skal EU sanksjonere kinesiske selskap.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.