POSTED IN USA

Kommer et sosialt opprør nå?

I USA kastes nå millioner ut i fattigdom.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Millioner av arbeidere i USA mister arbeidsløshetstrygd

Av red. PSt -7. september 2021

USA har ifølge finansdepartementet i USA brukt 830 milliarder dollar på arbeidsløshetstrygd gjennom koronakrisa fra til 1. september 2021. Det er en rekord uten sidestykke. Men fra 6. september skal svært mange av disse ekstraordinære bidragene ta slutt. Beregninger som Century Foundation har gjort sier at 7,5 millioner arbeidere vil miste trygda fra denne dagen. De skriver:

Til sammen har disse programmene levert nesten 800 milliarder dollar i bistand til familier i løpet av pandemien. Men denne hjelpen vil snart brå slutt. I henhold til gjeldende lovgivning kan FPUC-, PEUC- og PUA -fordeler betales ut uken som slutter 5. september 2021, men etter det vil all denne føderale hjelpen bli avbrutt 6. september, uten ytterligere frist. Videre, i en enestående vending, kunngjorde tjueseks stater at de ville avslutte disse 100 prosent føderalt betalte fordelene tidlig.

Tre av fire arbeidsløse vil miste trygda si fra 6. september.

Svarte arbeidere og kvinner vil tape mest

Den offisielle arbeidsløsheten (den reelle er mye høyere) blant svarte i USA er på 9,2%. Den var oppe i over 16% da lockdownpolitikken ble iverksatt i 2020. Arbeidsløsheten blant svarte i USA har vært på vei nedover lenge. Nå har den bitt seg fast på et høyt nivå. Century Foundation skriver at det er de arbeidsløse svarte som vil tape mest når støtten nå kuttes. Koronakrisa har gjort at 1,8 millioner kvinner har falt helt ut av arbeidsstyrken, og de vil nå ha svært vanskelig for å komme inn igjen.

Den måten myndighetene beregner arbeidsløsheten på skjuler svært store mørketall. Dersom man hadde brukt samme kriterier som man gjorde fram til 1994, ville tallet på arbeidsløse ha vært 25,4%, skriver Shadowstats.

Fram til 10. juli var det 9,3 millioner amerikanere som var avhengige av de ekstraordinære koronatilskuddene PUA og PEUC. Nå har 19 stater allerede kuttet ut disse tilskuddene. Det betyr i første omgang at minst 1,25 millioner arbeidere vil miste tilskuddet i tillegg til de 7,5 millionene.

Permanent fattigdom

Millioner av arbeidere i USA står dermed overfor umiddelbar fattigdom. Det betyr også fare for at de mister boligen sin og ender i en dyster spiral av økende fattigdom. Dette er den direkte konsekvensen av lockdownpolitikken.

Tilskuddene til arbeidsløse har gjort at arbeiderklassen og fagbevegelsen i USA til en viss grad har godtatt lockdownpolitikken. Nå har de gått i fella. Det var aldri meningen av de skulle tilbake i jobb. Den økonomiske politikken som finanskapitalen og deres politikere har ført og fører under koronakrisa handler om å smadre middelklassen og marginalisere arbeiderklassen. Det er antakelig den største klassekampen i historien, og offentlige krisetiltak har passivisert arbeiderklassen slik at den ikke har hatt evne til å forsvare seg.

Og det slutter ikke her. En ny vinter med lockdown og permanent utryddelse av mange små og mellomstore bedrifter vil gjøre situasjonen enda mer desperat.

Innlegget er hentet fra Steigan.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • FRIHET NÅ !!!
  7 september 2021 9:18

  «The great reset» i full blomst, dette er AKKURAT det de hyperrike som sitter med makten ønsker. Mest mulig folk i fattigdom for å nullstille økonomien og gjøre de selv enda mer rik og mektig…

  Svar
  • Hovedoppslag på Steigan idag.Den gigantiske finanskrisa bak Coronanarrativet.
   Hvor mange ganger har jeg forsøkt å si at corona er en Stingoperasjon,hvor mange ganger har jeg forsøkt å si,flytt fokus ?.

   Svar
 • «Dersom man hadde brukt samme kriterier som man gjorde fram til 1994, ville tallet på arbeidsløse ha vært 25,4%, skriver Shadowstats.»

  Funderer over hvordan det er i Norge etter lockdownen.

  16.01.2019

  «Over 20 prosent av personer i arbeidsfør alder er til enhver tid verken i utdanning eller jobb.»

  https://memu.no/artikler/700-000-star-utenfor-arbeidsliv-og-utdanning/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Det grønne skiftet

Norsk natur ødelegges for å endre været i hele verden, også når stormaktene fortsetter som før

Forrige innlegg

Israel:

Dere må forberede dere på Covid-vaksiner i all evighet!

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.