POSTED IN Klima

Koker jordkloden?

Kloden drukner i snø!

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Snømassen på den nordlige halvkule moser gjennomsnittet for perioden 1982-2012.

Av Jan Herdal

«Snowfalls are just a thing of the past» – snø hører fortida til. Det uttalte daværende klimaguru dr. David Viner til avisa Independent allerede i år 2000. Han var tilknyttet klimaforskningsenheten ved University of East Anglia, episenteret for hva som seinere skulle bli Climategate-skandalen.

Røde prikker viser utviklingen av snødekket på den nordlige halvkule denne sesongen, fram
til 2. mars i år. Målt mot snittet for perioden 1982-2012. (Kilde: Global Cryospheric Watch)

Uttalelsen, som forlengst er fjernet fra Independents nettsider, ble raskt et slags meme i de vestlige, kontrollerte mediene, på linje med Al Gores seinere uttalelser om at sommerisen i Arktis ville være borte  innen 2015, og at snøen på Kilimanjaro ville forsvinne.

______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra oljekrisa.no
______________________________________________________________________________

Den siste oppdateringen av snømassen på den nordlige halvkule av Global Cryospheric Watch, tilsluttet Den meteorologiske verdensorganisasjonen, løper fram til 2. mars. Som det framgår av figuren holder den nordlige halvkule for tida på å drukne i snø.

Snømassen skilte lag med gjennomsnittet (stiplet linje) for perioden 1982-2012 allerede fra starten av. I januar oversteg den også gjennomsnittsintervallet (grått felt), og siden den tid har det bare økt på fram til 2. mars, som er siste registreringsdato.

For Norges vedkommende er det allerede antydet at isbreene kommer til å legge på seg i år.

En svale gjør ingen sommer. En sesong er vær, og ikke klima. Men 20 år etter spådommene om snøens endetid, laver det altså ned som aldri før.

Det later til at hvite vintre har mer framtid for seg enn mange klimaforskere.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Mission impossible: Demokrati
  5 mars 2020 10:29

  Igjen er vi vitne til at været bestemmes av hvordan det behager lavtrykk og høytrykk å plassere seg i sin vandring rundt kloden.

  Den globale middeltemperatur de siste 150 år er det ingen som vet noe sikkert om for det er selv den dag i dag umulig å foreta sikre målinger med bakkemonterte måleapparater. Man antar at global gjennomsnittlig temperatur har steget med 1 grad de siste 150 år, men det kan like gjerne være motsatt.

  Det vi vet med sikkerhet er at gjennomsnittlig temperatur på den nordlige halvkule varierer både på en kort, middels og lang skala. Klimaet er med andre ord ikke statisk og det er umulig for mennesker å etablere et statisk klima.

  Mellom halvkulene er imidlertid klimaet mer stabilt varmt, og her i den varmere delen av jordkloden lever størstedelen av jordens befolkning, noe som skulle vært umulig ihht klimahysteriet.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ole John Saga

Journalistikk

Fra kritisk verktøy til propagandamaskin

Forrige innlegg

Assangesaken:

Mediene logrer for makten gjennom sin taushet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.