POSTED IN Klima, Økonomi

Klimatiltakene vil ikke vil få befolkningens støtte.

Vil føre til opprør.

5 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Advarer mot klimadiktatur

Av Jan Herdal

Deutsche Bank Research skriver i en analyse at EU selger det grønne skiftet til befolkningen på uærlig vis. Den store risikoen for velferden, det økonomiske systemet og demokratiet bør ikke stikkes under stol, skriver seniorøkonom Eric Heymann.

Eric Heymann

Analysen er omtalt av The Global Warming Policy Forum.

Ifølge analysen kan EUs plan om et klimanøytralt Europa innen 2050 føre til en gigantisk krise med tap av både velferd og arbeidsplasser. Og den vil ikke kunne gjennomføres uten en viss grad av diktatur.

Heymann finner det betenkelig at planen ensidig lanseres som en «ny vekststrategi» som vil skape et «rettferdig og blomstrende samfunn»: – Det ser bra ut på papiret, men klimanøytralitet krever at Europas økonomiske, politiske og juridiske systemer endres fundamentalt, skriver han.

Foreløpig er de store konsekvensene av EUs klimaagenda for dagliglivet relativt abstrakte, og for de fleste fortsatt akseptable. Men snart vil det kreves drastiske inngrep innen bl.a. transport, størrelsen på boliger, oppvarming og matvaner.

Heyman mener slike store inngrep og restriksjoner uunngåelig vil føre til «massiv politisk motstand». Den vil finne folkelig støtte, og kan også medføre ytterligere polarisering innen EU.

På bildet settes klimatiltak opp som alternativ til opprør. Men det er motsatt hevder forfatteren. Klimatiltakene vil føre til opprør fordi de koster mer enn de smaker.

Hvis EU skal gå foran, vil det kreve at karbonprisen øker raskere enn ellers i verden. Det vil ramme konkurranseevnen til energikrevende industri. Massive subsidier er neppe økonomisk holdbart i lengden. 

I en ærlig diskusjon må vi innrømme at hver euro brukt til klimapolitikk ikke lenger kan brukes til annet, f. eks. utdanning, forskning, helsevesen, digital infrastruktur eller pensjoner.

EU-kommisjonen har lansert planer om karbontoll som svar på konkurransespørsmålet. Heymann finner det vanskelig å tro at de land som rammes ikke vil svare med mottiltak.

Forsidebilde: Marco Bianchetti

Tidligere publisert på derimot.no.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

5 kommentarer. Leave new

 • Olav Sæther
  12 januar 2021 10:59

  Kan det være at de aller rikeste vil tjene på disse klimatiltakene ? Jeg tror det.

  Svar
  • Det vil de helt klart, uten at jeg vil påstå det foreligger en samordnet- og hemmelig plan….. også kalt konspirasjon.

   Når mengder av folk i vesten mister mye av sine verdier så vil omsetningen til konsum selvfølgelig lide. Priser vil gå ned og de aller rikeste tilbyderne vil vel da tjene mindre. Men de vil få tilgang til en enda større andel av de reelle verdiene.

   Spiller ingen rolle om dine verdier nomineres til 100 mill nok mindre og du nå har verdier for «kun» 25 mill om flertallets verdier har forsvunnet helt og nå nomineres med minus foran.

   Det med minus foran er vel allerede tilfelle for altfor mange her i landet? Om alle skulle realisere bil, bolig og båt mm… så vil de sannsynligvis fremdeles skylde penger.

   Spiller ingen rolle hvordan verdiene benevnes…. om du sitter og eier alt.

   Svar
 • Hva er årsaken til alle disse drastiske tiltakene som trolig vil komme?
  .
  Er det bare fordi noen mektige og rike personer vil tjene mye penger på dette.
  Eller er det pga frykt for global oppvarming og klimaendringer.
  Eller kan årsaken heller være mangel på olje og gass fremover (i form av knapphet/mangel på billig olje og gass, og med økte energipriser til følge som bla vil føre til stagnasjon og krise i verdensøkonomien).
  .
  Og hvor blir det forresten av den annonserte globale avkjølingen?
  https://climate.nasa.gov/faq/14/is-the-sun-causing-global-warming/

  Svar
  • Wasan Totland
   12 januar 2021 17:00

   Det er vel bare en del av strategien for å ta fra oss alt vi har med NWO. Jeg tror ikke eliten helt ser for seg hvor de står etter hvert. At de skulle bli så rike på å sende oss tilbake til steinalderen gjenstår å se.

   Svar
 • Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

For to år siden brukte de like mye som de ti neste på listen.

Nå bruker USA like mye til krig som de 11 neste.

Forrige innlegg

EØS:

Økende handels-ubalanse: Norge eksporterer mye mindre til EU enn vi importerer fra EU

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.