POSTED IN Klima

Klimastudie:

CO2 øker Jordens grønne arealer, selv på steder som er berørt av tørke

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Av Zoey Sky.

En studie utført av et team av australske og kinesiske forskere har funnet ut at karbondioksid (CO2) «øker planteveksten som gjør jorden grønnere», selv på steder som er berørt av tørke. Den fagfellevurderte studien publisert i tidsskriftet Global Ecology and Conservation, beviser at fenomenet som kalles «global greening» er et ubestridelig faktum. Forskere sa at hastigheten på Jordens tilvekst at grønne arealer har økt litt, og tørken har bare bremset, men ikke stoppet prosessen.

At Jorden blir grønnere, kan ifølge forskerteamet tilskrives «karbondioksidgjødsling» sammen med arealforvaltning, for eksempel vanning. Studien viste at økningen av grønne arealer skjedde på 55,15 prosent av kloden, mens tørke som gjør arealer brunere, skjedde på bare 7,28 prosent av landarealet.

Forskerne forklarte at når de ble kombinert med meteorologiske variabler, viste data at «en CO2-økning dominerte LAI, (trenden med en økning av grønne arealer)». At karbondioksidutslipp er knyttet til en økning av planteveksten er imidlertid ikke noe nytt funn.

Karbondioksid akselererer tilveksten av Jordens vegetasjon.
I 2016 viste en studie som brukte NASA-satellittdata, og ble publisert i tidsskriftet Nature Climate Change, at minst 25 prosent til 50 prosent av jordens landareal med vegetasjon, viste at den har blitt betydelig grønnere de siste 35 årene.

I følge Gregory Wrightstone, administrerende direktør for CO2-koalisjonen, er at Jorden blir grønnere en av fordelene med global oppvarming, som ofte blir ignorert og avvist fordi den ikke passer til fortellingen om at klimaendringer forårsaker en krise. Wrightstone forklarte at mange mennesker tjener på «den falske forestillingen om en ventende klimakrise».

CO2-koalisjonen, med medlemmer som inkluderer mange respekterte forskere som Dr. John Clauser, vinner av Nobelprisen i 2022, mener at klimaendringer ikke er en krise og kan gi netto positive fordeler. Men som forventet har gruppens syn på klimaendringer ikke blitt ønsket velkommen i sterkt sensurerte mainstream-kretser. I mars 2022 betalte gruppen for en stand på National Science Teaching Associations årlige konferanse i Atlanta, Georgia. Mens standen var godkjent, ble gruppen kastet ut etter at deltakerne klaget på litteraturen deres.

.(Relatert: Kamp mot karbondioksid et knep for å innskrenke befolkningenes friheter under dekke av å «bekjempe klimaendringer»).

Den aksepterte klimafortellingen i dag ligner det en artikkel fra 2018 hevder; at Jorden blir grønnere i det lange løp er «forferdelig». Forfatteren intervjuet forskere som hevdet at «planter som tar opp mer karbondioksid også kan frigjøre mer av gassen om natten i en prosess kjent som respirasjon. De hevdet også at planter stimulert med karbondioksid, som noen grønnsakdyrkere pumper inn i drivhusene sine for å øke planteveksten, også kan være mindre næringsrike».
Artikkelen antok at dette kan forårsake helseproblemer på grunn av næringsmangel. Men siden 1970 har imidlertid underernæringen i utviklingsland stadig gått ned.

Fra Natural News, publisert 21 februar 2024.
Oversatt fra engelsk. Linker og video i orginalartikkelen. Oversatt av Northern Light
Orginalartikkel: Study: CO2 is increasing the rate of GLOBAL GREENING, even in places affected by drought.

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Mer (nødvendig) CO2 gjør at planter trenger mindre fuktighet, fordi de åpner porene/fordamper mindre.
  Så dette er en helt naturlig prosess. De som vil ha ørken vil ha mindre CO2 enn nødvendig.

  Men det er jo krefter som postulerer KRISE når det blir mindre trær/vekster.
  Og KRISE når det blir mere trær/høyere skoggrense.
  Og KRISE når det kommer Kongekrabbe-mat langs kysten.
  KRISE når det kommer pukkellaks-mat.
  KRISE når det kommer sjøpinsvin-mat langs kysten.

  Eller: KRISE når det ikke er mere krisemaksimering å tjene offentlige midler på.

  Slik går no dagan.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Reaksjonene brukes selektivt og ikke mot våre regelbrudd.

Vi kaller det hykleri

Forrige innlegg

Israels likestillingsminister:

«Jeg føler meg stolt over at Gaza er i ruiner»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.