POSTED IN Covid-19, Klima

Klima- og Koronasakene:

Globalistenes (Bill Gates) nye forretningsstrategi?

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Korona var gårdagens sak: Bill Gates engasjerer seg nå i «klimabeskyttelse»

Av Thomas Röper 

co2

Der Spiegel og andre medier rapporterer entusiastisk at Bill Gates har kunngjort at han vil «donere» 1,5 milliarder dollar til kampen mot klimaendringer. Hva ligger bak?

Av Thomas Röper (Anti-Spiegel)

Bill Gates er ikke en «filantrop» eller en redder av verden, han er en knallhard forretningsmann. Dette er meget velkjent fra hans tid som sjef for Microsoft. For Bill Gates, når det gjelder makt og penger, gjelder mottoet «raskere, høyere, sterkere», og det faktum at media i dag framstiller ham som en helgen, er hovedsakelig fordi han forer de viktigste mediene i Vesten med millioner av dollar. Han kjøper den positive dekningen. Bill and Melinda Gates Foundation har brukt 250 millioner dollar til dette formål gjennom årene (et meget lavt anslag hvis man inkluderer indirekte finansiering o.a.).

De viktigste vestlige mediene får disse pengene slik at de kan rapportere positivt om Gates og prosjektene hans. Her er et utvalg av media som har tatt imot millioner fra Bill Gates: BBC, NBC, Al Jazeera, The Guardian, Financial Times, The Atlantic, Der Spiegel, El País.

Noen ganger «donerer» Bill Gates pengene til media, noen ganger betaler han såkalte faktasjekker-programmer for dem, og noen ganger bruker han pengene – som med Spiegel – til å kjøpe en egen seksjon. Bill Gates er ekstremt kreativ når det gjelder bestikkelser av media.

Jeg sier bevisst «bestikkelser», for hvordan kan journalister rapportere kritisk og objektivt når de tar imot penger fra dem de skal rapportere kritisk om? Du kan se fra rapporteringen fra de berørte mediene, som jeg gjentatte ganger har påpekt, ved bruk av eksempelet Spiegel, som nylig mottok ytterliger 2,3 millioner. Flere detaljer om hvordan dette fungerer finner du her.

Vil Bill Gates redde klimaet?

Fredag rapporterte Spiegel under overskriften «Infrastrukturplaner – Bill Gates ønsker å donere milliarder til kampen mot klimaendringer» at Bill Gates ønsker å «donere» 1,5 milliarder hvis USAs president Bidens store infrastrukturpakke faktisk blir godkjent:

«Microsofts grunnlegger Bill Gates promoterer det planlagte infrastrukturprogrammet til USAs president Joe Biden. I tilfelle den blir vedtatt, lover han også milliarder til klimabeskyttelsespakker.»

Det høres raust ut fra Bill Gates, og magasinet er også meget fornøyd i artikkelen. For den kritiske leseren dukker minst ett spørsmål umiddelbart opp: Hvis Bill Gates ønsker å redde det globale klimaet, hvorfor gjør han sin «donasjon» avhengig av aksept av en infrastrukturpakke i USA?
______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen
______________________________________________________________________________

For å forstå det må vi gå litt tilbake.

Breakthrough Energy

I 2015 grunnla Bill Gates drøssevis med organisasjoner dedikert til «kampen mot klimaendringer». Dette skjedde som en del av FNs klimakonferanse i 2015, hvor Bill Gates også kunngjorde «Mission Innovation«, som mange land deltok i. Ved anledningen, grunnla Gates også Breakthrough Energy-fondet, som ulike milliardærer har sluttet seg til. Wikipedia nevner bl.a. følgende medlemmer av Breakthrough Energy: Jeff Bezos, Mike Bloomberg, Richard Branson, George Soros og Mark Zuckerberg.

Breakthrough Energy er et fond som tilbyr venturekapital til alternative energiselskaper. Så det handler ikke om donasjoner eller å støtte kampen mot klimaendringer, det handler om penger. Man investerer i lovende tilnærminger, og hvis de viser seg å være vellykkede, kan man raskt multiplisere investeringen hundre ganger når en oppstart går på børs. Det som selges som «kampen mot klimaendringer» er ikke annet enn en forretningsmodell, fordi medie-hypen rundt temaet klima har skapt et raskt voksende milliardmarked og Bill Gates og hans medinvestorer har sikret seg de beste utgangsposisjonene.

Hvis man inkluderer at EU alene ønsker å investere tusen milliarder euro i kampen mot klimaendringer som en del av Green Deal som Ursula von der Leyen kunngjorde, blir det klart hvilke summer vi snakker om.

Joe Bidens infrastrukturpakke

Bill Gates har knyttet sin vilje til å investere 1,5 milliarder til aksept av USAs president Bidens infrastrukturpakke. Spørsmålet om hvorfor dette er slik, blir forståelig når du ser på infrastrukturpakken.

Wall Street Journal lagde et intervju med Bill Gates der han kunngjorde dette. I den medfølgende artikkelen er Wall Street Journal mye mer informativ, fordi leseren av Wall Street Journal får vite at:

«En infrastrukturlov på rundt tusen milliarder dollar vedtatt av senatet denne uken gir energidepartementet 25 milliarder dollar til demonstrasjonsprosjekter finansiert gjennom offentlig-private partnerskap; Dette er en del av de mer enn 100 milliardene dollar som er bevilget til å bekjempe klimaendringer.»

Det handler om totalt 100 milliarder dollar i tilskudd som skal fordeles, hvorav 25 milliarder går til demonstrasjonsprosjekter. Det betyr blant annet at selskapers forskning finansieres.

Lisens til å trykke penger

Geskjeften fungerer slik: Bill Gates deltar i et lovende oppstartsfirma gjennom Breakthrough Energy. Oppstartsfirmaet mottar deretter finansiering fra den amerikanske regjeringens infrastrukturpakke, og når den har utviklet et markeds-klart produkt, finansieres dets lansering med den amerikanske regjeringens 100 milliarder som er tilgjengelig for å «bekjempe klimaendringer». Som med EUs Green Deal, er disse pengene tilgjengelige for eksempel som subsidier som selskaper eller investorer som Bill Gates til syvende og sist profitterer fra.

Så vi vet hvorfor Bill Gates gjør sine 1,5 milliarder avhengig av at infrastrukturpakken blir vedtatt: Milliarder lokker, og Gates investerer gjerne ytterligere 1,5 milliarder i selskaper som tjener penger på klimabeskyttelse. Den amerikanske regjeringen ønsker å bevilge 100 milliarder, og målet er at selskapene til Gates bør få en så stor andel som mulig. Gjennom garanterte overskudd og stigende aksjekurser vil Bill Gates på kort tid multiplisere de 1,5 milliardene som er investert.

Men Spiegel skriver at Gates er beredt til å donere penger, men  det ikke er nevnt noe om «donering» i den opprinnelige artikkelen fra Wall Street Journal. Der står det:

«Microsoft-grunnlegger Bill Gates sa at klimainvesteringsfondet vil bevilge 1,5 milliarder dollar til felles prosjekter med den amerikanske regjeringen hvis kongressen vedtar et program for å utvikle teknologier for å redusere karbonutslipp.»

For Bill Gates er dette en lisens til å trykke penger, og selvfølgelig investerer Gates gjerne 1,5 milliarder, fordi han vet at det vil være verdt investeringen så snart Joe Bidens infrastrukturprogram er vedtatt. Da venter milliardene bare på å bli sanket inn. I beste fall kan dette kalles en investering.

Men en investering er ikke en donasjon.

leafless tree on desert during daytime
Enhver negativ foreteelse i naturer fremstilles som om det ikke er en del av den naturlige syklusen mellom liv og død.

«Kampen mot klimaendringer» som forretningsmodell

Det som blir solgt til oss som «kampen mot klimaendringene» er faktisk en lisens til å trykke penger, hvor vestlige stater skyver milliarder til store selskaper og store investorer gjennom statlige støtteprogrammer og subsidier. At dette er tilfellet så vi nylig da EU -kommisjonen utarbeidet nye retningslinjer for finanssektoren som en del av denne Green Deal. BlackRock, verdens største investeringsfond, fikk skrive disse retningslinjene. Selskapet vil nok ha lagt stor vekt på at de nye retningslinjene (tross alt handler det om tusen milliarder euro) gir det fordeler. Det ville være som å la bukken passe havresekken.

Og Bill Gates gjør det samme i USA. Gjennom sine lobbyister vil han sørge for at midlene fra infrastrukturprogrammet fordeles på en slik måte at selskapene han er involvert får fordeler av det.

Demokratenes støttespillere

Et annet interessant faktum er at menneskene som støttet Joe Biden sterkest i den amerikanske valgkampen, har kommet sammen rundt Breakthrough Energy. Jeff Bezos var en klar tilhenger av de amerikanske demokratene, Mike Bloomberg var til og med en kort stund kandidat i hovedkampanjen da det så ut til at demokratene kunne nominere Bernie Sanders fremfor Biden. Først da Biden ble bekreftet som kandidat, trakk Bloomberg seg.

Det er ikke nødvendig å kommentere George Soros i denne sammenheng, han støttet Biden avgjørende bak kulissene med sin finansiering av Black Lives Matter-bevegelsen. Og Mark Zuckerberg var også av avgjørende betydning for demokratene, fordi han konsekvent har slettet alt på Facebook som har blitt kjent om Biden og korrupsjonen hans.

Resten av milliardærene og organisasjonene som er involvert i Breakthrough er også i nærheten av demokratene, og når du tenker på at Bill Gates kunngjorde sitt klimainitiativ på FNs klimakonferanse, i en paneldebatt der han satt ved siden av Obama, så blir det klart hvor nært Breakthroughs bånd til de amerikanske demokratene er. Du kan se det hos resten av menneskene og organisasjonene som kalles investorer i Breakthrough.

Akkurat som med korona

Bill Gates ‘forretnings-modell’ er godt bevist. Han har allerede brukt den med korona. Etter at WHO, stort sett finansiert av Bill Gates, erklærte pandemien, spredte media (som Gates betalte totalt 250 millioner til) først korona-fortellingen og deretter solgte masse-vaksinasjoner som den eneste utveien. Da vaksinene var der, fremla media raskt BionTech/Pfizer-vaksinen som den eneste gode vaksinen. Konkurransen fra AstraZeneca, Johnson & Johnson eller Moderna dukket knapt opp i media eller ble rakket ned på.

Og som flaks ville ha det, er Bill Gates en storaksjonær i både BionTech og Pfizer og han tjener penger med hver BionTech/Pfizer-vaksinasjon. Generelt tjener Bill Gates store penger på pandemien, som listen over investeringer fra Bill og Melinda Gates Foundation viser. Bill Gates tjener ikke bare på vaksinasjonene med BionTech/Pfizer, han tjener også på korona-hurtigtester eller fra selskaper som tilbyr teknologier for akselerert produksjon av vaksiner. Jeg har ikke sett på alle investeringene, men jeg ville ikke bli overrasket om Gates tjente penger på produksjon av beskyttelsesmasker.

EU bestiller nå bare vaksinen fra BionTech/Pfizer, og selskapene kan legge rundt 40 milliarder dollar i kassaapparatet bare med bestillinger fra EU. Og Bill Gates vil få en betydelig andel som aksjonær. For ikke å snakke om overskuddet Bill Gates fikk fra de skyhøye aksjekursene til de to og alle de andre pandemi-profitterende selskapene han er involvert i.

Men media (nevnte jeg allerede at Gates betaler millioner til de store mediene?) forteller oss historien om Bill Gates som uselvisk vil redde verden som filantrop.

NGOer driver Vesten

Slikt skjer systematisk i Vesten. NGOer (dvs. stiftelser) former folkemeningen, og NGOene finansieres av oligarker som Gates, Zuckerberg, Soros og så videre. Så de kan få media til å hype et tema, og dermed oppfordrer offentligheten visstnok politikerne til å handle. Så er politikerne så hyggelige at de handler, noe som i praksis betyr at de setter opp støtte- og tilskuddsprogrammer, som på merkeligverdig vis de samme personene som tok opp agendaen gjennom sine frivillige organisasjoner profitterer på, igjen.

Og det var bare å vente at det ville bli det samme spillet igjen med klimaendringer og milliardprogrammene til EU og den amerikanske regjeringen, fordi CNN allerede i april visste hvilket tema som ville dominere overskriftene etter korona: klimaendringer. En CNN-leder avslørte dette foran skjult kamera, og i dag – noen måneder senere – ser vi at klimaendringene får stadig større oppmerksomhet som et problem i de mediene som er finansiert av Gates.

Men alt dette er sannsynligvis bare tilfeldigheter. Hvis du vil sove godt, kan du lese de dominerende mediene og fortsette å tro at Bill Gates er en uselvisk filantrop som bare er interessert i menneskehetens beste. At han – mens han «donerer» alle pengene sine til fordel for menneskeheten – blir rikere og mektigere, er sikkert bare en tilfeldighet.

Alt annet ville være en konspirasjonsteori.


Med velvillig tillatelse fra Thomas Röper. For ekstra kildehenvisninger, se originalartikkelen. Röper, født i 1971, har hatt leder- og representantskap-stillinger som ekspert på Øst-Europa i finansielle serviceselskaper i Øst-Europa og Russland. I dag bor han i sin adopterte hjemby St. Petersburg. Han har bodd i Russland i over 15 år og behersker russisk. Fokus i hans mediekritiske arbeid er (medie) bildet av Russland i Tyskland, kritikk av rapportering fra vestlige medier generelt og temaene (geo-) politikk og økonomi.

Oversatt til norsk og publisert av Midt i fleisen.

Knut Lindtner har lag til et bilde m/tekst

Tidligere publisert på derimot.no

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Kanskje. En annen mulighet enn ´gitt opp´ er at de ser på pandemien som mission accomplished (aksjonen fullført). Nå løper den sitt eget løp, og de kan fokusere på inntjeningsmulighetene innenfor klima.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Ledende USA-økonom Michael Hudson:

Den angivelige Ukraina-konflikten dreier seg om noe helt annet.

Forrige innlegg

Bruken av begrepet vaksine krever at visse kriterier oppfylles.

mRNA skulle vært reseptbelagt og bare forskrevet utvalgte, ikke hele befolkningen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.