POSTED IN Klima

Klima:

Ingen dramatisk temperaturstigning i 2019.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Global temperatur desember 2019

Av Geir Aaslid

Vi har temperaturdata for desember fra UAH ved Dr. Roy Spencer. Globalt satellittmålt temperaturavvik fra gjennomsnittlig temperatur (TLT) for desember er med +0,56 C nær uforandret fra november. Pausen eller opphøret i signifikant global oppvarming som er beskrevet i FNs klimapanels siste hovedrapport fra 2014 er fortsatt reell. Vi viser til januar måned for informasjon om hvordan FNs klimapanel redefinerer hvordan man beregner klimaet. For informasjon om værfenomenet ENSO (El Niño og La Niña), se Klimanytt120.

UAH temperaturdata fra troposfæren

UAH står for «University of Alabama Huntsville», som publiserer månedlig avvik fra et gjennomsnitt av global temperatur for referanseperioden 1981-2010. Dette er ett av fem globale datasett for temperatur, og er av mange regnet for datasettet med høyest kvalitet. Desember 2019 er med (+0,56 C) nær uten endring fra november (+0,55 C) etter en betydelig nedgang siden tidlig i 2016.

 • Nordlige halvkule litt opp til 0,61 o C nå, fra 0,56 C forrige mnd.
 • Sydlige halvkule litt ned til 0,50 o C nå, fra 0,54 o C forrige mnd.
 • Tropene litt opp til 0,58 C nå, fra 0,55 C forrige mnd.
 • USA48 kraftig opp til 0,92 C nå, fra 0,21 C forrige mnd.
 • Arktis litt opp til 0,66 C nå, fra 0,56 C forrige mnd.
 • Australia kraftig opp til 0,94 C nå, fra 0,38 C forrige mnd.

Hva med året 2019?

Hvordan kommer året 2019 ut i forhold til de andre årene i dette århundret?

UAH-dataene for 41 år viser klart at 2019 med 0,44 o C var det tredje varmeste året, bak både 2016 (0,52 o C) og 1998 (0,48 o C).

Regner man på trender for hele UAH-epoken uten å skjelne mellom trend før og etter trendskiftet i 1996-98, så får man +0.11 C/dekade over hav, og +0.18 C/dekade over land. Det blir for kloden samlet +0.13 C/dekade.

Klimaindustrien vil uten tvil forkynne at 2019 også er varmt eller varmest på et vis som skal bevise klimakrisens eksistens.

Hva viser værballongene?

Så vidt vi vet, er det ingen i Norge som har publisert hva værballongene viser av temperatur oppover i atmosfæren. Det formelle navet på dette datasettet er: «Radiosonde Atmospheric Temperature Products for Assessing Climate (RATPAC)». For detaljene, se professor Humlums Climate4you.


___________________________________________________________________________

Innlegget er hentet fra Klimarealistene

___________________________________________________________________________
Akkurat som for UAH-dataene, så er temperaturen høyest ved jordoverflaten, og så blir det kaldere etter hvert som man beveger seg oppover. Men noen kilometer oppe har det slett ikke vært noen global oppvarming, det blir tvertimot klart kjøligere. Og da er det helt utenkelig at NRK, TV2 eller Schibstedavisene vil informere sine lesere om det.

Skogbrann årets første skremsel

Mange medier med TV2 som de mest useriøse, har med subjektive kilder hevdet at klimaendringer fører til mer skogbrann i Australia. Karianne Solbrække er ansvarlig nyhetsredaktør i TV2, og Finn-Ove Hågensen er journalisten som har produsert teksten uten å gjøre elementær faktasjekk.

Bushbranner er en helt normal sesonghendelse i Australia (se også nederst), men det som er unormalt nå er at 85 % av brannene er påtent av mennesker hvorav ca halvdelen av disse med vilje. Her kan vi lese at politiet i Australia har arrestert en frivillig brannmann for å ha påtent 7 branner og at de er på jakt etter pyromaner som har påtent minst 12 av de øvrige brannene.

Men klimaminister Elvestuen vet bedre, som fhv bartender og fotomodell. Han forkynner til TV2: «Vitenskapen er entydig, regjeringen i Australia tar feil, det er ingen tvil om at den globale oppvarmingen gjør situasjonen verre.»

Ved Kristin Halvorsens Cicero-senter for klimapolitikk er de minst like sikre, der uttaler prestesønnen Samset at: «Når alt dette (tre tørre år på rad, red.anm.) slår til samtidig med et varmere klima, så blir situasjonen verre enn noen gang før. Dette er helt klart et resultat av klimaendringene.»

ENSO-varsler

ENSO står for «El Niño Southern Oscillation» og består av to faser av et værfenomen i Stillehavet som gir varmeutveksling mellom hav og atmosfære; El Niño hvor varmt overflatevann avgir varme til atmosfæren med vanndampens konveksjon, og La Niña hvor kaldere overflatevann bidrar til lavere atmosfærisk temperatur. 

NOAA i USA modellerer nøytrale forhold sin ENSO status, i en fersk analyse (30. desember) oppgis det 70 % sjanse for at dette varer over vinteren. For våren er det 65 % sjanse. 

Meteorologene  i Australia regner også med nøytral ENSO. De viser i en analyse 26. november til nøytral ENSO-status til og med første kvartal 2020. Her finner man også at en av forklaringene på mer intense skogbranner i Australia denne sesongen er variasjoner i havstrømmer og havtemperatur som igjen påvirker nedbørsmønsteret:
«Positive IOD events in spring (as happened this year) are often associated with a more severe fire season for southeast Australia in the summer months.»

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Her er en interessant video om brannene i Australia. Denne videoen påstår at brannene er ønsket av politikerne. F eks påpekes det at vannet i Australia er privatisert, og at mange politikere eier vannrettigheter. For disse politikerne er det da lønnsomt å holde tilbake vannet når brannene herjer, for da stiger prisene på politikernes vannrettigheter. Det påpekes også at det ikke er pålagt politikerne å opplyse om hvor store og hvilke vannrettigheter de eier.

  https://www.youtube.com/watch?v=rxHcBDp4J84

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs nye internasjonale moral:

Først dreper vi lederen. Deretter truer vi hvis de vil reagere på drapet!

Forrige innlegg

Norsk forsvar har endret innhold:

Oberstløytnant:

Fra vernepliktforsvar til del av Natos angrepstrategi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.