POSTED IN Endring av politikken, Økonomi

Klaus Schwabs politiske kaniner:

Det er alltid toppjobber for dem etter tabbene.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Den estiske statsministeren har noe til felles med vår forrige kvinnelige leder, slik det fremgår av artikkelen under. Hun har en ektemann som driver med aksjehandel og ifølge reportasjen vil hun ikke trekke seg av den grunn. Det er ganske utrolig hvordan dette med aksjespekulasjoner er blitt en del av livet til vår elite.

Kaja Kallas er en estisk advokat, økonom og politiker som fra 26. januar 2021 er Estlands statsminister. Hun har siden 2018 vært leder i Det estiske reformpartiet. Wikipedia

I virkeligheten kan vi dermed ikke vite om politiske beslutninger gjøres av hensyn til de velgerne politikerne representerer eller av hensyn til deres private lommebøker. Naturligvis sier alle sammen at lommebøkene ikke er viktige. Det skiller dem fra de fleste andre mennesker. For de fleste velgerne er økonomi som regel det viktigste.

Men hun risikerer altså å kunne bli sparket bl.a fordi ektemannen har en stor aksjepost i et firma som tjener penger i handel med Russland. Og hun har som landets leder iverksatt sanksjoner mot Russland, et land hun åpenbart ikke liker. Men dette med ektemannens inntekter fra russehandel og hennes Russland-sanksjoner lar seg heller ikke forene.

Igjen blir den moralske forargelsen over Russland svekket på grunn av hennes private økonomi. Men de bruker i hver fall mange penger (ikke hennes private) på å kjøpe våpen fra USA. Og det er naturligvis et viktig kriterium for å kunne bli generalsekretær i Nato.

Klaus Schwabs (WEF) «unge garde» av liberalistiske ledere ser ut til å falle ned rundt om i verden, på New Zeeland, Finnland, Nederland, kanskje i Canada, nå også i Estland, kanskje i Tyskland. Et land står i mot: Norge. Vår kronprins sitter på livstid.

Men det er alltid toppjobber for disse folkene når de ikke lenger kan brukes i front som politiske ledere.

Knut Lindtner
Redaktør

Anti-russisk leder som vil ha en hard linje overfor Russland, kaster seg inn i kampen om topp-jobben som NATOs generalsekretær.

Den estiske lederen er nylig vært involvert i en skandale der mannens forretninger har lenker til Russland.

Den estiske statsministeren Kaja Kallas har sagt at hun gjerne vil ha jobben som NATOs nye generalsekretær. Hun mener selv hun er absolutt kvalifisert til jobben. Og det til tross for at hun nylig var blandet inn i en høy-profilert skandale på grunn av hennes ektemanns forretninger med Russland.

I en tale på en sikkerhetskonferanse på tirsdag, som Politico var vertskap for, sa Kallas JA da hun ble spurt om hun ønsker å overta jobben som NATOs generalsekretær etter Stoltenberg når hennes statsminister-periode går ut.

«Den neste  generalsekretæren bør komme fra et av de nye medlemslandene – «ny» kan godt bety  20 års medlemskap!.

Vedkommende bør iallfall komme fra et land som bruker 2 % av BNP på forsvar. Og det vil jo være flott om det blir en kvinne», sa den estiske statsministeren.

Kallas holder fram hennes lands hjelp til Ukraina. Hun insisterer på at Moskvas militære kan «beseires», og at Kiev fortsatt kan «vinne» konflikten. Til tross for minskende støtte fra noen vestlige hovedsteder sier hun at hun er overrasket over å se at mange amerikanske politikere fortsatt er villige til å støtte Ukraina.

Skal du politisk frem i verden må du bruke skattepenger på Nato-våpen.

«Jeg har faktisk har svært mange gode møter med alle disse menneskene. Jeg har spurt ambassadørene deres ‘Når skal vi få treffe de skeptiske’?»

Kallas har tidligere antydet at hun vil søke på toppjobben i NATO. Men i mai fortalte hun BBC at det var «svært usannsynlig» at hun ville bli valgt. Selv om  Estland har vært NATO-medlem i nesten tre tiår, sa hun «Det er fortsatt noen land som mener de er bedre kvalifisert».

Selv om Kallas har vært en ivrig talsmann for de tunge sanksjonene mot Russland på grunn av deres militære operasjoner i Ukraina, så har det kommet krav om at hun må trekke seg som statsminister. Estiske medier har nemlig avslørte at hennes mann, Arvo Hallik, har 25 % eierskap i et logistikk-selskap som opererer i Russland, til tross for de vestlige restriksjonene.

Etter at diss avsløringene kom i august erklærte Kallas ikke har noen planer om å trekke seg. Hun vil «fortsette som statsminister og arbeide for Ukrainas frihet, og for Estland».

Hennes ektemann Arvo Hallik visste naturligvis heller ingenting.

Hun slår fast at ikke hadde noen slags kunnskap om ektemannens forretninger. Og ektemannen på sin side sier at han straks vil selge unna aksjene han har i det russisk-baserte  firmaet etter at skandalen ble kjent. Kallas har måttet svare på spørsmål fra Estlands anti-korrupsjons-komite om Halliks forretningsforbindelser. Og også et lån på 372 000 euro som Kallas har gitt til mannens rådgivningsfirma i de siste to årene.

Derimot nektet hun å svare på ytterligere spørsmål så lenge hun er statsminister.I midten av september sa hun at hun ikke lenger vil overgi flere dokumenter til korrupsjons-komiteen. Hun beskylder dem for politisk partiskhet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

https://www.rt.com/news/587293-estonia-nato-secretary-general/



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 505 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Torfinn Slettebø
    18 november 2023 9:43

    Fantastiske namn på ekteparet: Kallas og Hallik.

    Kallas er om lag like stor Russland-hatar som Stoltenberg. USA kan sikkert bruka ho som Nato-sekretær.

    No skriv store aviser i USA at det går dårleg med den vestlege øydeleggjinga av Russland. Takk og lov! Men øydeleggjinga av Ukraina gjer framsteg kvar dag.

    Svar
  • Hun har samme gode kvalifikasjoner som Erna Solberg: Et godt lag med teflon !
    All sunn virkelighet sklir av.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Er denne utviklingen på vei?

Kimen til fascismens fremvekst i Frankrike?

Previous Post

Påstanden som ble borte:

Arktis ikke isfritt likevel.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.