POSTED IN Kina

Kina må stoppes:

Parlamentarisk pressgruppe etableres med norsk deltakelse.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Norsk økonomi er eksportavhengig. Vi må selge fisk, olje og metaller for at landet skal gå rundt. Kina er kanskje i dag vårt viktigste marked fordi landet har verdens sterkeste økonomi. 

Børge Brendes botsgang i 2016 (Skjermdump fra News in English.no)

Tidligere utenriksminister Børge Brende måtte gjøre avbikt for Jaglands fredsprisutdeling til en kinesisk dissidenter som ingen hadde hørt om hverken før eller etter fredsprisen. Kina frøs all økonomisk kontakt med Norge som følge av dette. De kunne vanskelig se at Nobelkomiteen var politisk uavhengig av våre politiske myndigheter i og med at komiteen var befolket av avdankete norske topp-politikere.

Etter en periode i den kinesiske fryseboksen (6 år) måtte Brende «på kne» (desember 2016) som følge av Jaglands prisutdeling. Deretter ble det inngått en avtale som sved. Uten at det ble uttalt gikk den ut på at Norge offisielt ikke skulle støtte innbyggere i Kina som var opposisjonelle til landes myndigheter. Som følge av Brendes botsgang åpnet Kina igjen økonomien overfor Norge. Kinas import av norsk laks som var størst i 2010 tørket nesten helt inn frem til at Brendes snuoperasjon i 2016 åpnet den opp igjen.

Og et synlig resultat av denne endringen fra norsk side var at den religiøse opposisjonslederen Daila Lama ikke lenger ble tatt offisielt imot av norske myndigheter, dette allerede i 2014. Forberedelsene til en nye Kina-politikk var på gang to år før Brende gjorde det offisielt i 2016.

Kina er nå hovedfienden igjen

Men verden forandrer seg fort. Kina er nå av USA definert som hovedfiende nr. 1. Det er deres raske og store økonomiske vekst som er USAs største globale trussel. Kinas militære oppbygging er dessuten også stor og rask. Og Stillehavsregionen er i dag verdens økonomiske sentrum, ikke Europa som mange europeere tror. Europa er i ferd med å havne i en økonomisk bakevje.

USAs mottiltak overfor Kina er naturligvis mange: militære, økonomiske og politiske osv. Et av disse tiltakene er å skape anti-kinesiske holdninger gjennom ulike pressgrupper i og utenfor mediene. Og en av disse er den gruppen det referes til i artikkelen under. Det er tydelig at Norge har lært av tabben til Jagland.

Men noen lojale USA-krefter i Norge deltar naturligvis. Vi er fortsatt en vasall i USA-imperiet selv om landet svekkes for hver dag som går. Men Kinas sterke økonomi gjør nok også sitt til at dette ikke frister så mange lenger. Vi vet jo at penger frister mer enn prinsipper.

Knut Lindtner

Washington danner en transatlantisk parlamentsgruppe mot Beijing.

Fra Voltaire Network.

Senatorene Marco Rubio (rep,.) og Bob Menendes (dem.) har lansert en parlamentsgruppe som skal omfatte begge sider av Atlanterhavet, en inter-parlamentarisk Allianse mot Kina (IPAC)

Den skal omfatte mer enn hundre representanter fra 12 land (De Forente Stater, Canada, Australia, Japan, Storbritannia, Tyskland, Italia, Sverige, Norge, Nederland, Tsjekkia og Litauen), i tillegg til medlemmer fra Europa-parlamentet.

De viktigste representantene vil være tyskerne, australierne, canadierne og britene.

Prosjektet skal være en  anti-kinesisk pressgruppe og ble presentert ved Sikkerhetskonferansen i München.

Den rådgivende komiteen inkluderer også opposisjonsmedlemmer fra Hong Kong og de  tidligere rådgiverne om kinesisk politikk presidentene Bill Clinton og George W. Bush.

IPAC vil ganske sikkert videreføre den nye anti-kinesiske politikken til USA gjennom de nasjonale og det europeiske parlamentene. 

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article210205.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

 • Reidar Kaarbø
  15 juni 2020 16:57

  Og bare timer etter at det ble kjent at Norge vil bistå USA i kampen mot fienden Kina, at Trine Schei Grande er med i en gruppe som støtter dette, – bare timer etter kunngjorde Kina at de «hadde funnet koronavirus på et skjærebrett til laks». Og dermed var det stopp i eksport av laks til Kina.
  https://www.nrk.no/urix/nytt-koronautbrudd-i-kina-_-butikker-stanser-salg-av-norsk-laks-1.15053483

  Jeg vet ikke hvor dum man må være for ikke å se denne her komme. En stor gratulasjon til alle involverte politikere. Kanskje på tide å sende noen bombefly også?

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Målet helliger midlene:

Bruken av barn til krigspropaganda

Forrige innlegg

Konsensus, altså full enighet?

I politikken er det vanlig. I vitenskapen drepende.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.