POSTED IN Kina

Kina forbereder seg:

Vil overta Taiwan med militær makt.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

For å forstå det som fremkommer i den korte artikkelen under må en kjenne Kinas historie frem til Kinas Kommunistiske Parti tok makten i landet i 1949.

Deler av landet ble okkupert av Japan i 1937 (en imperialistisk røverkrig) og varte frem til Japans kapitulasjon i 1945. Kampen mot japanske okkupasjonstropper i Kina ble ført av Koumintang-hæren som var Kinas offisielle regjeringshær. Men mest effektiv var Kinas Kommunistiske Parti sine militære styrker.

Taiwan, offisielt Republikken Kina, er en stat i Øst-Asia. Staten kontrollerer øya Taiwan, i tillegg til Penghu, Kinmen, Matsu og andre små øyer. Republikken grenser til Kina i vest, Japan i øst og nordøst samt Filippinene i sør. Hovedstaden Taipei regnes som en verdensby. Wikipedia

Etter Japans nederlag oppstod en væpnet konflikt mellom Koumintang-styrkene og Kinas Kommunistiske Parti sine styrker. Konflikten ble avsluttet da KKP (kommunistene) vant militært og tok full kontroll over fastlands -Kina i 1949.

Koumintang-styrkene flyktet til den kinesiske øyen Taiwan der de tok militær kontroll og etablerte sin egen stat, beskyttet av USA mot kinesiske forsøk på å vinne tilbake øyen.

Kina har aldri anerkjent Taiwan som noe annet enn en kinesisk provins og hevder at dette er kinesisk territorium. Taiwan har nær 25 millioner innbyggere og er på størrelse med Nordland fylke. Etter mange års adskillelse har disse to områdene utviklet seg i ulik retning og en kan regne med at det er betydelig motstand i dag på øya mot å bli innlemmet i Kina (jfr. situasjonen i Hong Kong).

Kopien av Eiffeltårnet på treningsenteret.

Dette gjør naturligvis situasjonen meget delikat. Og den korte artikkelen under forteller at Kina forbereder seg på en militær overtakelse av området. Hvorfor de har bygget en kopi av Eiffeltårnet på det militære treningsområdet sitt er jo interessant nok, men det er vel mer enn tvilsomt om de forbereder en invasjon av Paris.

Knut Lindtner

En kinesisk hær forbereder storming av Taiwans presidentpalass.

Kopien av president palasset på Taiwan.

Fra Voltaire Network.

Den kinesiske Folkets Frihetshær (PLA) har i de siste fem årene øvet seg på et angrep mot presidentpalasset i Taiwan.

En fullstendig etterlikning av palasset ble bygget i 2015 på Zhurihe’s Combined Tactical Military Training base. 

The Drive (en internasjonal nettside) har nettopp publisert satellitt-fotografier som viser hvordan dette nettopp er blitt fullført på den nevnte basen.

Av ukjente grunner har de militære også bygget en fullstendig etterlikning av Eiffel-tårnet på samme sted.

Kinesisk suverenitet over øya Taiwan har blitt anerkjent av den internasjonale samfunnet.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article210071.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Wasan Totland
    7 juni 2020 0:29

    Jeg tviler på at Kina ønsker å eksponere seg for den negative oppmerksomheten et slik raid ville gitt på det nåværende tidspunkt. Det kan vel heller være sannsynlig at dette er en del av all den negative propaganden vi overspyles med daglig vedrørende Kina.

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Antirasisme:

Klassekampen vaskes vekk i pigmentanalyse

Forrige innlegg

Terje Tvedt:

Vannlandet som gikk over bekken etter vann

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.