POSTED IN Kina, Økonomi

Kina damper avsted:

Mens EU synker ned i håpløshet.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Kinas økonomi vokser i år også

Av Jan Herdal

Mens Europa graver seg stadig dypere ned i sin grønne dystopi, godt supplert av et virushysteri uten sidestykke i moderne tid, synes Kina å ha benyttet perioden april-oktober i år til en industriell offensiv som parkerer resten av verden.

Ifølge nettstedet Ember økte Kina i denne perioden produksjonen av stål med 13 prosent, av aluminium med 8 prosent, sement med 6 prosent, og elektrisitet med 5 prosent. 80 prosent av produksjonen er drevet av kullkraft. Tallene er fra Kinas nasjonale statistikkontor.

Dette stoffet driver Kinas økonomi

Kina produserer nesten 60 prosent av verdens stål, aluminium og sement. Landets andel av stål-, aluminium- og elektrisitetsproduksjonen har økt med nesten 50 prosent i løpet av de ti siste år, mens andelen av sementproduksjonen har økt med 3 prosent.

Veksttallene hittil i år underbygges ifølge RT av optimisme i nøkkelindikatorer for både industri, tjenesteyting og byggevirksomhet. Både import og eksport øker, men enkelte advarer mot at nye koronatiltak rundt om i verden kan hemme eksporten.

Kinas økonomi er likevel ventet å øke med bare 2 prosent i år. Det er den svakeste veksten på tre tiår, men det er et sterkt tall tatt i betraktning at alle andre større økonomier ventes å gå i minus i år, skriver RT. EU regner med en økonomisk nedgang på 7,8 prosent i år, USA minus 3,7 prosent.

Med dette forsterker EU sin langvarige glideflukt mot bunnen. 

EUs andel av verdens stålproduksjon har sunket fra vel 10 prosent i 2014 til 8,5 prosent i 2019

EUs aluminiumsindustri er en branntomt. Mens den globale produksjonen, og ikke minst Kinas, gikk rett til værs, sank EUs aluminiumsproduksjon fra 2008 til 2017 med en tredel. EU-området er dermed til 74 prosent avhengig av importert aluminium.

I perioden 2001 til 2018 sank EUs sementproduksjon fra 225 til snaut 180 millioner tonn, mens Kinas økte fra 661 til 2 177 tonn. I denne perioden er EU også blitt kraftig distansert av India, som nå er verdens nest største sementprodusent.

Solcelle-anlegg. Lite effektivt og ødeleggende for store arealer.

EU-regimet er nå manisk fokusert på utslipp av CO2, og en raskest mulig overgang til grønn energi og «utslippsfri» industriproduksjon. Prosjektet er så kostnadskrevende og ineffektivt at det vil tappe industrien i EU-området for siste rest av konkurranseevne.

Løsningen er ifølge Brussel en global karbontoll. Vernetoll kan være riktig en periode, hvis målet er å bedre konkurranseevnen. Her er det tvert om. Også resten av verden skal tvinges til å skru klokka tilbake. Det vil aldri lykkes. Eneste resultat blir økt arbeidsledighet og fattigdom i EU.

Forsidebilde: Chiang Kuo

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

  • Samtidig har Tyskland vedtatt å legge ned alle sine atomkraftverk, og prøver også å få andre land i EU til å gjøre det samme. I Tyskland frykter man både utslipp av CO2 og av radioaktivitet. I tillegg skal det nå brukes enorme mengder med strøm til det digitale skifte og til kryptovaluta og også til roboter. Det er mulig at man i EU tror at hvis alle land i verden øker prisen på energi, så opprettholdes landenes eksisterende konkurranseevne. Men når man ser på oljeprisens historie så ser man at hver gang oljeprisen overstiger ca 110 dollar fatet (målt i 2020-priser) så får man økonomisk stagnasjon. (Man må forstå at billig energi er en veldig viktig produktivkraft, og at det ikke bare er arbeidskraft som er en produktivkraft). Europa har 5,9% av verdens oljeproduksjon og 3,6% av verdens gassproduksjon (og iflg BP kan dette gå tomt om henholdsvis 15 og 12 år). EU er nå i en enormt sårbar situasjon mht energi, og økonomisk kollaps truer. Faren er at Norge kan havne opp med å bli energi-koloni for EU.

    Svar
  • EU og USA har blitt til ofre for sine egne falsk-flagg operasjoner, lenket fast til syntetisk skapte illusjoner som menneskeskapt global oppvarming, flyktningpolitikk, humanitære kriger, livstruende pandemi (som ingen dør av) og nå sist et åpenbart grovt manipulert presidentvalg i USA. Det underligste er samarbeidet med Kina som i det ene øyeblikket presenterer døde Covid-19 ofre på gaten, gjensveisede dører med desperate mennesker etterlatt for å dø -og i det neste helt har glemt pandemi og fortsetter som om intet har skjedd. Av alt dette kan man i det minste konkludere med at det er fullstendig umulig å overvurdere antallet idioter, i hvert fall i Vesten!

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

UNICEF advarer om omdisponering av helseressurser:

Vil drepe flere barn enn gamle som reddes.

Forrige innlegg

Når kvakksalveri styrer helsepolitikken:

Masker har ingen effekt.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.