POSTED IN Krig-fred, Russland, Ukraina

Kievregimet i oppløsning.

Når kommer det russiske storangrepet?

15 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Dr. Bjørn Ditlef Nistad vurderer i denne videoen muligheten for et russisk storangrep ved fronten i Ukraina:

Kiev-regimet har ikke bare tapt den strategisk viktige byen Avdejevka, men presses langs hele frontlinjen og viser tegn til oppløsning.

Hvorfor gjennomfører ikke Russland, som rår over 1,5 millioner godt trente soldater og en enorm mengde fly, stridsvogner og andre våpen, et storangrep for å fremtvinge en ukrainsk kapitulasjon?

Hvorfor satser ikke Russland mer på å frigjøre Kharkov, Odessa og andre byer?

Undervurderer den russiske ledelsen betydningen av media og propaganda?

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

15 kommentarer. Leave new

 • For å minimere tap kanskje. Videre så har ikke Russland noe hastverk, de kan ta tiden til hjelp. Tiden er ikke på Ukraina sin side.

  «Aldri forstyrr din fiende mens han er i prosessen med å begå en feil.»
  -Napoleon

  Svar
  • Smart tenkt, Freeedom, minimere tap; og apropos freedom, NATO vil heller ikke forstyrres av fredsæle nato-skattebetalere mens de begår feil etter feil, derfor skal ytringsfrihet i form av «NATO-kritiske ytringer» kriminaliseres. Høring i Stortinget 27.februar 2024. Vidar Strømme, fagdirektør, Norges Institusjon for MENNESKERETTIGHETER (!!!) mener at å gripe inn med tvangsmidler mot folk som ytrer seg mot for eksempel NATO eller kriger Norge deltar i, det er bra saker.

   Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 mars 2024 9:16

  Kanskje Russland ventar til USA trekkjer seg ut av NATO?

  https://www.telegraph.co.uk/news/2024/02/24/nato-trump-defence-us-republicans-attack/

  Når USA har sikra seg basar over alt, treng ikkje landet NATO.

  Svar
  • wasan Totland
   10 mars 2024 21:01

   Du har et poeng her som nok ikke har vært under lupen. Hvor lite taktisk smart var det ikke av norske myndigheter å ikke sette krav om at basene kun kunne anvendes i NATO øyemed?

   Svar
 • Jeg tipper en viktig grunn for at de ikke øker farten er at de har begrenset med artillerigranater. Siden NATO er tilnærmet tomme, så er det rimelig å anta at Russland – som bruker mye flere granater – må bruke tett opp mot alt de produserer i krigen.

  Svar
  • Hvorfor er det rimelig å anta at Russland er tomme? Det høres ut som en feilslutning: «Fordi den ene siden er tomme, da må den andre siden også være tomme».

   Svar
 • Russland/Putin burde kanskje gjort som Norges statsminister (dengang) gjorde mot Libya.
  Et raskt massivt bombeslipp over byer, tettsteder, regjeringsbygninger og infrastruktur. Mot udefinerte mål, fra 10 000 fot. 30 000 stort sett sivile drepte. – For deretter å drepe statslederen.

  Nå er Stoltenberg leder for angrepsorganisasjonen Nato. Han vil antagelig gi Putin/Russland kred for en slik ‘heroisk’ terrorhandling.
  Sikker norsk media også? Nå som dengang.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  10 mars 2024 13:59

  Økonomi: Noreg aukar handelen med India, og NHO jublar for fersk handelsavtale.

  Samstundes går handelen mellom India og Russland so det susar:

  https://www.reuters.com/world/india-russia-discussing-free-trade-agreement-russia-deputy-pm-2023-04-17/#:~:text=Russian-Indian%20bilateral%20trade%20has%20jumped%20as%20the%20war,year%2C%20India%20bought%20very%20little%20oil%20from%20Russia.

  Noreg underminerer slik den økonomiske krigen Noreg offisielt fører mot Russland. Prøver Noreg både å skada og å fremja russisk økonomi? Er det for å sikra seg om «støtta» til Kiev viser seg å vera eit bomskot?

  Svar
 • Northern Light.
  10 mars 2024 16:49

  Blackrock får en avtale verdt en halv billion dollar for å «gjenoppbygge» Ukraina.

  Av Baxter Dmitry.
  Blackrock har fått en avtale om en halv billion dollar for å «gjenoppbygge» Ukraina etter krigen med Russland, som har blitt forlenget av amerikanske og NATO-interesser som er nært knyttet til Blackrock.

  Den ukrainske regjeringen vil bli hjulpet av BlackRock og JPMorgan Chase, med å sette opp en «investeringsbank for gjenoppbygging», som forventes å investere tungt i lukrative prosjekter for gjenoppbyggingen.

  Financial Times rapporter at det ville koste Ukraina omtrent 411 milliarder dollar å gjenoppbygge landet etter ødeleggelsene under krigen med Russland, men dette tallet fortsetter å stige daglig.

  Human Events rapporterer: Ukrainas utviklingsfond er fortsatt i de tidlige stadiene med å etablere investeringsbanken for gjenoppbyggingen, men potensielle investorer vil få en forhåndsvisning av hvordan det vil se ut, under en London-konferanse som skal finne sted denne uken.

  Med de høye kostnadene for gjenoppbyggingen, tok den ukrainske regjeringen kontakt med BlackRock i november, for å se om de kunne tiltrekke seg investorer. JPMorgan ble snart med i februar. Ukrainas president Volodymyr Zelensky bekreftet forrige måned, at han jobbet med de to finansinstitusjonene og konsulentene hos McKinsey, ifølge rapporten.

  Philipp Hildebrand, nestleder i BlackRock, sa: «Mange av dagens langsiktige utfordringer løses best gjennom en blandet finansmodell, og dette er en. Du trenger disse verktøyene for å tiltrekke seg kapital i en s stor skala.

  Når BlackRock og JPMorgan tilbyr sine tjenester, har de sannsynligvis først undersøkt potensielle investeringsmuligheter i det østeuropeiske landet. Rapporten bemerket at den nåværende utviklingen bare har forsterket JPMorgans forhold til sin mangeårige klient, Ukraina. Finansinstitusjonen har «hjulpet» Ukraina med å øke statsgjelden med 25 milliarder dollar i siden 2010, og den førte til landets «gjelds-rekonstruksjon» på 20 milliarder dollar i 2022.

  BlackRock har hevdet at Ukraina trenger en «finansieringsbank for utvikling», som vil gi landet muligheter til å bygge ut infrastruktur, klimateknologi og landbruk. Dette vil gjøre dem mer attraktive for andre langsiktige investorer. JPMorgan ble lagt til satsingen på grunn av sin ekspertise på gjeld.

  Stefan Weiler, JPMorgans sjef for gjeldskapital-markeder i Afrika, Europa og Midtøsten, sa: «Fondet opprettes for også å gi offentlige og private investorer muligheten til å investere i spesifikke prosjekter og sektorer». «Det vil være fond for forskjellige sektorer som fondet har identifisert som prioriterte for Ukraina. Målet er å maksimere kapitalandelen».

  Det ser imidlertid ikke ut til at Ukraina forventes å motta slike investeringer før mot slutten av krigen mot Russland. Russlands president Vladimir Putin avslørte under et møte med Den afrikanske union, at Ukraina hadde signert en fredstraktat våren 2022. Men landet trakk seg fra avtalen, enda Russland hadde gått med på vilkårene.

  Fra People’s Choice, publisert 8 mars 2024.
  Oversatt fra engelsk. Linker i orginalartikkelen.
  Orginalartikkel: Blackrock Gets Half Trillion Dollar Deal To ‘Rebuild’ Ukraine.

  Kommentar:
  Som Robert Kennedy jr sa, «kontraktene for igjenoppbyggingen av Ukraina vil bli langt mer verdt enn de militære våpenkontraktene». BlackRock kommer vinnende ut selv om krigen er tapt for Vesten, slik som i Afghanistan, for BlackRock er finansiell eier av våpenindustrien. Etter krigene, tjener også BlackRock på gjenoppbyggingen etter krigene. Verdens største kapitalforvaltningsselskap er også verdens største krigsprofitør.

  Svar
 • «Folkets tjener», skuespiller Zelensky, 2015; en svært utro tjener i virkeligheten; det ser vel stadig flere ukrainere. De blir gjort til livegne i eget land. Norge «gir» mest til stedfortrederkrigen pr. hode, «så lenge det tar» og til siste ukrainer; Blinken er veldig fornøyd med Norge, USAs gamle, trofaste partner i NATO. «Servant of the people», TV-show i Ukraina:
  https://www.youtube.com/watch?v=J8iRLdGpr3Y

  Svar
 • Fuck Victoria Nuland! Hun er borte! Hun «gikk av»! ? 60 000 barn har forsvunnet i Ukraina!? Hvor er de blitt av? Hvem kidnappet dem? https://rumble.com/v4hry68-people-should-be-preparing-putin-is-ready-douglas-macgregors-last-warning.html

  Svar
 • Militæret har arrestert krigshisseren Victoria Nuland og hennes mann.
  https://realrawnews.com/2024/03/marines-arrest-victoria-nuland-and-husband/

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Genredigert mygg ble sluppet løs i Brasil

Millioner av vaksinedoser ble kjøpt for å kjempe mot sykdommen den brakte

Forrige innlegg

USAs proxy-krig i Ukraina har vært en katastrofe.

Nå siger erkjennelsen langsomt inn i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.