POSTED IN Terrorisme, USA

Khashoggi sine drapsmenn:

Trent til drapoppdrag i USA under kontrakt med USAs UD.

0
Print Friendly, PDF & Email

USA – et fristed for terrorister

Mange av oss satte kaffen i vrangstrupen i dag da NRK viste sin lille nyhetsmelding om at fire av Khashoggi sine drapsmenn var trent i USA under kontrakt med amerikansk UD. 

”Fire av saudiaraberne som deltok i drapet på den kjente saudiarabiske regimekritikeren Jamal Khashoggi ble trent i USA, melder New York Times. Khashoggi ble drept av en dødsskvadron på det saudiarabiske konsulatet i Istanbul i Tyrkia i 2018. Fire av de 15 som deltok i drapet på Khashoggi fikk opplæring av sikkerhetsselskapet Tier 1 Group, skriver den amerikanske avisen. De var i USA i 2017 under kontrakt med amerikansk UD, ifølge New York Times.”
__________________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Hvamenerpartiene
__________________________________________________________________________________

For det er ikke første gang USA viser sin forkjærlighet for terrorister.

John Pilger – Wikipedia
John Richard Pilger er en australsk journalist og dokumentarfilmskaper fra Sydney. Han bor hovedsakelig i London i England. Pilgers journalistiske karriere startet i 1958, og han har bygget sitt omdømme både gjennom sin journalistikk og de forskjellige bøkene og dokumentarfilmene han har skrevet og produsert. Wikipedia

I 2002 ga John Pilger ut boka The New Rulers of The World, også gitt ut på norsk med tittelen Verdens nye herskere. Boka er deprimerende lesning, særlig hvis man har tiltro til vestlig politikk og USAs gode intensjon for å fremme demokrati i verden. Her skal vi bare sitere noen linjer som et apropos til George W. Bush sitt utsagn: 

I krigen mot terrorisme skal vi spore opp disse ugjerningsmennene uansett hvor de er, uansett hvor lang tid det tar.

Bush behøvde ikke dra til Afghanistan eller Irak for å finne terrorister. USA er ifølge Pilger det største fristed og trenings-senter for terrorister i verden. Her er noen eksempler:

 • Guatemalas tidligere forsvarsminister Hector Gramajo Morales, ansvarlig for tortur og massakre, var utdannet ved Kennedy School of Government ved Harvard.
 • Tidligere general José Guillermo Garcia var leder av El Salvadors militære på 80-tallet. Han har vært bosatt i Florida siden 1990-tallet.
 • Hans etterfølger, general Carlos Vides Casanova, kjent for tortur og drap og leder av den fryktede Nasjonalgarden, bor nå også i Florida.
 • General Prosper Avril, Haitis diktator som likte å vise frem sine torturofre på TV, ble av den amerikanske regjeringen flydd til Florida da han ble styrtet.
The Saga of 'Toto' Constant - The New York Times
En god gutt? Emanuell Constant.
 • Leder av dødsskvadronen på Haiti, Emanuell Constant, bor i New York
 • Armando Fernandez Larios, medlem av en chilensk militæravdeling som var ansvarlig for tortur og henrettelser etter Salvador Allendes fall i 1973, bor i Miami.
 • Den argentinske admiralen Jorge Enrico, kjent for tortur, drap og forsvinninger på 70-tallet, bor på Hawaii.
 • Thiounn Prasith, Pol Pots bøddel, bor i Mount Vernon i New York.
 • Fire vietnamesere som var snikmordere i USAs Operation Phoenix, som var finansiert og planlagt av CIA og ansvarlig for opp imot 50.000 drap, bor i California.
 • Fort Brenning i Georgia er verdens ledende universitet for terrorisme, tidligere kjent som School of the Americas, og har trent opp rundt 60.000 latinamerikanske soldater, politifolk, paramilitære og etterretningsagenter.
 • 40 % av statsrådene som satt i regimene til Lucas Garcia, Rios Montt og Mejia Victores og bedrev folkemord i Guatemala, gikk på Fort Brenning i Georgia.
 • De to offiserene som begikk de verste ugjerningene i borgerkrigen i El Salvador gikk også på Fort Brenning i Georgia.
Fort Benning, Georgia - Army Technology
Fort Brenning. Her utdannes «gode gutter» som bruker sine ferdigheter til å ivareta USA-elitens interesser i Latin-Amerika
 • Elever fra Fort Brenning drev Pionochets hemmelige politi i Chile samt de tre viktigste konsentrasjonsleirene.
 • Fort Brenning (omdøpt til Western Hemisphere Institute for Security Cooperations eller Whisc) anbefalte sine elever bruk av utpressing, tortur, henrettelser og arrestasjon av vitners slektninger.

Al-Qaidas terrorisme er puslete i sammenligning med USA, ifølge John Pilger.

Dokumentasjonen av amerikansk terrorisme er omfattende. Noe av det groveste Pilger nevner gjelder president Bill Clinton. Da Clinton ga ordre om å avfyre missiler mot den farmasøytiske fabrikken Al-Shifa i Sudan i 1998, var påstanden at det var et ”anlegg for kjemiske våpen”. Fabrikken var derimot kjent som den eneste kilden til 90 prosent av basismedisiner for et av verdens fattigste land. Problemet var at de produserte generiske medisiner billig, noe legemiddelgigantene i USA ikke likte. Derfor ble fabrikken utslettet.

Ovennevnte er hentet fra boken ”20 år etter 11. september 2001” som ligger tilgjengelig på https://hvamenerpartiene.com/ 

Reidar Kaarbø

forfatter

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Saken mot Assange faller nå helt fra hverandre:

En av de største juridiske skandalene i historien.

Forrige innlegg

Husk den falske svineinfluensa-kampanjen.

Den gangen løy de. Hvorfor skal vi stole på dem nå?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.