POSTED IN Israel, Krig-fred, Palestina

Kanskje noen faktisk var tjent med en ny krig.

De ble advart men ignorerte det.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jeg har vanskelig å tro at dette kommer overraskende på israelske myndigheter, selv om de hevder dette. De må de si for at det ikke skal skapes et inntrykk av at angrepet var fremprovosert. Men det er ulike krefter som er tjent med en krig nå. Ikke minst den israelske statsministeren som har vært under kolossalt politisk press i mer enn et år bl.a. på grunn av korrupsjonsanklager, men også fordi han har stått i spissen for endring av den israelske grunnloven i udemokratisk retning.

I USA er også det som skjer velkomment fordi støtten til ukrainakrigen smuldrer opp og det nærmer seg et ukrainsk sammenbrudd ved frontlinjen. Da faller hele den vestlig fortellingen om ukrainsk seier sammen og kravet om mer våpen og penger til Ukraina blir meningsløst. Oppmerksomheten kan rettes mot noe annet.

Vi må heller ikke glemme at det er sterke krefter i Israel som ønsker en endelig løsning på «palestiner-problemet». Det sitter religiøse ekstremister i Israels regjering som nekter for at det finnes et palestinsk folk og som vifter med flagg over Midt-Østen med et Stor-Israel langt ut over landets grenser i dag.

Hele landets Gaza-politikk er en provokasjon mot verdensopinionen og befolkningen på Gaza som har blitt tvunget til å leve i en åpen konsentrasjonsleir i mange år. Israels bosettingspolitikk på vestbredden er en vedvarende provokasjon mot folkeretten.

Naturligvis er det som skjer fremprovosert og fullstendig meningsløst fordi det rammer stort sett bare sivile israelere og palestinere.

Men det er noen som vet å utnytte dette og som har fordeler av det. Politikere som snakker om hevn er primitive mennesker og skulle aldri ha sittet i ledende stillinger. Nå snakker den israelske forsvarsministeren om hevn og han er sjef for en av verdens største militærmaskiner. Stakkers alle barna på Gaza!

Knut Lindtner
Redaktør

Egypt sier at Israel ignorerte advarselen om at «noe stort» var på vei

En egyptisk tjenestemann sier at Israel bagatelliserte trusler fra Gaza, Netanyahus kontor sier at påstanden er «falske nyheter»


av Dave DeCamp

En egyptisk etterretningstjenestemann har sagt at Israel ignorerte advarslene om at «noe stort» var på vei. Spørsmålet som reises er hvordan Hamas-angrepet som startet lørdag overrasket den israelske regjeringen, med tanke på at Gaza er under konstant israelsk overvåking.

«Vi har advart dem om at en eksplosjon av situasjonen kommer, og veldig snart, og den ville bli stor. Men de undervurderte slike advarsler, sier den egyptiske tjenestemannen, som uttalte seg på betingelse av anonymitet, til AP.

Tjenestemannen sa at israelske tjenestemenn tonet ned truslene fra Gaza og fokuserte på Vestbredden, der Israel har gjennomført store raid siden regjeringen til statsminister Benjamin Netanyahu kom til makten i desember. Netanyahus koalisjon inkluderer bosettere som jobber for å utvide bosetningene på Vestbredden med det endelige målet om å annektere territoriet.

Ifølge The Times of Israel rapporterte Ynet at Egypts etterretningsminister general Abbas Kamel ringte Netanyahu bare 10 dager før Hamas-angrepet, og advarte om at militante i Gaza planla «noe uvanlig, en forferdelig operasjon».

Netanyahus kontor avfeide rapportene som falske nyheter. «Ingen tidlig melding kom fra Egypt, og statsministeren har ikke snakket eller møtt etterretningssjefen siden opprettelsen av regjeringen – ikke indirekte eller direkte. Dette er fullstendig falske nyheter, sier kontoret hans.

https://news.antiwar.com/2023/10/09/egypt-says-israel-ignored-warning-that-something-big-was-coming/

Forsidebilde: Timon Studler

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • > Politikere som snakker om hevn er primitive mennesker og skulle aldri ha sittet i ledende stillinger.

  Godt skrevet av Lindtner! Jeg tror også at etterretningen lot dette skje for å senere kunne skape «order out of chaos».

  Svar
  • wasan Totland
   12 oktober 2023 11:46

   De ikke bare lot det skje. De sprengte flere hoteller slik at det skulle se ut som om gassflaskerakettene gjorde det. Det er bare å granske tv bildene så ser man dette helt klart.

   Svar
 • Svar
 • «Vi har advart dem om at en eksplosjon av situasjonen kommer, og veldig snart, og den ville bli stor. Men de undervurderte slike advarsler»

  Vi vet at denne opptakten til den tredje verdenskrigen har fulgt manuset fra den siste.
  Bortsett fra at Polen og Ukraina har byttet plass. Bakmennene er de samme.

  Og nå likner dette spillet på Pearl Harbor- spillet. En åpenhet i forsvaret, – for så å slå tilbake mot en ‘aggressor’.
  Vil vi se en avslutning som den siste; – med brann og atom- bombing?

  Det vi vet , er at disse bakmennene er uten skrupler når det gjelder å beholde sin kontroll over verdenshandelen, ‘verdensvalutaen’ og rentene. I forsøket på å etablere En verden, En leder, og En valuta. – Og totalkontroll.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Okkupasjonen av Palestina

«Stakkars okkupantene! 
Nå må de etnisk utrenska,
de terroriserte, 
vise måtehold!»

Forrige innlegg

Klimahypotesen er gal.

Ny studie viser at temperaturen på Jorden steg før menneskelige CO2-utslipp startet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.