POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Kan slike stoles på?

«Bryter folkeretten», sier de som sjøl har brutt den mange ganger.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Lik i lasten ?

Innlegget er henter fra hvamenerpartiene

I gamle dager het det bare ”krig”. Så kom begrepene lovlig eller ulovlig krig i FNs charter fra 1945. Nå brukes angrepskrig og forsvarskrig. Russernes krig i Ukraina er en ulovlig angrepskrig, selv om den kan være forståelig ut fra USAs brutte løfter om ikke å utvide NATO østover. USA og et samlet Vesten fordømmer Russland med omfattende sanksjonerer, og stor økonomisk og militær støtte til Ukraina, og Ukraina tar nå tilbake okkupert land.

USA har selv mange kriger bak seg. Vietnamkrigen, krigen mot Taliban i Afghanistan, de to krigene mot Irak og krigene mot Libya og Syria – for å nevne noen. Dette er kriger som Vesten stort sett har støttet og til dels deltatt i, og krigene har fremstått som lovlige etter folkeretten. Men var de det?

Vietnamkrigen 1964
50 år etter Vietnamkrigen sier historikerne høyt at det aldri fant sted det angrepet på USS Maddox fra motortorpedobåter som trigget USAs inntreden i krigen i 1964. Angrepet ble designet av admiraler og generaler på papiret for å gi USA et legitimt påskudd til en krig i strid med folkeretten, altså en ulovlig angrepskrig. Tre millioner vietnamesere ble drept.

Krigen mot Irak i 1990
Folk i USA var mot krig mot Irak i 1990 inntil ”sykepleieren Nayirah” fortalte hvordan irakiske soldater gikk inn på et sykehus i Kuwait by, tok 300 babyer ut av kuvøsene og la dem på kalde golvet for å dø. Fortellingen ga presidenten støtte til krigen, og irakerne ble jaget ut av Kuwait. 130.000 av dem døde underveis. Men fortellingen til ”Nayirah” var blank løgn.

Krigen mot Afghanistan 2001
Det finnes mye dokumentasjon som viser USAs interesse for gass, olje og ikke minst rørledninger i Afghanistan fra 1990-tallet til i dag. Men Taliban sto i veien for planene. Planleggingen av krigen mot Taliban startet to – tre år før 9/11, og i august 2000 skrev Washington Post at en amerikansk militær opprustning pågikk i stillhet i Kasakhstan, Kirgisistan og Usbekistan, ifølge Stavanger aftenblad 3. juni 2008.

I mars 2001 kom utsendinger fra Taliban til den nye statssjefen i USA med presanger, inklusive et kostbart Afghansk teppe. Samtalene ble en katastrofe. USA sin representant utbrøt at ”enten aksepterer dere vårt tilbud om et teppe av gull eller så begraver vi dere under et teppe av bomber”. Vi vet nå hva som ble resultatet. 9/11 ga USA legitimitet både til krigen og til NATOs deltakelse etter paragraf 5. Krigen tok livet av en kvart million mennesker, varte i 20 år, og var langt mer enn en ”proporsjonal hevn” for 9/11.

Krigen mot Irak i 2003
Forsvarsminister Donald Rumsfeld var så bestemt på å skaffe seg grunn til et angrep på Irak at han ved ti forskjellige anledninger ba CIA finne bevis som linket Irak til 11. september 2001. CIA kom stadig tomhendt tilbake, ifølge Time Magazine 13. mai 2002. Men 5. februar 2003 møtte Colin Powell i FN og viste satellittfoto av ulike mobile anlegg som kunne inneholde biologiske eller kjemiske våpen, eller kanskje atomvåpen.

I 2016 fortalte Powell at da han ga talen sin, hadde presidenten allerede bestemt seg for militær handling. Powell ble utvalgt til å levere talen ut fra hans troverdighet, en tale som ble skrevet på kontoret til visepresident Dick Cheney ifølge Wikipedia. Bevisene Powell la frem var falske og produsert av USA for å gi legitimitet til krigen. 1 million irakere ble drept i en invasjon som i dag må kalles en ulovlig angrepskrig.

Krigen mot Libya 2011
USA og dets allierte intervenerte i Libya angivelig fordi Muammar Gaddafi brukte afrikanske leiesoldater og flyvåpenet mot sitt eget folk, og fordi han kunne komme til å starte et folkemord tilsvarende det vi så i Rwanda hvis han ikke ble stoppet straks.

ONZ: Walczące w Libii strony porozumiały się ws. stałego rozejmu – EURACTIV.pl
Natos (USAs) krig mot Libya førte til at Afrikas fremste velferdsstat ble ødelagt og pengene stjålet.

Ifølge Ola Tunander i boken ”Libyakrigen” var alt dette løgn, omhyggelig designet av USA og utplassert via Al Jazeera i Qatar og Gaddafi sine motstandere. Krigen var en forbrytelse der FN og media ble ført bak lyset av USA og NATO for å skifte ut regimet i Libya. Permanent destabilisering og avvikling av Afrikas fremste velferdsstat og rundt 30.000 døde ble resultatet av en ulovlig angrepskrig. Norge deltok i krigen uten grundig politisk behandling, uten bred offentlig debatt og uten å verifisere bevisene for å krige.

Krigen mot Syria 2011
Tim Anderson innleder boken ”The Dirty War On Syria” slik: ”Selv om enhver krig gjør bruk av løgner og desinformasjon, har den skitne krigen om Syria sett et nivå av massiv desinformasjon som verden aldri har sett maken til.” Vi fikk en krig utført av leiesoldater som var finansiert, trent og utrustet av USA og sendt inn i Syria fra USAs allierte rundt Syria under dekke av ”borgerkrig” og den arabiske våren, ifølge Anderson.

Igjen en tvilsom krig. Fordi Syria er en sekulær stat med høy grad av velferd og Assad har støtte i folket og i hæren, og ikke minst fordi han fikk flystøtte av Russland, ble opprørene jaget ut og USAs plan om regimeskifte utsatt. Obama fikk ikke grønt lys til å bombe fordi verken FN eller kongressen trodde på at Assad utsatte sitt eget folk for gassangrep.

Kuppet i Ukraina i 2014
Historikere hevder det er liten tvil om at USA sto bak kuppet i Kiev i 2014 etter å ha investert 5 milliarder dollar i regimeskifte. For USA må det ha vært et stort skår i gleden at russerne annekterte Krim med basen for Svartehavsflåten. Tiden etter 2014 er brukt til å bygge opp en hær for å ta tilbake regionene i øst og på ny innlemme Krim i Ukraina. Nøyaktig hvor heftig involvert USA er i dette bildet i dag vites ikke, men det er enfoldig å tro at USA ikke deltar.

Amid 'War Crimes' Allegations On Russia, A Look At Claims About 'Far Right' Azov Battalion Of Ukraine
Azov-bataljonen er integrert i Ukrainas hær og har vært sentral i terror-beskytningen av sivile områder i Donbas.

Likhet for loven
Det er pussig å se mangelen på fordømmelse og sanksjoner etter USA sine angrepskriger selv om de startet tilsynelatende legitimt under et dekke av løgn og bedrag. Den store elefanten i rommet etter krigen i Afghanistan heter 9/11. Dersom det reises tvil om den, har vi en skandale og et bedrag som verden aldri har sett maken til. Men ingen vil åpne den døren. Ingen vil ta frem i lyset det som ikke stemmer med 9/11. Ingen vil kritisere USA. NRK vil ikke engang vise dokumentarfilmen SEVEN om WTC7.

Sanksjonene og fordømmelsen av Russlands angrepskrig mot Ukraina er berettiget. Russland må stilles til ansvar for sine forbrytelser. Men også USA må stilles til ansvar for de forbrytelser USA har begått, også USA må betale erstatning for sine ugjerninger og gjøre opp for seg. Hvis ikke har vi fått hykleri i særklasse og en parodisk ulikhet for loven som river grunnen vekk under enhver troverdighet.

Demokratiet som brast
Noen russere ønsker seg mer demokrati og ser med blanke øyner mot USA. At USA opplevde valgkupp i presidentvalget både i 2000 i Florida og 2004 i Ohio slik BBC-journalist Greg Palast påstår, blir feiet under teppet. Ingen er anmeldt, tiltalt eller straffet, ingen er kritisert. Vesten har knapt omtalt kuppene eller spurt seg hvorfor det var så viktig å kuppe nettopp disse to valgene. Valgkupp er altså ikke bare et kommunistisk konsept, og det er slettes ikke sikkert russerne ville hatt det så mye bedre ”på den andre siden av gjerdet”.

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Amnesty ymtet om krigsforbrytelser også på Ukrainsk side, men det falt ikke i god jord.
  De nestkommanderende bak Putin er farligere enn ham, ifølge armstrongeconomics.com
  Før atomvåpen blir aktuelt tror jeg Russland heller lammer livsviktige faktorer som internet og det elektriske systemet, straffer ved å mørklegge og lamme på de måten. Tror jeg.
  Roger Waters, Pink Floyd, har fått sine konserter i Polen kansellert av arrangøren, for han har kritisert vesten for å sende våpen og han har kalt Ukrainas ledelse «ekstreme nasjonalister». For å si det åpenbare, at landet ledes av nynazister og kokainavhengige. Ytringsfrihet er avskaffet og Vesten støtter nynazister, Norge produserer våpen til Zelensky; disse er nettopp ankommet. Norge holder krigen gående. NATO lover Ukraine støtte «for the long haul», langvarig vil de ha det. Beijing og New Delhi ber om våpenhvile og forhandlinger, som Putin også forgjeves har bedt om. Vesten går til grunne på sin egen stormannsgalskap.

  Svar
  • » NATO lover Ukraine støtte «for the long haul», langvarig vil de ha det. Beijing og New Delhi ber om våpenhvile og forhandlinger, som Putin også forgjeves har bedt om. »

   Som også i Syria. Og i Libya, – men der gjorde ‘Natomostanderen’ kort prosess ved å slippe 600 bomber fra 10 000 fot over byer, tettsteder, infrastruktur og vanningsanlegg.
   Mens han satt i sin Ap-bunker, – og media holdt kjeft som de hadde fått beskjed om.
   – Så ble han feiret med rose-tog en måned etterpå.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stadig mer buss for tog

Jernbaneledelsen klarer ikke å bygge signalanlegg, og regjeringene bryr seg ikke

Forrige innlegg

Misnøyen vokser.

Nå kommer demonstrasjonene i Tyskland.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.