POSTED IN Ukraina, Virkelighetsforståelse

Kan dette være rett?

Rapport fra fronten i Ukraina: Halve befolkningen vil være alliert med Russland.

3 kommentarer

Dette innlegget er henter fra derimot.no sin kommentarspalte. Dette tillegget (kommentarspalten) til nettavisen blir stadig mer interessant å lese. Jeg går gjennom kommentarspalten hver morgen og finner ofte meget interessante kommentarer fra folk hvor mange er svært godt oppdatert. Ofte legges det ved linker som det noen ganger er meget nyttig å åpne.

Og kommentarspalten er svært viktig også av andre grunner. Mange slipper ikke til andre steder men sitter inne med kunnskaper, informasjon og meninger som det er viktig kommer videre og formidlers. Slik sette fungere vår kommentarspalte som er informasjons-spreder og som en ventil i en trykk-koker.

Vi slipper alle meninger til, uansett innhold, selv om vi er rykende uenige i det som fremføres. Det viktige for oss er ikke meningene, men ytringsfriheten, altså folks rett til å fremføre sine oppfatninger. Vi anser den som fundamental for en levende diskusjon som er fundamental i et demokrati.

silhouette of person standing on rock surrounded by body of water
Ytringsfriheten er helt fundamental for et levende demokrati. Uten den får vi i beste fall et «skinn-demokrati».

Innlegget under har vi fått skribentens tillatelse å publisere. Vedkommende er anonym og det er et resultat av den «meningsterror» som i dag fungere i den norsk medieverdenen også blant mange som sier de tilhører venstresiden. Tillater en seg å mene noe «ukorrekt» henges en ut og mange æreskjelles, eller en utestenges og svartelistes. Ønsker en å gjøre karriere i arbeidslivet er mange redd for at den blokkeres hvis en har «ukorrekte» meninger. Det er dagens norske virkelighet.

Vi kan ikke kontrollere det som fremføres under, men vi publiserer det fordi det gir et helt annet inntrykk av hva som faktisk skjer i Ukraina-krigen, angivelig fremført av en norsk frivillig i landet. Folk får ta det for det der er, en meningsytring vi ikke har mulighet å kontrollere. Men det stemmer godt overens med andre rapporter vi har sett som de store mediene aldri skriver om. Vi har bearbeidet teksten litt og satt en overskrift. Innholdet er uendret.

Knut Lindtner
Redaktør

Rapport fra samtale med norsk frivillig i Ukraina

(Innlegget er hentet fra derimot.no sin kommentarspalte)

Var nylig i en setting hvor en norsk frivillig på Ukrainas militære side var hjemme på ferie fortalte om sine opplevelser av krigen. 

Det slo meg at alt vedkommende fortalte stemmer med hva folk som Scott Ritter og oberst McGregor forteller. 

Alt rotet, misforståelsene de ulike motivene de frivillige representerte, språkproblemene, forskjellen i militær erfaring, opplæring, noen er rene amatører, krigsturister og andre tullinger som streamet «live» fra frontområder. De sender selfies, mms, sms fra sine mobiltelefoner. 

Kun russisk høflighet gjør at de ikke blåser de uvitende fjottene til himmels. 

Russerne er mestre på elektronikk, det tar få sekunder før deres sensorer har oppfattet et elektronisk signal til det er lokalisert og klassifisert. Ukrainske offiserers advarsler faller for døve ører. 

Starlink er Elon Musk sitt satellittsamband.

Sambandet mellom avdelingene er tilfeldig og usikker, om Starlink (Elon Musk sin satellitt-tjeneste, red.) tas ned er det krise. 

Matforsyning tilfeldig. I en måned fikk soldatene kun kald potetsuppe og brød. Folk går kraftig ned i vekt. Diare florerer. Moralen er skral. Som vedkommende sa: Hva annet kan man vente når halvparten av befolkningen vil ha Russland som sin allierte og venn og den andre vest? 

Ingen stoler på hverandre. Det finnes soldater fra USA, UK, Polen, Romania osv. på bakken. Regelen er klar. Alt i lufta er russisk. Deres luftoverlegenhet er fullstendig. 

Det er et tidsspørsmål når denne krigen mellom Russland og Wall Street, Deep State etc. i Ukraina blir avsluttet. Russland var ikke som i 1917 da Rothchild, Rockefeller, Warburg osv. plyndret landet gjennom «revolusjon». I dag er Russland for stor åte å gape over.

Forsidebilde: iStock1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 374 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Finnsbraaten
  26 desember 2022 9:30

  Dette fortoner seg som Russisk ønsketenkning… Motstanden i Ukraina mot Russland er stor mye grunnet de historiske overgrepene Sovjet Russland gjorde som da de sultet ihjel millioner av Ukrainere med vilje i Holomodor.

  Svar
  • Trofimova Natalia
   26 desember 2022 22:23

   Temaet for Holodomor ble en av få propagandasuksesser for ukrainsk nasjonalisme.Det var ingen planer fra Stalin om å ødelegge ukrainerne ved hjelp av sult. De som ønsker å bli kjent med historien om hungersnøden i Sovjetunionen kan gjøre dette, det er et stort utvalg av bevis i det offentlige rom. «I 2008-2013 publiserte Federal Archival Agency dokumenter, tre bind, som viser hele historien til tragedien. Det er også en del om Ukraina. Selvfølgelig er dette en forbrytelse av myndighetene, men problemer påvirket alle: ukrainere , russere og kasakhere. Hungersnøden valgte ikke folkene. Det var den vanlige tragedien i USSR».

   Svar
  • Trofimova Natalia
   26 desember 2022 22:40

   Holodomor er en tragedie for alle folkene i Sovjetunionen. Hungersnøden 1932-1933 påvirket mange regioner i Sovjetunionen, inkludert Volga-regionen, Ukraina, Nord-Kaukasus, Kasakhstan og Vest-Sibir. Historikere bemerker at en rekke faktorer førte til dette resultatet, inkludert avlingssvikt og feilberegninger av den sovjetiske ledelsen innen landbruk og i implementeringen av akselerert industrialisering.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Dr. Astrid Stuckelberger:

Tyske undersøkere har funnet giftige stoffer i vaksinene.

Previous Post

Plutselig er Afrika blitt interessant for USA.

Det skyldes den kinesiske satsingen på kontinentet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.