POSTED IN Helse

Kan det være sant?

Faren for spontanabort øker med lavt D-vitamin-nivå.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

«Kvinner med lave D-vitamin-nivåer har betydelig økt risiko for spontanabort»

Av John 

​Britiske forskere har gått gjennom 10 vitenskapelig studier med 7.663 kvinner og skriver at:

Gjennomgangen fant at kvinner med lave vitamin D-nivåer har betydelig økt risiko for spontanabort.

________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Mer D-vitamin!
________________________________________________________________

Hovedforfatter for studien, Dr Jennifer Tamblyn som er basert ved Tommy’s National Center for Miscarriage Research i Birmingham, sier:

«Vi vet at vitamin D er avgjørende for beinutvikling hos den utviklende babyen. Morkaken produserer også store mengder av den aktive formen av vitamin D. Det er forskning som viser en viktig rolle for vitamin D tidlig i svangerskapet, inkludert regulering av mors/fosterets immunrespons og utvikling av blodkar, som er viktige for et sunt svangerskap.

D-vitamin er trygt og billig, så fra en folkehelsetilnærming er kosttilskudd en god anbefaling. Dessverre vet vi at i Storbritannia er andelen kvinner og gravide som tar prenatale vitamintilskudd fortsatt lavt på rundt 20 %.

D-vitamin har egentlig bare vært kjent for sin rolle i sene graviditetskomplikasjoner, men vår studie støtter en annen viktig rolle for det også, som kan bidra til å oppmuntre kvinner om fordelene ved å ta kosttilskudd tidlig.«

Forskerne fant også ut at det nesten ingen har undersøkt om D-vitamintilskudd kan bidra til å redusere risikoen for spontanabort. De få studiene som er gjennomført er små og bruker så forskjellige doser at de er umulig å sammenligne.

Forskerne slår altså fast at kvinner med lav D-vitaminstatus har betydelig økt risiko for spontanabort. Siden ingen har brydd seg om å finne ut om D-vitamintilskudd hjelper kan de likevel ikke gjøre mer enn å «oppmuntre» kvinner til å øke D-vitaminstatusen sin for å senke risikoen for spontanabort. Dere er i det minste oppmuntret, damer!

Det norske Havforskningsinstituttet fant nylig i en vitenskapelig studie at 60% av både nybakte mødre og babyene deres hadde D-vitaminmangel, så det kan være behov for oppmuntring. ​

Forsidebilde: Alicia Petresc

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Få så mye sol som huden tåler uten å bli brent, bruk så lav faktor som mulig og mest på utsatte steder, avhengig av melanin-nivå. D-vitamin fra sol er det billigste og mest effektive, og vi går mot midtsommer, da strålene er sterke nok også i nord, best midt på dagen. Gravide bør slikke sol så mye de orker.

  Svar
  • John Enebak
   3 juni 2022 11:40

   Eller så kan du sole deg en halvtime uten solkrem før du smører deg med solkrem. Når du soler deg en halvtime uten klær og solkrem, produserer huden 10.000 IE vitamin D (250 mikrogram) før produksjonen blir slått av.

   Svar
   • Solkrem er noe dritt.
    Den innholder så my farlige stoffer at en del badestrender i syden har lagt ned forbud mot å bruke den. Dette for å beskytte det maritime livet.
    Økningen i hudkrefttilfeller kan nok knyttes til mye av tilsetningsstoffene i solkremer.
    At det står derematologisk testet på en del produkter er bare for å forvirre forbrukerne.
    Det oppfattes da som noe trygt.

    Dermatologi – er læren om huden, og at et produkt er dermatologisk testet forteller oss bare at det er testet på hud – resultatet av testen sier de ikke noe om.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bakspillet for å omgjøre WHO fra et rådgivende til et overstyrende organ.

«Med rett til å styre over liv og død!»

Forrige innlegg

Wolfgang Streeck:

Krigen dreier seg om USAs kontroll over EU

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.