POSTED IN Krig-fred, Ukraina

Kampene i Mariupol avsluttes med russisk seier.

Troppene flyttes til Donbass hvor et stort slag venter.

0
Print Friendly, PDF & Email

Kampene om Mariupol er over

Av MK Bhadrakumar

Det russiske forsvarsdepartementets tilbud om overgivelsesvilkår til personellet til de ekstreme nasjonalistiske nynazistiske bataljonene og utenlandske leiesoldater i Azovstals jern- og stålverk for å avslutte fiendtlighetene innen klokken 13.00 Moskva-tid søndag, ville bare ha vært en proforma-gest.

Moskvas uttalelse refrerte til radioavlyttinger ved Azovstal – så mange som 367 i løpet av de siste tjuefire timene – og disse viste at motstanderne var i en håpløs situasjon, praktisk talt uten mat og vann. De søkte om tillatelse til å legge ned våpen og overgi seg, men «Kiev-myndighetene forbyr dem kategorisk å gjøre dette.»

I går ba Denis Pushilin , sjef for Donetsk-administrasjonen, åpent om «eliminering» av de nynazistiske motstanderne som var fastlåst i Azovstal. 

Azovstal er et massivt anlegg fra sovjettiden, en by i byen Mariupol. Det er en underjordisk by under anlegget bygget i sovjettiden som inkluderer realiteter fra den kalde krigen – strukturer som tåler bombing, blokader og til og med atomangrep. Det russiske anslaget er at maksimalt 2500 mennesker kan holde ut i den underjordiske byen utstyrt med pansrede kjøretøy og et stort arsenal av våpen og ammunisjon. 

På russisk side har en det travelt med å avslutte operasjonen i Mariupol. Styrkene der har et presserende behov for å bli omplassert til Donbass-fronten. Kiev, derimot, satser på å utsette den russiske operasjonen som gir den mer tid til å forsterke styrkene i Donbass. 

President Zelensky har nok en gang skiftet kurs for å snakke om det diplomatiske sporet. Hans siste holdning er at Ukraina er klar til å diskutere om å oppgi ønsket om å slutte seg til NATO og også om Krims status overfor Russland, men ikke før Moskva stanser fiendtlighetene og trekker tilbake sine tropper! 

Lt. Col. Daniel L. Davis, (USA, ret.)
Daniel Davis

De ukrainske væpnede styrkene har allerede mistet 23.367 mennesker, mens 1.464 mennesker overga seg i Mariupol i går og ytterligere 2.500 er isolert ved byens Azovstal-anlegg. Når det gjelder Donbass, er russiske styrker overlegne i antall, logistikk, ildkraft og terreng, og et nederlag på den fronten vil ikke gi Zelensky noe annet valg enn å søke et forhandlet oppgjør på russiske premisser. (Se en relativt balansert prognose av den amerikanske militæranalytikeren oberst (Pensjonert) Daniel Davis, The Battle For Donbas Will Be A Tough Fight For Ukraine .) 

Faktisk håper Zelensky og hans amerikanske mentorer at kampen om Donbass er full av nye muligheter. Poenget er at selv om mye av krigen i det østlige Ukraina vil bli utkjempet i områder med åpen mark, må russiske styrker også ta flere betydelige befolkningssentre for å nå sine mål i Donetsk og Luhansk oblaster (regioner, red.), inkludert Severodonetsk, Rubizhne, Lysychansk, Slovyansk, og Kramatorsk samt flere mindre byer. 

Den russiske virksomheten så langt lover ikke godt for rask suksess mot tettsteder. Igjen har våpnene gitt av Vesten hjulpet ukrainske styrker betydelig med å hindre Russland i å kontrollere himmelen. Den ukrainske siden regner med disse faktorene for å kunne klare seg i slaget. Pluss, selvfølgelig, er moralen deres høy. 

Uansett, denne gangen er det ingen tvil for russerne at en fredsløsning er rundt hjørnet. Russerne vil neppe la seg lure igjen, da de tok Zelenskij på ordet, troppet inn i samtalene i Istanbul der en avtale ble parafert på grunnlag av at de, i en ekstravagant emosjonell gest av velvilje, trakk tropper fra Kiev og andre nordlige territorier, men bare for å se deres samtalepartnere i Kiev gå tilbake på vilkårene i avtalen. 

Den merkelige russiske oppførselen formidlet den feile forestillingen om at Kreml kunne være på utkikk etter en nødutgang. Det har åpenbart oppmuntret vestmaktene til å gå i gang med et storstilt opprustningsprosjekt for Ukraina, inkludert overføring av tunge offensive systemer, høypresisjonsammunisjon, moderne luftvernsystemer, amerikanske Stinger-missiler osv. for bruk i den kommende nye fasen av militær konfrontasjon.

Det er en åpen hemmelighet at militært personell fra NATO-landene er utplassert sammen med de ukrainske styrkene under dekke av «utenlandske frivillige». Fremmedkrigerne ledes av amerikanske offiserer og hele kommandoen til de ukrainske væpnede styrkene er hovedsakelig konsentrert i hendene på amerikanerne. 

Russian cruiser Moskva - Wikipedia
Moskva

Sannsynligvis glir forliset av krigsskipet Moskva inn i dennee forståelsen. Russiske analytikere anslår at forrige ukes missilangrep på det russiske flaggskipet Moskva faktisk ble ledet og koordinert av Pentagon. Ifølge flysporingsstedet ADS-B Exchange ble et fly fra den amerikanske marinen med elektronisk utstyr oppdaget nær landsbyen Zhurilovka øst i Romania i nærheten av det rammede skipet Moskva (som trolig ledet missilangrepene.) Les her og her .

Den underforståtte meldingen er: ‘Bring ’em on.’ Men i militære termer er forliset av det aldrende krigsskipet, 43 år gammelt, kanskje ikke avgjørende for den russiske operasjonen. Alt avhenger nå av offensiven i Donbass – og potensielt ytterligere russisk operasjon i Kherson og Odessa. Hvis ikke vil NATO fortsette å utgjøre en akutt trussel mot Russland i Svartehavsregionen. NATO lener seg allerede mot Moldova.

Maskinoversatt.

Forsidebilde: Jon Tyson

https://www.globalresearch.ca/battle-for-mariupol-ending/5777888

Innlegget ble først publisert i Indian Punchline 17. april 2022

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Titusenvis unge gutter kan bli drept.

Kampene rundt Ukrainas store styrker i øst begynner.

Forrige innlegg

Israel Shamir:

Betraktninger om Ukrainakrigen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.