POSTED IN USA

Kampen mot rasisme i USA:

En del av demokratenes valgkampstrategi?

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

At USA i mange år har vært preget av rasistiske holdninger er jeg ikke i tvil om. Borgerettsbevegelsen med Martin Luther King i spissen på på 1960-tallet tok med utgangspunkt i dette opp spørsmålet om ikke bare rase-diskrimineringen i Sør-statene i USA, men også om forholdene i arbeidslivet. 

Martin Luther King jr. var en amerikansk baptistprest, framtredende leder innen borgerrettighetsbevegelsen og vinner av Nobels fredspris. (Fra Wikipedia)

Kampen mot diskriminering etter hudfarge dekket over en langt viktigere kamp, kampen for bedre lønn, bedre sosiale ytelser innen helse, bolig og utdanning og ikke minst kampen mot krigen (Vietnamkrigen). Den splittet lønnstakerne og satte grupper opp mot hverandre.

Men under Martin Luther Kings ledelse ble kampen for bedre velferdsordninger og mot krigspolitikken en forenende kamp mellom alle gruppene i USA og beveget seg derigjennom ut over spørsmålet om hudfargen. Det er bare i en felles kamp for bedre levekår for alle at en kan overvinne rasismen – ikke ved at deler av de utstøtte reiser seg mot andre deler av den samme gruppen. Det var gjennom denne forente kampen at Martin L. King ble farlig for systemet slik at han måtte drepes. 

Det er også betenkelig at en ikke forteller hele sannheten om drapet på George Floyd. Om det Paul Craig Roberts her forteller er korrekt, da har denne saken sider som ikke formidles fordi det ikke passer inn i en pågående politisk agenda. Og det som fremtrer i etterkant av denne historien er at dette nå brukes av de store mediehusene i USA som ledd i en valgkamp for å kaste Trump som president.

Joseph Robinette «Joe» Biden jr. er en amerikansk politiker. Han var USAs 47. visepresident, fra 2009 til 2017. (Fra Wikipedia)

Dette blir demokratenes valgkampstrategi for en kandidat, Joe Biden, som er gjennomkorrupt og som ikke er i stand til å fungere som president av mentale årsaker. Til det brukes nå rasismekortet og dermed ødelegges denne viktige kampen i en snever partikamp mellom to organisasjoner (Republikanere og Demokrater) som begge tjener USAs rikeste del av befolkningen.

Dødsfallet på George Floyd er altså brukt i snever parti-taktisk hensikt og det er grunnen til at ikke alle sider rundt hans død formidles. At deler av politiet i USA er preget av rasistiske holdninger og brutalitet er jeg ikke i tvil om, men det er delvis et resultat av samfunnsforholdene i landet med utstrakt vold, kriminalitet og rusbruk ikke minst i områder med mange borgere med afrikansk opprinnelse.

Politiets virksomhet må også forståes som en side ved den almene tilstanden i USA. Landet forfaller og kriminaliseres og dette preger naturligvis også politiet. Det er ikke politiet som er årsaken til denne utviklingen, men etaten gjenspeiler den naturligvis. Derfor blir det feil å angripe politiet som årsaken til tingenes tilstand og ikke det bakenforliggende systemet – et samfunn for ytterst få og ekstreme rike mennesker og hvor store deler av befolkningen vil være tjent med å avskaffe dem og deres privilegier.

Angrepene på politiet og store deler av den fattige befolkningen med «feil hudfarge» er et blindspor men fungerer som en avledning for viktigere spørsmål og tjener den ene siden i valgkampen som ikke dreier seg om endringer av dette systemet i det hele tatt.

Knut Lindtner

George Floyd ble ikke drept av politiet.

Av Paul Craig Roberts.

Dr. Paul Craig Roberts har tidligere arbeidet i USAs finansdepartement og har vært medredaktør i Wall Street Journal. Hans siste bøker er The Failure of Laissez Faire Capitalism and Economic Dissolution of the West og How America Was Lost.

George Floyd ble ikke drept av politiet. Ifølge toksikolog-rapporten døde Floyd av en konsentrasjon av fentanyl i blodet, tre ganger den fatale (dødelige) dosen. 

Fentanyl er et farlig opoid, 50 ganger sterkere enn heroin.

Du kan lese analysen her: https://www.unz.com/article/or-did-george-floyd-die-of-a-drug-overdose/. Dette er en lenke til obduksjons-rapporten.

Tenk over dette et minutt. Hvordan bli samfunnet dersom fakta ikke betyr noe?

Media i USA, det Demokratiske partiet, hvite liberale, og den beklagelige unnskyldningen til venstresiden er så innstilt på «hvit rasisme» at de øyeblikkelig trakk sin ønskede konklusjon, og så egget de til opprør og plyndring, noe som resulterte i massive ødeleggelser i flere byer.

 

Bøye kne for noe en ikke er ansvarlige for? Det hadde vært noe annet om de hadde bøyd kne for å ha sluppet løs rasismen og slaveriet i Libya etter at de knuste landet under Gadaffi. Det var demokratene ansvarlige for.

Det førte til noen dødsfall, mange ble skadet og store ødeleggelser av rasistiske grunner. 

Demokratiske borgermestre og guvernører gikk av. Politiet og nasjonalgarden som prøvde å begrense volden fikk ingen støtte.

Til og med lederen for staben i Det Hvite Hus og Trumps forsvarsminister støttet opprørene og plyndringen for å underminere president Trumps holdning til det.

Mange menneskers forretninger ble utslettet og i de fleste tilfellene dekker ikke forsikringen skader etter opprøret.

Politikerne og media er ansvarlige for kostnader for milliarder av dollar på grunn av denne «fredelige protesten».

De som ble skadelidende burde be dem om erstatning.

Når Minnesota-politiet, som helt feilaktig er blitt anklaget for mordet på George Floyd kommer for retten, vil juryen være redd for ikke å dømme dem.

Historien står bom fast, og altfor mange mektige interesser er knyttet til den.

Politiet har allerede blitt anklaget og dømt i media, og en jury vil frykte å gå mot den offentlige meningen som media og hvite liberale har lagt opp til.

Uansett hva en mener om USAs politi er alternativet uten politi verre for de fattige.

 

Effekten på politiets moral og ansvar vil bli ødeleggende.

Svarte mennesker lærer nå at de er immune mot politets voldelige oppførsel. For kriminelle elementer kan dette føre til lønnsomme muligheter. Så vi kan vente flere «fredelige protester».

De ekstraordinære overgrepene kan forgifte forholdet mellom hvite og svarte ekstra sterkt i syd som tapte borgerkrigen og nå er under Reconstruction. 

Allmennpolitikk, altså den offisielle ideologien til det Demokratiske partiet og de som kaller seg venstresiden, skaper et skille i befolkningen. Amerikanerne er nå delt inn i fiendtlige grupper etter rase, kjønn og seksuell preferanse.

Verken Demokratene eller venstresiden representerer nå arbeiderklassen – den blir nå definert som fiender  – «Trumps deplorables (elendige, håpløse, forferdelige)».

Ved å skape uenighet blant amerikanerne har den styrende eliten skapt en effektiv opposisjon som har gjort en enighet umulig. Uenigheten tjener kun den styrende elitens interesse, og de vil sørge for at den består. Så det vi kan vente oss er mer dyrking av rasistisk fiendtlighet. 

Kan vi håpe på at ansvarlige elementer i den svarte befolkningen vil stå fram og enes med sin hvite motpart og skape fred mellom rasene slik et multikulturelt samfunn bør være?

Enhver svart amerikaner som prøver å bli leder for dette vil bli avvist som en «onkel Tom» som tjener hvit rasisme.

Fakta betyr ikke lenger noe i USA eller i den vestlige verden.  Fakta som ikke tilfredsstiller de nyvakte følelsene blir avvist som rasistiske eller sexistiske eller en eller annen from for synd. 

Med andre ord, sannheten i Amerika har mistet sin makt. Det er ikke lenger mulig å bekjempe destruktive ideologier med sannhet. Du kan jo prøve selv. 

Prøv å overbevise CNN, New York Times, NPR, en hvit liberal professor, et medlem av Antifa eller en svart protestant om at Geroge Floyd tok livet av seg selv med en overdose av et farlig opiat.

De vil avvise toksiolog-rapporten som et dekke for rasistisk politivold mot svarte. Og de vil avvise deg som rasistisk hvit overmakt.

Den rasistiske forståelsen i Amerika er blitt bygget opp til å styrke sinne blant svarte og skyldfølelse blant hvite. 

Etter hvert som den svarte fiendtligheten vokser og de hvites selvtillit svekkes, vil samfunnet rakne.

Oversatt og noe nedkortet av Ingunn Kvil Gamst

Noen bilder m/tekst er lagt til av Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • «Fakta betyr ikke lenger noe i USA eller i den vestlige verden.»

  Også i Norge. Og enda verre; de som vil vite istedet for å tro blir demonisert.

  Svar
 • Reidar Kaarbø
  23 juni 2020 10:41

  «Geroge Floyd døde av en overdose viser obduksjonsrapporten.»
  Den her kjøper jeg ikke.

  Svar
  • Nå klaga mannen over pustevansker før han ble lagt i bakken, visst.
   Men en overdose dør man vel raskt av, om det skal kalles en overdose?
   Hvem obduserte? Det burde vært gjort dobbeltsjekk i saken når det er i slikt tilfelle.

   Svar
  • Gå inn på The Unz Review og se på alle linkene dette er knytte opp til. Naturligvis er det ikke mulig å avgjøre noe slikt herfra, man er avhengig av troverdige kilder. Men usannsynlig er det ikke tar en i betraktning mannens tidligere historie. At han har en ganske brutal og kriminell fortid med rus er det ingen som benekter. I denne sammenhengen betyr det mindre, for han er blitt et symbol på politibrutalitet og diskriminering av mørkhudete. Men han er ikke det beste valget en kunne tatt når det skulle lages en kampanje. For uten at mediene hadde slått dette opp ville det ikke skjedd noe denne gangen heller.

   Dette skjer med hvite i større antall i USA og også med andre folkegrupper. Men det er klart at noen er overrepresentert slike som svarte. I stor grad handler dette om fattigdom og et samfunn i oppløsning med følgetilstander av vold, stor rusbruk og kriminalitet. Løsninger er ikke å splitte motstanden etter hudfarge men å reise seg mot systemet.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Historieskriving:

Ikke alle helter kommer på sokkel.

Forrige innlegg

Norge:

En bonde som kan ofres på det geopolitiske sjakkbrettet?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.