POSTED IN Kupp/Fargerevolusjoner

Kampen for å finansiere opposisjonen i Georgia fra Nato-land:

Den vestlige dobbeltmoralen i fri dressur.

4 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

GEORGIA ON MY MIND

Av Larry Johnson

X-CIA-analytiker

Ja, jeg vil legge ut Ray Charles, men jeg tenker ikke på Rays Georgia. Nei. Jeg tenker på den paniske vestlige innsatsen for å starte en fargerevolusjon i Georgia, fordi landets lovgiver har frekkheten til å kreve at innenlandske politiske grupper må rapportere det hvis de mottar minst 20 % av finansieringen fra utlendinger. Dette er bare ett eksempel til på det stinkende hykleriet jeg beskrev i min forrige artikkel.

Opptoget som utspiller seg i Tbilisi minner om et Monty Python-spill, bare dette inkluderer ekte vold og blodsutgytelse. Vi har sett utenriksministrene fra Litauen, Estland og Island dukke opp i Tbilisi og slutte seg til protestene, ved å holde taler til sydende folkemengder, og fordømme handlingene til de georgiske lovgiverne. Kan du forestille deg raseriet i Washington hvis Russlands Lavrov, Kinas Wang Yi og Ungarns Szijjártó dukket opp på et Trump-møte for å fordømme Bidens politikk i Ukraina? Presis. USA ville ikke tolerere den dritten i ett minutt. Snakk om dobbeltmoral.

Salome Zourabichvili

Så har du den georgiske presidenten, som er født i Frankrike og er fransk statsborger. Salome Zourabichvili, hvis hun hadde samme stamtavle (dvs. født i Frankrike, men innvilget amerikansk statsborgerskap) i USA, ville hun bli forbudt av grunnloven fra å tjene som president. Likevel, her er hun, og fremmer skamløst utenlandske interesser fremfor de av menneskene hun ble valgt til å tjene. Og flertallet av de europeiske regjeringene, så vel som Biden-administrasjonen, lover å innføre sanksjoner hvis lovgiveren våger å overstyre Zourabichvilis veto.

Det kan være at Vesten, dumt etter mitt syn, ser på dette som en agnfelle for å lokke Russland til å gripe inn hvis fargerevolusjonen tar fart. Jeg tror at Russland, i lys av deres manglende respons på Maidan-revolusjonen i 2014, ikke kommer til å sitte passivt og se hvordan ting utvikler seg. Som et minimum sender trolig Russlands etterretningstjeneste informasjon til sine etterretningskolleger i Tbilisi om identiteten til utenlandske agenter som jobber med å produsere kaos og de som står bak pengene som strømmer inn i Georgia.

Vestens besettelse om å blande seg inn i andre regjeringer og fremme regimeskifte må ta slutt. Jeg tror Russland og Kina, som et resultat av deres siste toppmøte, er forpliktet til å nå dette målet. De svakere nasjonene i verden, spesielt i det globale sør, blir vekket til denne trusselen. Det er en av grunnene til at nasjonene i den afrikanske Sahel har gitt franskmennene og USA en støvel bak. Jeg håper personlig at det markerer begynnelsen på en velkommen vending i verden.

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

4 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  22 mai 2024 14:22

  Halleluja! Larry Johnson treffer godt om vestleg dobbelmoral. Lars Birkelund si Krigsdagbok spikrar vestleg og særleg norsk dobbelmoral. I den seinaste utgåva, nr. 110, skriv han om ein norsk diplomat som er komen på betre tankar og hoppar av Nato-skrønene om Ukraina og Georgia. Når folk på innsida av makta seier slikt, er det håp:

  https://steigan.no/2024/05/krigsdagbok-del-110-11-til-17-mars-2024/

  PS Er det nokon som har full oversikt over den norske innblandinga i Georgia? Kor lenge og kor omfattande har Noreg drive militær og politisk undergraving i landet som er blinka ut som det neste Ukraina?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  22 mai 2024 14:33

  PS Den norske ambassadøren i Georgia er kanskje den rette til å svar på spørsmålet mitt. I alle høve avslører ho at Noreg ikkje ynskjer transparens om norsk undergraving i Georgia. Takk igjen til Lars Birkelund!

  https://steigan.no/2024/05/norsksponsede-organisasjoner-kan-rammes-av-georgisk-agentlov/

  Svar
 • Tor Olav Steine
  22 mai 2024 18:33

  Det hører vel NGOer med til totalen at den loven Georgias nasjonalforsamling vil få gjennomført er identisk med en tilsvarende lov USA har mot utenlandsk støttede NGOer.

  Svar
  • T.O.S.:
   » er identisk med en tilsvarende lov USA har mot utenlandsk støttede NGOer.»

   ‘ Nærmere 200 georgiske organisasjoner lover å trosse den nye loven om «utenlandske agenter» i landet, melder NTB.
   – Den russiske loven kommer ikke til å fungere i vårt land, og vil forbli en ren papirlov som ingen følger, sier de 200 ikke-statlige organisasjonene i en felles uttalelse.
   Loven innebærer at alle medier og ikke-statlige organisasjoner som får minst 20 prosent av sin finansiering fra utlandet, må registrere seg som utenlandske agenter.’
   nrk.no/nyheter/georgia-1.14684670

   200 organisasjoner vil bryte loven i landet, altså. Hurrra?
   Hva hadde skjedd om dette hadde blitt gjort av ‘norske’ organisasjoner i Norge? 😉

   Og fra samme:

   ‘Venstre: – En mørk dag for det georgiske folket.
   Venstre-leder Guri Melby sier at vi må gjøre det vi kan for å unngå at Georgia blir en ny russisk vassalstat.
   …Dette er en mørk dag for det georgiske folket, som ønsker et Georgia som trekker mer mot verdifellesskapet de har med EU, og vekk fra Putins Russland, sier Melby.
   Den nye loven vil kvele kritiske stemmer og bidra til at Georgia trekkes nærmere Russland, mener hun.
   Vestlige demokratier må nå gå sammen og vise sin uforbeholdne støtte til de som kjemper for mer åpenhet og demokrati i Georgia, sier Melby.’

   Ser man det? En ‘vasallstat’ .

   Er Melby bekymret for Norges ‘ demokratiske’ forhold til USA og EU, tro?
   Og Norge stemmer fritt, uansett hva som kommer av føringer fra USA og EU ? 😉

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Mange i vesten forstå ikke det som skjer.

Blokken Kina/Russland er sterkere enn Nato.

Forrige innlegg

Martin Durkin, som laget filmen Climate: The Movie:

Klima-alarmismen er en klassekrig

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.