POSTED IN Media

Journalister og medier:

Et viktig frontavsnitt i krigene.

0
Print Friendly, PDF & Email

I den virkelige verden skjer det mye bak kulissene. Denne reportasjen som det refereres til under tilhører «livet i skyggelandet», altså det som skjer under de offisielle nyhetsmedienes radar. Det er naturligvis ikke mulig å kontrollere alle opplysningene som fremkommer her. Men det er ingen tvil at viktige beslutninger og sentrale aktører med sine informanter og «aktører» bidrar i stor grad til begivenheter som når mediene som sensasjoner.

Slik er det også med mordet på Jamal Khashoggi i det saudiske konsulatet i Istanbul for mer enn et år siden. Og ikke minst er det uklart hvilken rolle store medier spiller når det gjelder informasjon om hva som skjer og hvilke rolle en del journalister har fått utdelt.

Artikkelen under antyder at mediene fungerer som informasjonsvåpen. De bidrar til å skape holdninger og disse er viktige for å få oppslutning om krigene.

Artikkelen under tilfører det store bildet enda noe mulige puslespillbiter. Journalisten det er snakk om er ikke lenger en del av det gode journalistiske selskapet som følge av sine avsløringer som han påstår bidro til drapet på Khashoggi.

Knut Lindtner

Motivet bak drapet på Jamal Khashoggi.

Fra Voltaire Network.

Den iranske journalisten Saeed Kamali Dehghan, som arbeider for The Guardian, har bekreftet at Jamal Khashoggi var hans informant. Ifølge han så utgjorde Khashoggis avsløringer til han et av motivene for drapet på Washington Post-journalisten (og medlem av Det Muslimske Brorskap) den 2. oktober 2018 i Istanbul. 

Saeed Kamali Dehghan

I oktober 2018 publiserte Saeed Kamali Dehghan tre artikler som belyste en saudi-forbindelse til visse medier. Spesielt pekte han på at det London-baserte Iran International TV i all hemmelighet er finansiert av Saudi-Arabia med opp til 250 millioner dollar.

Den persisk-språklige fjernsynskanalen ble grunnlagt like før det iranske presidentvalget den 19. mai 2017.

Ofcom, som er Storbritannias regulerende autoritet for kringkasting, ble bekymret over holdningene til Iran International TV, spesielt fordi de lovpriste Peoples Mujahedin og Avaz Liberation Movement, to organisasjoner som påstår at de er ansvarlige for terrorist-angrep mot Den Islamske Republikken, og som sier de er støttet av Saudi-Arabia.

Iran International er en persisk språk-kanal som sendes via satellitt til Iran. Wikipedia  Det fremgår ikke av Wikipedia-infomasjonen at kanalen er finansiert og dermed styrt av Saudi-Arabia.

Saeed Kamali Dehghan slår fast at kanalens desinformasjons-kampanje ble styrt av Saoud al-Qahtani på vegne av prins Mohamad bin Salman,

Al-Qahtani er tilfeldigvis den samme personen som sto for  utrenskningen sent i 2017 på Ritz-Carlton-hotellet i Riyadh, og for forhøret som den libanesiske statsministeren Saad Hariri ble utsatt for.

Han er også personen utpekt av Tyrkia som den som ledet drapet på Khashoggi. 

Det sies at han nå sitter i husarrest i Riyadh.

Saud bin Abdullah al-Qahtani er en saudiarabisk konsulent og tidligere kongelige rådgiver. (Fra wikipedia)

Saeed Kamali Dehghan ble opplært av George Soros sitt nettverk. Han laget en dokumentar i 2009 for HBO som påsto å vise at den unge Neda Agha-Soltan hadde blitt myrdet av den Islamske Republikkens hemmelige tjenester under demonstrasjoner mot gjenvalget av president Ahmadinejad.

For dette arbeidet mottok han en Peabody Award, og ble utnevnt til årets journalist av Foreign Press Association i Storbritannia (sponset av Qatar).

I virkeligheten ble ikke unge Nada myrdet av agenter den iranske regjeringen under disse protestene. Hun ble drept på vei til sykehuset i hendene på legen/agenten som fulgte henne.

Saeed Kamali Dehghan samarbeidet senere med CNN, CBC, France 24, Channel 4, og er senere forbundet med Le Monde og The Guardian.

Siden Khashoggis mord har Hennes Majestets hemmelige tjenester gjort sitt ytterste for å diskreditere han, og The Guardian har nektet han å publisere noe om denne saken.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article209398.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

USAs infiltrasjon i demokratiske prosesser.

Demonstrasjoner skal startes eller kontrolleres av USA.

Forrige innlegg

Våpenhvilen i Idlib:

Forbereder USA å sprenge den med soldater kamuflert i syriske uniformer?

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.