POSTED IN Virkelighetsforståelse

John Pilger:

Den virkelige krisen er at titusenvis dør av sult og malaria hver dag.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email

Jeg publiserer denne artikkelen fra i fjor vår fordi den viser den groteske situasjonen vi nå befinner oss i. Det er ingen om lenger dør av Covid-19. Likevel stenges deler av landet for en sykdom som ikke lenger eksisterer. En smitte-buss med pensjonister som ikke visste at flertallet var smittet fordi ingen var syke. Den uke-turen rundt hele Sør-Norge illustrerer det latterlige vi nå opplever.

Myndighetene tester stadig flere og finner naturligvis stadig flere som har vært smittet, men som ikke har merket noe. Med den begrunnelsen holdes landet fortsatt stengt. Er en som ikke har symptomer syk?

I motsetning til sykdommer som dreper og som er virkelige og farlige.

Knut Lindtner

En pandemi er erklært, men ikke der den virkelige krisen er.

En pandemi er blitt erklært, men ikke for de 24.600 som dør hver dag av unødvendig sult; og ikke for 3000 barna som dør hver dag av malaria, som kan forebygges; og ikke for de 10.000 menneskene som dør hver dag fordi de blir nektet offentlig finansiert helsevesen; og ikke for de hundrevis av venezuelanere og iranere som dør hver dag fordi USAs blokade nekter dem livreddende medisiner; og ikke for de hundrevis av for det meste barn som ble bombet eller sultet i hjel hver dag i Jemen, i en krig som blir forsynt og holdt i gang, lønnsomt, av Amerika og Storbritannia. Før du får panikk, bør du tenke på dem.

______________________________________________________________________________
Innlegget er hentet fra Midt i Fleisen
______________________________________________________________________________

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

  • Ikke egentlig uenig i det som står her. Men hvis en person holder på å dø av korona-viruset og får panikk, så kan man ikke kreve at denne personen skal sette seg ned og tenke på det som skjer i Jemen fremfor å komme seg raskest mulig til nærmeste sykehus. (Eller kanskje man forventer at norske sykehus heller skal brukes til mottak av flyktninger fra feks Jemen fremfor å behandle norske borgere som trenger hjelp for å overleve?).

    Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Dag 19 i rettssaken mot Julian Assange.

Aktoratet herser med vitnene.

Forrige innlegg

Dag 18 i rettssaken mot Julian Assange.

Forsvaret får ikke avhøre aktoratets vitner.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.