POSTED IN Krig-fred, Norge

Johan Galtung er død.

Men arven vil leve videre.

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Av Trond Ali Linstad

Johan Galtung (1930-2024) er død. Han var verdenskjent sosiolog og fredsforsker, skjønt mer enn det. Han hadde kunnskaper som ga han tanker om framtiden – og om nåtiden, som har satt spor.

Bakgrunn og familie
Johan Galtung ble født 24. oktober 1930 i Oslo. Han tilhører den yngre norske slekten Galtung, kjent siden 1519, som tidligere ble regnet som adelig, men hvor adelskapet senere er blitt ansett å ha falt bort på grunn av ulikebyrdige ekteskap ved at en levde i bondestand. (Wikipedia)

Fredsforskning
Johan Galtung regnes som grunnlegger av freds- og konfliktforskningen. Han har bidratt til over tusen artikler og mer enn hundre bøker. Han har reist rundt i verden med opphold i mange land og har mottatt i alt ni æresdoktorater.

USA – «vår nærmeste allierte»
Galtung var dristig og konkret i sine spådommer Galtung er kjent for sin beskrivelse av USA som samtidig en republikk og et imperium, og sin spådom om at «USA-imperiet» ville gå under rundt 2020.

USA og Norge
Han hevdet at USA bestemmer norsk utenrikspolitikk og at Norge kan betraktes som okkupert av USA på dette feltet. (Wikipedia)

Om USA
Johan Galtung skrev om USA:

Jøder og «Israel»
Johan Galtung hadde meninger om jøder og «Israel». Han hevdet jøder hadde kontroll over USAs medieverden, og mer enn det: Galtung mente seks store jødiske selskaper kontrollerte 96% av verdens medier.

Galtung hevdet i tidsskriftet Humanist at jøder styrte store deler av USA. Han ble kalt «antisemitt», noe han bestemt avviste.

Han mente folk kunne lese Sion’s Vise’s Protokoller, et antatt falsk skriv om jøders plan for å vinne verdensherredømme. Galtung ble kalt «antisemitt», men svarte det var «vås og vrøvl». Galtungs uttalelser ble ansett som et forsøk på å bryte ned akademiske tabuer. Kan også trengs i dag.

Fredsforsker for boikott
Galtung trodde på boikott som metode, og trakk fram Sør-Afrika som eksempel. Det at verden ikke ville ha sørafrikanske epler skremte sørafrikanerne, mente han, selv om den økonomiske virkning var veldig liten.

Vis handling
Galtung kvitterte for en lang og intens applaus på et møte med følgende ord: «Applaus forplikter, omsett en del av det i handling!»

Sitater fra Johan Galtung
«Den offentlige henrettelse av to bygninger i New York – som jeg tar avstand fra – hadde til hensikt å bringe fram budskapet ‘Vi er trampet på’».

Om Norges rolle i Irak: «Problemet er ikke den humanitære hjelpen, men at de norske hjelpearbeiderne har uniform.»

«Vi er trampet på»
Palestinerne kan si det, okkupert og undertrykt av «Israel» i mer enn 70 år. Det er en grense for det.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Du ble ikke profet i eget land Johan Galtung. Jeg møtte deg aldri, men jeg hørte hva du hadde å si med stor interesse. Takk for det. Derimot fikk jeg gleden av å møte din fargerike bror Leif. Dere Galtunger har satt spor i den norske folkesjel og i meg. Den «store seilasen» du nå har lagt ut på. Den vi alle skal seile til syvende og sist. Den seilasen er den avgjørende. Det «kartmateriale» du har samlet her på jorden blir avgjørende for navigasjonen.
  Seil trygt du fine mann.

  Svar
 • Jeg møtte ham ved flere anledninger.
  På spørsmål om hva han mente med å anbefale Zions vises protokoller, svarte han at hans poeng var ikke hvorvidt den var autentisk eller et falsum; -Så lenge noen vi hevder å være i konflikt med mener den er autentisk, vil det være lurt å sette seg inn i hva tankegodset som beveger dem, består i.
  (Dette gjelder for alle beveggrunner, men her traff han åpenbart et ømt punkt hvor flere synes å ha en villet motivasjon til å misforstå.)
  God seilas, min venn

  Svar
 • J. Galtung kommer til å bli vist ut/holdt i mørke i mange år, i hverftall i norsk media.

  Av denne grunn:

  «Johan Galtung hadde meninger om jøder og «Israel». Han hevdet jøder hadde kontroll over USAs medieverden, og mer enn det: Galtung mente seks store jødiske selskaper kontrollerte 96% av verdens medier.
  Han mente folk kunne lese Sion’s Vise’s Protokoller, et antatt falsk skriv om jøders plan for å vinne verdensherredømme.
  Galtung ble kalt «antisemitt», men svarte det var «vås og vrøvl». Galtungs uttalelser ble ansett som et forsøk på å bryte ned akademiske tabuer. «

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Tatt med blod på hendene:

Bevis for at Fauci, Gates & Moderna er ansvarlige for covid-pandemien

Forrige innlegg

Trusler om rettssak istedenfor saklige meningsutvekslinger:

Mediet «Fauna» støtter tydeligvis truslene fra Rasmus Benestad.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.