POSTED IN Krig-fred, NATO, Norge

Jens Stoltenberg: Nato er klar for krig mot Russland.

Er Norge klar for krig?

16 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Jens Stoltenberg er ikke sann. Han sier at en kraftig eskalering av Nato i Ukraina-konflikten ikke må oppfattes av Russland som eskalering. Hvordan mener han at Russland skal oppfatte utvidelsen av en beredskapsstyrke i Nato fra 300 000 til 500 000 soldater? Tror han at Russlands politiske og militære ledelse er helt tette i pappen?

Jens Stoltenberg.

Men slik har det vært i over to år nå. Enhver høytidelig erklært tilbakeholdenhet fra Natos siden i denne konflikten er forlatt i tur og orden etter hver som krigen tapes. Stoltenbergs sine ord er bare ment til innvortes bruk overfor de mest naive i vesten som fortsatt tror at ord uttrykker meninger og sannhet og ikke er et sminkedekke for helt andre hensikter enn det som sies.

Mannen har tilpasset meningene sine hele tiden i tråd med at krigslykken i Ukraina har forlatt Nato. Nå står han tilbake som en pappfigur uten kjerne, men fylt av tomme ord.

Er Norge klar for en krig mot Russland? Hvorfor sier ikke Norges tidligere statsminister noe om det. Det er noe som faktisk forventes eller er han så høyt på strå internasjonalt av hans eget land ikke lenger betyr noe?

I denne mannens munn er ordet FRED verre enn «neger» og «jøde».

Knut Lindtner
Redaktør

NATO har 500 000 soldater i høy beredskap i tilfelle krig med Russland.

Tjenestemenn sier at alliansen har flere hundre tusen soldater klare til å kjempe mot Russland i løpet av en måned. 

Av Kyle Anzalone.

Kyle Anzalone er en meningsredaktør i Antiwar.com, nyhetsredaktør i Libartarian Institue og medvert i Conflicts of Interest.

En tjenestemann i Den Nordatlantiske alliansen sier at blokken nå har utvidet sitt mål om å plassere 300 000 soldater i beredskap for en potensiell krig mot Russland.

På torsdag fortalte en tjenestemann fra NATO til AFP at medlemsstatene hadde 300 000 soldater klare til å gå inn i en konflikt med Russland i løpet av 30 dager.

«Tallene på bordet fra den allierte siden blir ganske enkelt utvidet fra de 300 000 vi har avsatt». sa tjenestemannen.

«Dette er styrkene som de allierte har fortalt oss at de har. ‘Dette er styrker som er tilgjengelige i øyeblikket’».

NATOs sjef Jens Stoltenberg sier at antallet NATO-soldater som står i høy beredskap er betydelig høyere enn de 300 000 som det refereres til. 

«De allierte har nå styrker under NATOs kommando i en skala vi ikke har sett på flere tiår. I dag har vi 500 000 soldater i høy beredskap i området vårt. «Det er betydelig mer enn det målet vi hadde etter Madrid-toppmøtet i 2022», sa han på fredag. 

Allianse har nådd dette målet etter at medlemmene har skranglet sammen støtte til Kiev i de siste ukene.  USA og flere andre land har også nylig gitt Ukraina grønt lys til å bruke deres våpen til angrep inne på russisk territorium. Nederland og Danmark planlegger å utstyre Kiev med F-16-fly i de nærmeste månedene. De sier at avanserte fly kan brukes til å bombe Russland.

Stoltenberg legger til at han ønsker velkommen dette politiske skiftet, og sier at Russland ikke må se på dette som en eskalering av konflikten. Men Kreml har kommet med en alvorlig advarsel til Vesten om enhver overføring av F-16-fly. Russiske tjenestemenn forklarer at dette er et USA-produsert krigsfly som kan ha med seg atomvåpen.

Dette utgjør en betydelig trussel mot Moskva. Ukraina planlegger å plassere F-16-flyene hos andre NATO-land. Russland har truet med å slå til mot disse fasilitetene. I tillegg forbereder noen NATO-medlemmer å sende sine egne soldater til Ukraina for å trene opp de lokale styrkene.

Tidligere denne måneden sa den franske presidenten Emmanuel Macron at Frankrike arbeider «for å få slutt på at koalisjonen» av NATO-land ikke er villige til å sende soldater. Moskva har slått fast at franske trenere utplassert i Ukraina vil være lovlige mål for det russiske militæret.

Den russiske presidentene Vladimir Putin beskylder vestlige ledere for å føre verden ut på stupet mot en større krig.

«Til syvende og sist er det de vestlige landenes egoisme og arroganse som nå fører til den nåværende ekstremt farlige tingens tilstand», forklarte Putin i en tale i det russiske utenriksdepartementet på fredag.

«Vi er kommet farlig nær punktet hvor det ikke er noen vei tilbake. Tanken  på å påføre Russland et nederlag,  som har verdens største arsenal av atomvåpen, viser bare hvor ekstremt hensynsløse de vestlige politikerne er».

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Lexica

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

16 kommentarer. Leave new

 • Torfinn Slettebø
  18 juni 2024 9:04

  Lars Birkelund viser kva vestlege diplomatar er verd, og kor krigslystne norske politikarar er:

  https://steigan.no/2024/06/krigsdagbok-del-114-9-til-13-april-2024/

  Einsrettinga i Noreg er større enn i Russland. NRK kallar framleis Zelensky ‘president’.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  18 juni 2024 9:14

  Latvia har russarhat og rasisme som statleg politikk:

  https://www.rt.com/pop-culture/599452-latvian-theater-language-ban/

  Kvifor skal Noreg støtta likt?

  Svar
 • Mener å ha lest at reprentanter på Stortinget har foreslått Jens Stoltenberg til Fredsprisen !

  Svar
 • Norvald Aasen
  18 juni 2024 11:53

  Stoltenberg bare beviser at Ukraina-krigen er NATOs og Vestens krig mot Russland, og aldri har vært Ukrainas krig mot Russland.

  Svar
  • N. A.

   Ja, nettopp.

   Dovre faller vel den dagen Norge , norske politikere og deres media, innrømmer dette.

   Forhåpentligvis vil Jens Stoltenberg bli ‘tatt ut’ når han ikke har Nato- sikkerhets stryrken rundt seg.
   ( Av libyere som har fått ødelagt sitt land og drept sine familier,
   – eller andre som ikke er helt ødelagt mentalt. )
   Og ‘norske’ Ap bli forbudt som et terrerorist-parti.

   For også å terrorrisere også den norske befolkningen med strøm-avgifter, og renteøkninger styrt fra Fed.

   Forhåpentlig før Dovre faller.

   Svar
 • FriTilåVelge
  18 juni 2024 19:15

  Er strategien til NATO og «vesten» å arme ut Russland mest mulig med Ukraina krigen noen år, for så å sette inn «nådestøtet» med 500.000 uthvilte og ferske soldater og masse nye våpen? Hva er det egentlig NATO gærningene vil?

  Svar
  • MAKT. MAKT. MAKT. PENGER OG POSISJONER. ALLE DE «STORE» GUTTA SOLER SEG I HVERANDRES «MAKT» MENS VI ANDRE NORMALE MILLIARDER AV MENNESKER GJØR DET VI KAN FOR Å SKAPE EN GOD HVERDAG FOR HVERANDRE. STØRE ER STATSMINISTER NÅ, HAR VÆRT HELSEMINISTER, MEN HAR VEL ALLTID HVERT UTENRIKSMINISTER ELLER VERDENSMINISTER I SITT HJERTE.

   Svar
  • Torfinn Slettebø
   20 juni 2024 17:08

   Vesten har vist at å øydeleggja Russland og russarar er viktigare enn å berga Ukraina og ukrainarar.

   Det styrkjer teorien din.

   Russland er førebudd på eit fullskala vestleg åtak:

   https://www.rt.com/russia/599654-nato-attack-russia-attitude/

   Svar
 • Steinar Nodland
  18 juni 2024 20:31

  Jeg har nettopp oppdaget Derimot.no. Jeg er svært glad for gode og dokumenterte innlegg/artikler om klima.

  Men de foreløpig få innleggene jeg har lest om krigen i Ukraina, skuffer veldig. Stormakten som stormet Ukrainas anerkjente landegrenser blir betegnet som en slags fredselskende nasjon? Jeg har fulgt krigen i Ukraina nøye siden 22. februar 2022, og en spent på kommende kommentarer i Derimot. Jeg setter et stort spørsmål ved at verdens verste diktaturstater Russland, Kina, Iran og Nord-Korea støttes, mens vestvendte demokratier dømmes for å hjelpe Ukraina. Jeg håper inderlig at dette ikke er den rådende oppfatningen i Derimot. Men jeg skal følge ned, i hvert fall en stund…..

  Svar
  • Johannes E. Åtta Førtifira
   18 juni 2024 23:40

   Steinar Nodland, du vet tydeligvis ingenting om folket i og historien til landområdene det kriges om i «Novo Rossia» – som er det gamle navnet på landsdelene?
   Men hvordan skulle du ha fått slik kunnskap fra? Det snakkes jo aldri om det i den forferdelig propaganda- og hjernevaskingskanalen NRK, eller i noen norsk avis.

   Vet du forresten at Zelensky er (khazar-)jøde og har russisk som sitt morsmål?
   Har du hørt om Holodomor, og hvem som sto bak det?
   Hva får deg til å tro at en «russisk» jøde som Zelensky vil ukrainerne noe godt?

   Her ser kan du en av de viktigste grunnene, kanskje den viktigste grunnen, til krigen i Novo Rossia (Donbas):
   fitzinfo.net/forum/topic/chabads-khazarian-heavenly-jerusalem-project/

   Svar
  • Torfinn Slettebø
   19 juni 2024 9:45

   Velkomen til Derimot.no.

   Her er litt om Ukraina og Vesten i tida før februar 2022:

   https://hvamenerpartiene.com/saker/kampanje.htm

   Svar
 • Den berømte økonomen Keynes advarte i sin tid om at vestmaktenes krigsskade erstatning/krav til Tyskland etter WW1 ville fremprovosere eller framtvinge en ny krig. Han fikk rett.
  Henry Kissinger mfl har hele tiden uttalt at de tre landene Finland, Hviterussland og Ukraina alle bør være nøytrale land for å redusere faren for krig med Russland. Advarselen ble ikke tatt hensyn til, og i dag har vi altså fått krig mellom Ukraina og Russland. I Ukraina ønsket bare 20% av befolkningen at Ukraina skulle bli medlem av NATO. USA inngikk imidlertid en direkte militæravtale med Ukraina utenom NATO.

  I atomalderen må man ha avstand mellom atommaktene for å redusere faren for atomkrig, dette var en av lærdommene fra Cuba-krisen i sin tid. Men det ser ut som dette nå har blitt glemt.
  Hvis feks Mexico skulle inngå en forsvars allianse med Kina og ville oppbevare kinesiske atomvåpen i Mexico, så ville dette ha utløst massehysteri og panikk i USA. USA ville ha gjort hva som helst for å få endret på dette.

  Situasjonen i Ukraina er i dag at nazi-militser (bla Azov-brigaden) opererer som dødsskvadroner og tar livet av politikere og maktpersoner de misliker. Zelensky har blitt advart om at han vil bli drept hvis han er for ettergivende mot Russland. Dette ødelegger demokratiet i Ukraina i tillegg til korrupsjonen.
  USA støtter Azov-brigaden (USA har støttet nazister i Ukraina helt siden 1950-tallet).

  Hva ønsker USA? Er det å forsvare Ukraina, eller er det heller å svekke Russland mest mulig gjennom en krig mellom Ukraina og Russland i håp om at dette vil føre til kollaps i Russland og til regimeskifte i Russland. En slik kollaps er noe som vil svekke USAs hovedfiende som er Kina.

  Napoleon sa at når Kina våkner vil verden skjelve. Kina er på vei oppover mens USA er på vei nedover.
  Slike store maktskifter i verden fører veldig ofte til storkrig.

  Det vi nå kan oppleve ar at de europeiske NATO-landene snart kan gå til direkte krig mot Russland, først i Ukraina og deretter innover i Russland. USA vil sende våpen og ammunisjon, men USA vil trolig ikke sende soldater til Europa (USA gjør alltid som de selv vil, USAs hovedfiende er Kina og USA ønsker ikke å komme i direkte krig med Russland, og USA ønsker heller ikke å oppleve krigshandlinger i Nord-Amerika).

  Vi kan nå få en krig i Europa til siste ukrainer og til siste europeer. Etter hvert vil europeerne forstå at de har blitt lurt av USA (feks når atombombene begynner å falle?)
  Mulig at Kina framover vil sende våpen og ammunisjon til Russland for på dette vis å forhindre atomkrig hvis Russland er på vei til å tape.

  Svar
 • Kan jo snu spørsmålet litt. Når den aggressive diktatoren i Kreml er så hissig på krig, så må NATO forberede seg.

  Svar
  • Lars:
   Hvem ville, og hisser til krig?

   Fra Torfinn Slettebø sin lenke i noen innlegg ovenfor. ( ‘Hva mener partiene’.):

   ‘ Ubesvarte spørsmål
   Vestlige medier vil ikke engang spørre seg om krigen i Ukraina kan ha vært fremprovosert av USA eller om USA kan ha hatt en finger med i spillet. Her er noen av spørsmålene:

   Er det sant ut USA og Tyskland ga krystallklare løfter til russerne at NATO ikke skulle ekspandere østover da Sovjetunionen ble oppløst?
   Er det sant at Putin i 2008 sa at NATOs utvidelse til Ukraina var «en rød linje» som ikke måtte krysses, idet han brukte litt samme ordlyden som USA under Cubakrisen?
   Er det sant at NAZI-krefter i Ukraina forsøkte undertrykke den russiske delen av befolkningen som etter hvert følte seg mer og mer truet på livlet?
   Er det sant at Victoria Nuland skrøt av at USA hadde investert 5 milliarder dollar i regimeskiftet i Ukraina?
   Er det sant at hun før kuppet på telefonsamtale som ble avlyttet og tatt opp på bånd, diskuterte med Geoffrey Pyatt, den amerikanske ambassadøren i Kiev, hvem som burde sitte i den kommende regjeringen?
   Er det sant at firkløveret Victoria Nuland, Jake Sullivan, Anthony Blinken og Joe Biden designet kuppet i 2014?
   Er det sant at USA i perioden 2014 til krigen brøt ut, rustet opp Ukraina til NATO standard?
   Er det riktig at Ukraina i dagene før krigen økte artilleribeskytningen av Dombass bevitnet av OSCE, inntil Putin følte seg tvunget til å svare?

   Er det sant at det forelå en fredsplan i Istanbul der Boris Johnson fra UK på vegne av USAs president Joe Biden i mars 2022 fikk Ukraina til å trekke seg fra forhandlingsbordet og overbeviste Zelenskyj at Ukraina ville få penger og våpen nok til å vinnen krigen?

   Er det mulig at USA og UK sin målsetting med krigen er å svekke Russland, kanskje på sikt få delt opp landet og forsyne seg av godbitene? ‘

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Orderudsaken:

Fire ble dømt, men er saken løst?

Var det en politisk henrettelse?

Forrige innlegg

Tidligere toppleder innen USAs helsevesen advarer.

Det kommer en fugleinfluensa-epidemi.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.