POSTED IN Krig-fred, NATO, Russland

Jens Stoltenberg: Hver gang Nato tøyer strikken skjer det ikke noe.

Skal den tøyes helt til den ryker?

3 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Russland er en formidabel militær motstander og det er det landet i verden med flest kjernefysiske våpen. De har aldri tidligere truet uten å følge opp truslene med handling. At vi ikke vet dette skyldes at vi ikke informeres av våre medier som ikke vil uroe befolkningen. I virkeligheten vil våre ledere og kontrollerte medier ikke holde befolkningen informert for at det ikke skal vokse frem motstand mot den krigseskaleringen som Nato nå driver frem.

Når Russlands president sier noe er det grunn til å høre etter enten en liker han eller ikke.

Nato har brutt alle sine røde linjer, den ene etter den andre. Nå gjenstår flystøtte og direkte militær innsats med Nato-soldater som i praksis vil være åpen krig mellom Russland m/allierte (SCO, verdens største medlemsorganisasjon utenom FN).

Og det er dette vi stevner mot med Jens Stoltenberg som styrmann på Nato-skuten. Naturligvis blir ikke befolkningen informert om det som skjer. Nylig ble Norge omgjort til et russisk atombombemål med 8 nye USA-baser under USAs jurisitdiksjon (USAs lovverk gjelder der). Store deler av befolkningen aner ikke hva våre ledere beslutter og konsekvensene av det.

Når Putin sier det vil få konsekvenser er det god grunn til å lytte, mens Jens Stoltenberg mener det er unødvendig. Slik opptrer fullstendig uansvarlige ledere.

Knut Lindtner
Redaktør

Putin har advart om «alvorlige konsekvenser».

Av Dave DeCamp.

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg trakk bare på skuldrene av advarselen som kom fra den russiske presidenten Vladimir Putin om at NATO-landene nå tillater Ukraina å angripe russiske områder med vestlige våpen.

«Dette er jo ikke noe nytt … dette har skjedd i lang tid, hver gang NATO-allierte har forsynt Ukraina med støtte. President Putin prøver å true oss til ikke å gjøre det», sa Stoltenberg til reporterne under møtet med NATOs utenriksministre i Prague.

«En eskalering … vel, det er jo Russlands som har eskalert situasjonen ved å invadere et annet land». Stoltenbergs kommentar kom etter at USA og flere andre NATO-land nå har gitt Ukraina grønt lys for å angripe områder i Russland som ligger i nærheten av Kharkov med NATO-våpen. Dette betyr en markert eskalering av denne proxy-krigen. Det kan provosere Russland til alvorlig respons, til tross for at Stoltenberg bagatelliserer risikoen.

Putin advarer om at det kan føre til «alvorlige konsekvenser» for de NATO-land som nå har løftet på restriksjonene om Ukrainas bruk av våpen de får fra Vesten. Moskva har tidligere advart Storbritannia om at de vil svare Ukraina om de bruker britiske våpen mot russiske områder. De vil angripe britiske militære baser i Ukraina, og «lenger unna».

Russland har allerede økt sine operasjoner i Ukraina, som  svar på ukrainske angrep på deres områder. Men  Russland satte ikke i gang større angrep på ukrainsk infrastruktur før etter bombingen av Krim-broen i oktober 2022. Putin har også sagt at Russlands nye offensiv mot Kharkov er svar på Ukrainas angrep på Russlands Belgorod fylke, som grenser til Kharkov.

Han sier at hensikten med offensiven er å skape en «buffersone» for å hindre angrep mot Belgorod. I løpet av helgen har Russland satt i gang en større angrepsbølge mot ukrainsk infrastruktur. Dette kan være svare på den nyeste utviklingen fra NATO. På grunn av bombingen innførte  Ukraina nødstrøm-stans i mesteparten av landet på søndag.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: iStock

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

3 kommentarer. Leave new

 • Vesten har nå bygget seg inn i et hjørne og er pukka nødt til å knekke russerne på en eller annen måte. Det er Vestens være eller ikke være. På et eller annet tidspunkt blir Biden & co nødt til å stanse den massive «pengetrykkingen». Og da er det definitivt slutt. Enten makter Vesten å blinde verden til fortsatt å tro at de er en supermakt, eller så går vi til grunne. Det er dette slaget står om.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 juni 2024 13:33

  Verda synest det er større grunn til å høyra på Putin enn på Stoltenberg. Det gjev håp.

  Krigslysta er på retur. Noreg og galne baltarar siste land på skansen?

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 juni 2024 18:50

  Ted Postol held Putin for å vera ein varsam mann, men er overtydd om at Putin vil bruka atomvåpen under visse omstende.

  Videoen ligg på Steigan.no idag.

  Stoltenberg gamblar vidare på at Putin fer med laust prat.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Viktig grensekrenking omtales ikke i våre medier.

Egypt tolker hendelsen som en krigserklæring.

Forrige innlegg

6000 drepte utenlandske soldater på kort tid.

Ukrainakrigen med stadig flere ikke-ukrainske soldater.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.