POSTED IN Krig-fred, Virkelighetsforståelse

Jens Stoltenberg:

Den raskeste veien til fred er mer våpen, altså krig.

12 kommentarer

En gang for veldig, veldig lenge siden var Jens Stoltenberg Nato-motstander. Da var han leder for AUF. Men alle AUF-ledere endrer standpunkt nå de skal gjøre karriere. Og det har Jens Stoltenberg gjort. Han har forstått at veien til topp-posisjoner går gjennom et politisk minefelt hvor meninger må endres underveis. Meninger er ikke noe en har, men noe en bruker for å komme seg frem i verden.

Nå har han nådd sluttpunktet i sin politiske karriere og meningene hans er også modellert slik vi alle kan se. Vi befinner oss i George Orwells forunderlige nye verden med «nytale» som «uvitenhet er styrke». «frihet er slaveri» og som i Stoltenbergs tilfelle: «Krig er fred».

Det han sier er ikke noe nytt. Da Barak Obama fikk fredsprisen for den freden Nobel-komiteen mente han kom til å skape (han ble USAs mest krigerske president med 7 kriger i sin regjeringstid) sa han det samme under Nobel-foredraget sitt i Oslo: «Krig er fred». Så Jens Stoltenberg er ikke særlig original i så måte.

Vi lever i en forunderlig tid, men slik er det naturligvis når vår kjente verdensorden faller sammen. Det er mange som vil måtte justere virkelighets-forståelsen i tiden som kommer. Men så langt klamrer noen seg til den tiden som legges bak oss. Jens Stoltenberg er en av dem.

Knut Lindtner
Redaktør

NATO-sjefen sier at å sende flere våpen til Ukraina er den raskeste veien til fred

Jens Stoltenberg oppfordret NATO-medlemmene til å øke våpenproduksjonen

av Dave DeCamp 

NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg hevdet i et intervju publisert fredag at den raskeste veien til fred i Ukraina er gjennom at NATO-land sender flere våpen til Kiev.

– Det kan høres ut som et paradoks, men militær støtte til Ukraina er den raskeste veien til fred, sa Stoltenberg til det tyske nyhetsbyrået DPA. «Vi vet at de fleste krigene ender ved forhandlingsbordet – sannsynligvis denne krigen også – men vi vet at hva Ukraina kan oppnå i disse forhandlingene avhenger uløselig av den militære situasjonen.»

Stoltenbergs kommentarer kommer ettersom det ikke er noe som tyder på at Ukraina og Russland vil komme til forhandlingsbordet. Kiev fastholder at målet er å presse Russland ut av alt territoriet de har erobret, inkludert Krim, mens Moskva lover at de ikke forlater områdene de har annektert.

Ukrainske tjenestemenn krever også at Russland møter krigsforbryterdomstoler før samtalene i det hele tatt kan begynne. Mens Stoltenberg sa at bevæpning av Ukraina er den raskeste veien mot fred, har støtten fra Vesten oppmuntret Ukraina til å stille slike krav, og dets harde posisjoner vil neppe endre seg så lenge bistanden fortsetter å strømme.

NATO-sjefen erkjente nylig farene ved å støtte en proxy-krig mot Moskva, og advarte om at det kunne føre til en direkte konflikt mellom NATO og Russland. Men Stoltenberg insisterer på at Vesten må fortsette å bevæpne Ukraina til tross for risikoen.

I et annet intervju i helgen sa Stoltenberg at NATO-landene må trappe opp våpenproduksjonen for å støtte Ukraina. «For artilleriet trenger vi en enorm mengde ammunisjon, vi trenger reservedeler, vi trenger vedlikehold,» sa han. «Dette er en stor oppgave. Vi må øke produksjonen, og det er akkurat det NATO-allierte gjør.»

Forsidebilde: Emile Guillemot



1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 1 559 ganger.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

12 kommentarer. Leave new

 • Jens Stoltenberg har blitt en katastrofe for Ukraina og det ukrainske folket. Her søkes å maksimere krigen så langt det går an, støttet av 15 milliarder norske skattekroner. Vi kan bare lure på hvor det vil ende ….

  Svar
 • Det ender vel med at Jensemann får fredsprisen.

  Svar
 • Putin beklaget til sitt folk at han stolte på avtaler med vesten, så det vil han nok ikke gjøre igjen, kun hardt mot hardt;
  og nå fikk Russland en nyttårshilsen, uvisst hvor mange døde, U.S. HIMARs traff russisk treningsleir i Makiivka, Donetsk, og mange unge menn døde, 64 eller 300, litt etter hvem som forteller.
  Og Jens vil ha mer av samme sorten, med mantra » for as long as it takes», eller om du vil: likegyldig hvor mange liv som går tapt.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  3 januar 2023 13:17

  Det har ingen ende. Vietnam, Afghanistan, Jugoslavia, Libya, Irak, Syria …

  Når Ukraina er rasert, kjem turen til Georgia. Skal me tru vestleg presse, har Georgia same draum som Ukraina; å bli med i Nato. Nato og Ukraina har verkeleg vore ei suksess-oppskrift. Drøymer folk i Georgia om Nato-medlemskap? Dei burde ha mareritt om Nato-medlemskap.

  Deretter kjem turen til land som har «feil» regjering: Iran, Kina, Kviterussland, Russland … Det vil seia land som ikkje let seg underkua v USA.

  Assange har rett: Utfallet av krigane er uvesentleg. Poenget for Vesten er at det alltid er krig.

  Nato har tapt krig etter krig. Når Nato greidde å tapa etter 20 års krigføring i Afghanistan, er det von om tap i Ukraina òg. For det ukrainske folket sin del, ville det vera fint om Nato kan bruka mindre tid på tapet denne gongen.

  Våpensmiene elskar Nato og krigsforbrytar Stoltenberg. Kor lenge skal norske borgarar slutta opp om Nato-galskapen?

  Svar
 • Komplimanger til redaktørens forord. Spot on.

  Ukraina er ikkje meir. Eit namn og eit flagg. Militæret er borte, rester av NATO-hæren døyr no.

  Russland vil truleg fjerne NATO-hæren i Polen, Romania og dei tre baltiske landa også, før dei er ferdige. Spørsmålet blir då NATO-hæren i Noreg?

  Kanskje bør Russland ta ut dei amerikanske basane og Vardøradaren? Og dersom vi tillet militær bruk av Svalbard, vil dei ta øygruppa for evig og alltid. Stoltenberg og NATO er impotent.

  Det norske folket forstår enno ikkje at vi deltek i ein krig mot vår gode nabo Russland, og at det har ein pris.

  Svar
 • «Vi vet at de fleste krigene ender ved forhandlingsbordet – sannsynligvis denne krigen også»,

  – sier massemorderen Stoltenberg.

  Som avslo Gadaffi/Libya, og Sør-Afrikas president, sitt ønske om fredsamtaler.
  Hva gjorde Stoltenberg så ?
  Han bombet Libya sønder og sammen, med våre forsvars-fly (!) og gav data til opprørsbevegelsene innsatt av USA/Nato, som drepte statslederen.
  ‘Dette var god trening for gutta våre’ sa Stoltenberg under en briefing i Danmark etterpå.
  Så stjal hans oppdragsgivere alt gullet som Gadaffi hadde hentet hjem for å lage en ny valuta for Afrika for å løsrive dette kontinentet fra Fed sitt kvelertak.- Før de tok kontroll over Libyas olje.

  Måtte noen Libyere som mistet sine familier og sitt land aldri glemme Stoltenberg sin drapslyst og forhandlingsnekt.
  En vakker dag. Forhåpentligvis, vil denne drapsmannen bli ‘tatt ut’, som Stoltenberg selv sier om sine politiske motstandere.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 januar 2023 14:09

  Petter Stordalen meiner Jens Stoltenberg held «verdensklasse». Kapital og krig omfamnar kvarandre.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  5 januar 2023 14:13

  Den gongen Nato kanskje kunne seiast å vera ein forsvarsallianse, var Stoltenberg Nato-motstandar.

  Etter at Nato er vorte ein udiskutabel angrepsallianse, er Stoltenberg betalt talsmann for Nato.

  Svar
 • Stoltenberg følger ordrer. Det er krefter som tjener på og ønsker krigen skal fortsette. Det forleder fokuset fra hvor magien virkelig skjer.

  Svar
 • Torfinn Slettebø
  6 januar 2023 11:10

  NHO hylla våpenseljar Stoltenberg i går.

  «Våpen skaper fred», seier Stoltenberg. Ei gladmelding til gjengkriminelle i alle land.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Vennligst skriv inn en gyldig e-postadresse.

Next Post

Ytringsfriheten i vest har vært borte i 20 år.

Spørsmålet er om systemet lar seg reparere.

Previous Post

2023: Enda større problemer, uten kart og kompass

Folk er uten ledere

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.