POSTED IN Jemen

Jemen:

Matvarehjelpen kuttes nok en gang.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Vi må konstatere at ikke alle mennesker er like mye verdt og at mat er mindre viktig enn våpen. USA bevilger over 500 milliarder kroner til våpen for Ukraina og Norge følger opp med mange milliarder i bistand. Jemen som har vært utsatt for Saudi-Arabisk krig i 7 år får lite eller ingenting.

Pengene til Ukraina havner i stor grad alle andre steder enn der de skal. Landet er regnes som Europas mest korrupte. Men i kampen mot Russland har regjeringene i Nato-land tydeligvis ingen betenkeligheter. I USA er presidenten nå så upopulær som ingen andre før han og det henger sammen med at det brukes penger USA ikke har (pengetrykking).

Resultatet er inflasjon og dyrtid for befolkningen.

I Jemen-krigen er USAs viktigste bidrag våpensalg til Saudi-Arabia og hjelp med blokkering av havner i landet som også bidrar til matvarekrisen. Men krigsindustrien i USA er viktigere enn mat til Jemen. Det er også en form for prioritering.

Knut Lindtner
Redaktør

FN vil kutte i matvarehjelpen til millioner av jemenitter, nok en gang.

Av Kyle Anzalone og Will Porter.

FNs verdens matvareprogram (WFP) vil på en drastisk måte redusere den humanitære hjelpen til Jemen. 

Det vil si nødhjelpen med matvarer til mer enn 13 millioner mennesker. De sier det er på grunn av matmangel og stigende matvarepriser i hele verden.

WFPs avdeling i Jemen kunngjorde avgjørelsen sin på søndag. De sier det kommer av «kritisk mangel på finansiering, global inflasjon og effektene av krigen i Ukraina». 

Dette har tvungat avdelingen til WFP i Jemen til å foreta betydelige kutt, noe de sier vi få «forferdelig innvirkning» på de fattigste i Jemen.

«WFP berører livene til mer enn halve befolkningen i Jemen. De har hatt mer enn 19 millioner forskjellige overføringer hver måned. 13 millioner mennesker som er regnet som de som er mest i nød har fått mathjelp» heter det fra WFP. 

«Vi ser oss nå nødt til å redusere støtten for 5 millioner av disse menneskene til mindre enn 50 % av det de daglig har behov for. For de andre 8 millionene må vi redusere med omtrent 25 % av det de trenger daglig».

I tillegg til nedskjæringene i matrasjonene sier organisasjonen at 4 millioner mennesker ikke lenger vil få tilgang til «aktiviteter som kan gi dem mer motstand og bedre levekår», og også «skolemat og ernæringsprogrammer» på grunn av nedskjæringene.

WFP advarte i mai at de bare hadde fått inn en firedel av de 2 milliardene som var blitt lovet. Derfor har de måttet kutte i hjelpen i Jemen.

Allerede i januar måtte de redusere mathjelpen til 8 millioner jemenitter.

Og for to uker siden gjaldt dette også 1,7 millioner mennesker i Sør-Sudan, fordi de manglet nesten 500 millioner dollar.

Hungerkrisen i Jemen har vart i flere år. Men den pågående krigen i Ukraina har ført til voldsom økning i matvareprisene siden februar. Dette har forverret problemene for de allerede fattige landene i Midt-Østen.

Kongressen i USA bevilget i mai 40 milliarder dollar i en hjelpepakke til Ukraina. 5 miliarder av disse skulle gå til mathjelp i utlandet. Men mens militærutstyr har flommet inn til Kiev, så har hjelpeprosjektet for mat møtt på uforklarlige forsinkelser.

Mer enn én måned etter at tiltaket ble omgjort til lov, så har Biden-administrasjonen fortsatt ikke delt ut noen slags hjelp gjennom US Agency for International Development (USAID). De peker på «logistiske utfordringer».

Til tross for disse problemene kunngjorde Biden på tirsdag nok et initiativ for mathjelp etter G7-møtet. Da lovet han at USA vil komme med 2,76 milliarder dollar i humanitær og økonomisk hjelp til nødlidende land. 

760 millioner av disse skal gå til «rask og bærekraftig mathjelp». 

Det er uklart hvor mye av dette som vil bli sendt til Jemen.

Jemens humanitære krise er ifølge WFP resultatet av en åtte år gammel blokade og bombing gjennomført av Saudi-Arabia og De Forente Arabiske Emirater, men god støtte fra Washington.

Flere medlemmer av Kongressen har støttet et lovforslag som går ut på at Det Hvite Hus skal slutte å støtte Riyadh. Men lignende forlag har blitt nedstemt de to siste årene.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde: Andrew Svk

https://libertarianinstitute.org/news-roundup/un-will-cut-food-aid-for-millions-of-yemenis-again/

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Northern Light.
  3 juli 2022 12:37

  «FNs verdens matvareprogram (WFP) vil på en drastisk måte redusere den humanitære hjelpen til Jemen. Det vil si nødhjelpen med matvarer til mer enn 13 millioner mennesker. De sier det er på grunn av matmangel og stigende matvarepriser i hele verden».

  Når det er matmangel i verden, hvorfor kan ikke da FN pålegge de 194 medlemslandene å øke matproduksjonen? Når medlemslandene er pålagt å følge FNs direktiver, så kan FN instruere medlemslandene til å slutte med krig mot småbønder og mindre matprodusenter.

  For eksempel, USAs regjering kan hvis de vil, pålegge Union Pacific å transportere mat og gjødsel, når det ikke foreligger tekniske problemer med transporten. FN kan pålegge Nederland å oppheve kravet til bøndene om at 30 prosent av kjøttproduksjonen skal ned. Når FNs medlemsland følger hvert hint fra WHO, hvorfor skal ikke WFP ha like mye makt, for matmangel er svært mye alvorligere enn mangel på Covid-«vaksiner».

  «Jemens humanitære krise er ifølge WFP resultatet av en åtte år gammel blokade og bombing gjennomført av Saudi-Arabia og De Forente Arabiske Emirater, men god støtte fra Washington. Flere medlemmer av Kongressen har støttet et lovforslag som går ut på at Det Hvite Hus skal slutte å støtte Riyadh. Men lignende forlag har blitt nedstemt de to siste årene».

  Krigen mot Jemen er akkurat en krig som den privateide amerikanske krigsvåpenindustrien ønsker seg. En lavintensitetskrig som dras ut i tid, og som har sikrer store leveranser av militært materiell i mange år. At krigen foregår helt sør i Midt-Østen, gjør at vestlig presse og media, som har samme eiere som krigsvåpenindustrien, kan holde det unna førstesidene, slik at ikke vestlige befolkninger behøver å vite at USA, og blant andre Kongsberg våpenindustri, leverer militært materiell til en krig hvor to av de rikeste landene i verden, Saudi Arabia og Forente Arabiske Emirater, driver krig mot en av de fattigste landene i verden, en krig som ødelegger landet og folket for generasjoner.

  Kongressmedlemmer i USA får bidrag til valgkamper av krigsvåpenindustrien, og styreverv i deres selskaper etter den politiske karrieren. Med en privateid krigsvåpenindustri, som også har sine folk i forsvarsministeriet og faktisk også som forsvarsministere, er fortsettelse av pågående kriger, nye kriger, langvarige lavintensitetskriger for salg av militært materiell, og høye militære spenninger over hele verden garantert. For ingenting er så profitabelt som krig for storkapitalens krigsvåpenindustri, og for politikerne og mediafolk som er på deres lønningsliste.

  Svar
 • Northern Light.
  3 juli 2022 14:12

  World Economic Forum inngikk et partnerskap med Forente Nasjoner for et par år siden, og FNs generalsekretær underskrev avtalen uten å ta med de 194 medlemslandene på råd. Og WEF er partner og representerer de gigantiske agrobusiness-selskapene som kontrollerer nesten 80 prosent av verdens kornhandel, og den enorme ferdigmatindustrien – Big Food. Som alle sammen har BlackRock og andre kapital-forvaltningsselskaper som finansielle eiere. BlackRock er også partner med WEF.

  Vi vet at agrobusiness-selskapene og Gates, en av USA største eiere av matjord, vil kvitte seg med verdens småbønder, og erstatte dem med gigantiske industribruk som dyrker GMO-mat og fremstiller kunstig kjøtt. Det er den globale storkapitalens mål å få 100 prosent eierskap og kontroll over verdens matproduksjon. Ikke for «biosikkerhet» og «matforsyningssikkerhet», det er hva deres MSM skal få befolkningene til å tro, men for total kontroll over befolkningene i deres nye verdensordning.

  Nå som WEF er partner med FN, grundig underslått i storkapitalens vestlige presse og media, hvordan kan vi stole på at direktiver fra FNs Verdens Matvareprogram ikke er diktert av WEF? For eksempel vet vi at WHO er gjennomkorrupt, for WHO er 80 prosent privatfinansiert, og nesten halvparten av dette kommer fra Gates Foundation, som har eierinteresser i vaksineselskapene.

  FN med WHO har WEF som partner, som representerer BlackRock, som er finansiell eier av den farmasøytiske industrien som fremstiller Covid-vaksinene. Når Gates også har store interesser i agrobusiness, skal ikke også FNs Verdens Matvareprogram kunne mistenkes for å utforme sine programmer og direktiver i storkapitalens agrobusiness-selskapers interesse?

  «FNs verdens matvareprogram (WFP) vil på en drastisk måte redusere den humanitære hjelpen til Jemen. Det vil si nødhjelpen med matvarer til mer enn 13 millioner mennesker. De sier det er på grunn av matmangel og stigende matvarepriser i hele verden».

  Skal ikke FN bedre enn andre forstå at de må utforme en sammenhengende og helhetlig politikk for verden når det gjelder helse og matforsyning, for en må vel kunne forlange at FN gjør de riktige prioriteringene? Men FNS WHO vil bruke mange hundre milliarder dollar på vaksiner som friske mennesker ikke trenger, og som VAERS og EV viser dreper og ødelegger folk, og samtidig vil FNs Verdens Matvareprogram «på en drastisk måte redusere den humanitære hjelpen til Jemen. Det vil si nødhjelpen med matvarer til mer enn 13 millioner mennesker».

  Mat og drikkevann er eksistensielt for mennesker, det er ikke vaksiner for virus med overlevelsesprosent på 99,8%. Når FN gjør slike vanvittige prioriteringer, er det grunn til å tro at den globale storkapitalen har korrumpert FNS organisasjon helt. Partnerskapet som WEF inngikk med FN kan sies å være et globalt kupp av finansfolket. Med kontroll over FN, har de 194 land i verden som er forpliktet til å gjennomføre FNs direktiver.

  Helt perfekt for World Economic Forum som er partner med agrobusiness-selskapene, Big Food, den farmasøytiske industrien, energiselskapene og BlackRock. De har nå De Forente Nasjoner med WFP, WHO og IPCC til å tvinge FNs 194 medlemsland til å implementere en politikk som kommer den globale storkapitalen til gode, ikke befolkningene i medlemslandene.

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Befolkningsreduksjon?

Fødselsratene faller over hele verden etter massevaksinasjonen mot covid-19 startet i 2021

Forrige innlegg

Ser en nøyere på tallene fra USA:

Minst 750000 døde og 30 millioner skader av vaksineringen.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.