POSTED IN Japan, Kina

Japan støtter Taiwan mot Kina.

For kinesere er det å helle salt i et åpent sår.

0
Print Friendly, PDF & Email

Med Japan og Kinas nære historie i tankene er uttalelsene fra Japans visestatminister ikke bare dumme men også farlige. I 1931 startet den japanske okkupasjonen av Mandsjuria i det nord-østlige Kina. Dette var et et område rikt på råvarer. Japan okkuperte dessuten Taiwan fra 1895 til 1945.

Det er dessuten nødvendig å gjøre oppmerksom på at under den japanske okkupasjonen av Kina ble det foretatt noen fryktelig massakrer av kineserne. Mest kjent er Nanjing-massakren (voldtekten) der det antydes at mellom 20 000 og 80 000 kinesiske kvinner og barn voldtatt av japanske soldater den 13. desember i 1937. Dette pågikk angivelig i ukesvis og svært mange kinesere ble også drept.

The Asian Holocaust | Almost Chosen People
Et ikonisk bilde fra Nanking-massakren fra Life-magasinet i 1937.

Kina var dessuten det landet som mistet flest mennesker under 2. verdenskrig, bortsett fra Sovjetunionen, med nærmere 20 millioner døde til sammen. Disse kom i stor grad som resultat av Japans okkupasjon av landet og motstanden mot denne.

Heads from the Nanjing Massacre | Download Scientific Diagram
Avhugde kinesiske hoder etter Nanking-massakren.

Når ledende japanske politikere uttaler seg slik de gjør nå betyr det i praksis at de river opp gamle sår og minner mange kinesere om en fryktelig fortid som Japans imperialister var ansvarleg for. Det er ikke bare politisk umusikalt, det er en politisk frekkhet som grenser til en form for politisk psykopatologi: En forstår ikke hvordan gjenlevende og etterkommere må føle det når de fremfører slike uttalelser.

Og det forteller kineserne at de gamle japanske imperialistene fortsatt ikke har lagt bort sin virkelighetsoppfatning om Japan og kinesiske nærområder. De har åpenbart ingenting lært. Slik sett blir dette en melding til langt flere enn den er tenkt for, bl.a. til oss i Norge. Japans hegemoni-drømmer lever i beste velgående i den japanske eliten.

Knut Lindtner (redaktør derimot.no)

Japan støtter Taiwan mot Kina.

Fra Voltaire Network

Under debatten i Overhuset den 5. juli 2021, ble den japanske visestatsministere sitert når han sier:

«Om noe skulle hende med Taiwan, så vil det også bli betraktet som en eksistensiell trussel [mot Japan]».

«I så tilfelle vil Japan og USA måtte arbeide sammen for å forsvare Taiwan».

Loven som ble presset gjennom i 2015 og som endrer grunnloven, tillater Japans militære å mobilisere bare hvis landets overlevelse er truet.

Folkerepublikken Kina reagerte øyeblikkelig. De beskylder Tokyo for å blande seg inn i deres indre affærer.

Forrige måned, da G7-landene kom med løfter om militær støtte til Taiwan, svarte Kina med å sende 28 jagerfly inn over øya.

Pentagon har så langt avstått fra å kommentere tanken på at Taiwan skal være en del av et samlet Kina. Det ville jo bety slutten på borgerkrigen som oppsto tidlig i det tyvende århundret.

Ifølge Financial Times gjennomførte USA og Japan felles militærøvelser og krigsspill som mulige forberedelser på en konflikt over Taiwan.

Dette blir rapportert som en organisert del av Pentagons plan som de kom med i 2020. Dette var under Donalds Trumps mandat.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

Forsidebilde:
Tianshu Liu

https://www.voltairenet.org/article213636.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Stortingsvalget i høst dreier seg også om energi.

Skal vi kontrollere norsk energi må det politiske vedtak til.

Forrige innlegg

Bare toppen av isfjellet?

Melding om økende vaksinedødsfall i USA.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.