
Etter at Aung San Suu Kyi fikk Nobels fredspris har det vært en rekke terroraksjoner i Myanmar (tidl. Burma) i områdene til rohingaene. (En muslimsk minoritet som under britisk kolonisystem ble importert inn i landet). Konflikten har vært voldelig og har medført en stor flyktningstrøm til nabolandet Bangladesh.
I vesten har det vært problemer må å svelge at en tidligere fredsprisvinner kunne støtte det som noen har kalt folkemord. I Myanmar ser mange dette som et bevisst forsøk på å destabilisere landet. Konflikten er langt mer komplisert enn slik den fremstilles i våre medier.
Det er planlagt en havn i dette området som en del av den nye kinesiske silkeveien. USA anser denne (silkeveien) som en trussel mot sin globale dominans og prøver å stoppe den.
Imidlertid får Myanmar nå støtte fra tunge asiatiske land noe artikkelen under forteller om. Kanskje luften er i ferd med å gå ut av kritikken av landet? Mangel på informasjon fra landet gjør det naturligvis vanskelig å si noe sikkert om det som faktisk foregår.
Knut Lindtner
Japan støtter Myanmar i saken om folkemord.
Fra Voltaire Network.
Den vestlige verden er delt i spørsmålet om kontroversene i Myanmar. Etter India mener nå også Japan at det ikke har vært noe folkemord mot rohinga-folket, men at det skyldes en anti-terror-aksjon mot «Arakan Rohingya Salvation Army», også kjent under sitt forrige navn Harakah al-Yaqin, eller «Faith Movement».

På en pressekonferanse han holdt den 26. desember 2019 i Yangoon (tidligere Rangoon) grep den japanske ambassadøren til Myanmar, Ichiro Maruyama, sjansen til å forklare hvor de står.
Hans regjering tror fast og bestemt at det ikke foregår noe folkemord i Burma. I stedet er det et jihadist-angrep.
Han uttrykte derfor et håp om at The International Court of Justice ikke vil komme med provisoriske tiltak som et resultat av Aung San Suu Kyis forklaringer i det forumet den 12. desember 2019.
Fredsprisvinneren fra 1991, og som spesialrådgiver i Myanmar siden 2016, har vært utsatt for en internasjonal svertekampanje etter rohingaenes utvandring i 2017.
Støtten hun har i Kina har blitt forklart som del av rivaliseringen mellom USA og Kina. Støtten fra India har blitt sett på som synet til Narendra Modris hindu-politikk. De også mener «Arakan Rohingya Salvation Army» er en jihadist-organisasjon med hovedkvarter i Mekka i Saudi-Arabia.
De blir støttet av World Islamic Organization, og blir bevæpnet av Pentagon.
Oversatt av Ingunn Kvil Gamst
1 har lest innlegget i dag.
Innlegget er lest totalt 237 ganger.
1 Comment
Vestlige land, med USA i spissen, forsøker å destabilisere Myanmar. En av grunnen er at det er oppdaget store reserver av hydrokarboner i de nordvestlige delene av landet. Det er «The Ususal Suspects» som står bak destabiliseringen av Myanmar, med George Soros i spissen. Alt som står i norske presse om denne konflikten, er selvsagt løgn.
https://www.zerohedge.com/news/2017-09-10/myanmars-rohingya-crisis-george-soros-oil-lessons-india