POSTED IN Myanmar

Japan:

Støtter Myanmar i kampen mot islamsk ekstremisme.

1 kommentar
Print Friendly, PDF & Email
 I 1990 ble hun tildelt Raftoprisen. I 1991 ble hun tildelt Nobels fredspris in absentia og 6. desember 2000 Presidentens frihetsmedalje. (Fra Wikipedia)

Etter at Aung San Suu Kyi fikk Nobels fredspris har det vært en rekke terroraksjoner i Myanmar (tidl. Burma) i områdene til rohingaene. (En muslimsk minoritet som under britisk kolonisystem ble importert inn i landet). Konflikten har vært voldelig og har medført en stor flyktningstrøm til nabolandet Bangladesh.

I vesten har det vært problemer må å svelge at en tidligere fredsprisvinner kunne støtte det som noen har kalt folkemord. I Myanmar ser mange dette som et bevisst forsøk på å destabilisere landet. Konflikten er langt mer komplisert enn slik den fremstilles i våre medier.

Det er planlagt en havn i dette området som en del av den nye kinesiske silkeveien. USA anser denne (silkeveien) som en trussel mot sin globale dominans og prøver å stoppe den.

Imidlertid får Myanmar nå støtte fra tunge asiatiske land noe artikkelen under forteller om. Kanskje luften er i ferd med å gå ut av kritikken av landet? Mangel på informasjon fra landet gjør det naturligvis vanskelig å si noe sikkert om det som faktisk foregår.

Knut Lindtner

Japan støtter Myanmar i saken om folkemord.

Fra Voltaire Network.

Den vestlige verden er delt i spørsmålet om kontroversene i Myanmar. Etter India mener nå også  Japan at det ikke har vært noe folkemord mot rohinga-folket, men at det skyldes en anti-terror-aksjon mot «Arakan Rohingya Salvation Army», også kjent under sitt forrige navn Harakah al-Yaqin, eller «Faith Movement».

Arakan Rohingya Salvation Army, også kjent med sitt tidligere navn Harakah al-Yaqin, er en opprørsgruppe fra Rohingya som er virksom i Nord-Rakhine-staten, Myanmar. (Fra Wikipedia)

På en pressekonferanse han holdt den 26. desember 2019 i Yangoon (tidligere Rangoon) grep den japanske ambassadøren til Myanmar, Ichiro Maruyama, sjansen til å forklare hvor de står. 

Hans regjering tror fast og bestemt at det ikke foregår noe folkemord i Burma. I stedet er det et jihadist-angrep. 

Han uttrykte derfor et håp om at The International Court of Justice ikke vil komme med provisoriske tiltak som et resultat av Aung San Suu Kyis forklaringer i det forumet den 12. desember 2019. 

Fredsprisvinneren fra 1991, og som spesialrådgiver i Myanmar siden 2016, har vært utsatt for en internasjonal svertekampanje etter rohingaenes utvandring i 2017.

Støtten hun har i Kina har blitt forklart som del av rivaliseringen mellom USA og Kina. Støtten fra India har blitt sett på som synet til Narendra Modris hindu-politikk. De også mener «Arakan Rohingya Salvation Army» er en jihadist-organisasjon med hovedkvarter i Mekka i Saudi-Arabia.

De blir støttet av World Islamic Organization, og blir bevæpnet av Pentagon.

Oversatt av Ingunn Kvil Gamst

https://www.voltairenet.org/article208921.html

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

1 kommentar. Leave new

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Trump med ny forklaring på drapet av Suleimani:

«Det var skitpratet hans som fikk han drept!»

Forrige innlegg

Omskriving av virkeligheten fra den norske utenriksministeren.

Klarer ikke kritisere USAs brudd på folkeretten.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.