POSTED IN Helse, Japan

Japan:

Ingen nedstengninger. Laveste dødsrate på 11 år.

2 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Japans totale dødsrate var 0,7% lavere enn året før til tross for manglende nedstengninger.

Antall mennesker som døde i Japan i 2020, falt 0,7% fra året før til 1.384.544. Dermed er 2020 det første året med nedgang i dødstallene i Japan på 11 år, kunngjorde det japanske helse-, arbeids- og velferdsdepartementet mandag i sin midlertidige statistikkrapport.

Reduksjonen kan ha blitt påvirket av smitteverntiltak, som håndvask og bruk av masker, som svar på COVID-19-pandemien. Fra januar til september 2020 opplevde Japan en generell nedgang i dødsfall fra influensa, lungebetennelse og andre luftveissykdommer.

Den foreløpige rapporten antyder en pause fra den stigende trenden de siste årene. Japan fortsetter å «gråne» og antall dødsfall har inntil 2020 økt med omtrent 20 000 hvert år.

Nye ekteskap gikk også kraftig ned i fjor. Bare 537 583 par ble gift i Japan i 2020. Det er 12,7% mindre enn året før. Nedgangen skyldes trolig det store antallet bryllup som ble utsatt på grunn av koronapandemien.

grayscale photography of man wearing cap
Japans befolkning er blant verdens raskest aldrende befolkninger og har svært høy levealder.

Nedgangen i ekteskap forventes å presse Japans fødselsrate ytterligere ned i og etter 2021. Ifølge den foreløpige rapporten falt antall fødsler i 2020 med 2,9% til 872 683, noe som markerer den laveste fødselsraten som noen gang er registrert i Japan.

Den foreløpig rapporten inkluderer data for utenlandske innbyggere i Japan og japanske statsborgere som bor i utlandet. De endelige tallene vil bli enda lavere når de blir redusert til å omfatte bare japanske statsborgere i Japan.

Departementet skal etter planen kunngjøre sin endelige rapport i september.

Oversatt av Askaladden

Forsidebilde: David Edelstein

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

2 kommentarer. Leave new

 • Nedstengninger begrenserikke corona-smitten.

  I en høring i kongressen nylig, spurte James Jordan (R-OH) den amerikanske corona-generalen Anthony Fauci hvorfor de seks statene som har høyest forekomst av corona-døde, også er lockdown-stater, mens Texas, som har vært åpen i seks uker, nå har sterkt fallende smittetall og sterkt fallende corona-dødsfall og er nær bunnen av statistikken. Fauci kunne ikke (eller ville ikke) svare.

  https://www.zerohedge.com/covid-19/texas-ended-lockdowns-mask-mandates-now-locked-down-states-are-where-covid-growing-most

  Det er mange studier som viser nedstengninger (lockdowns) ikke har noen innvirkning på corona-smitten. På denne siden er det referanse til 32 fagfellevurderte, vitenskapelige studier som alle viser at lockdowns ikke begrenser corona-smitten:

  https://www.aier.org/article/lockdowns-do-not-control-the-coronavirus-the-evidence/

  Men ikke forvent at politikere, myndigheter og andre tilhengerne av nedstengninger vil innrømme dette, uansett hvor mye dokumentasjon man legger frem på at nedstengninger ikke virker.

  Svar
  • Nettopp. Vi har alltid basert menneskehetens kunnskap på sunn fornuft og logikk, alt det politikerne gjør nå strider imot nettopp det.

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Bestemmes vaksinevalget i EU av andre enn helse-hensyn?

Kanskje av helsekommisærens lommebok?

Forrige innlegg

Dagens Ukraina:

Nesten ingen norske medier skriver om hyldingen av krigsforbrytere i det landet.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.