POSTED IN Klima

Jan Herdal:

Når klimaet blir kaldere, hva sier vi da?

11 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Snøen på Kilimanjaro

Av Jan Herdal

I 2006 sa Al Gore at snøen på Kilimanjaro ville være borte innen 2010. Bildet er tatt 3. januar 2018, og er en god illustrasjon på klimaalarmistenes virkelighetsforankring.

I filmen «An unconvenient truth» fra 2006 sier fredsprisvinner Al Gore ikke bare at havet kan stige inntil 6 meter (20 fot) «i nær framtid». Om Afrikas høyeste fjell, Kilimanjaro i Tanzania, sier han, ordrett gjengitt: «Within the decade there will be no more snows of Kilimanjaro.»

Et effektfullt ordspill på Ernest Hemingways novelletittel «The Snows of Kilimanjaro».

«I nær framtid» er ikke særlig presist. Havnivået fortsatte etter 2006 i følge målinger å stige med ca. 2 mm havstigning i året, 2 cm. på et tiår og 20 cm på et hundreår.. Og det blir visst ikke det en gang. Klimaalarmismens Mekka, Nasa, måtte sist sommer melde at havnivået faktisk har sunket de siste par åra.

Når det gjelder Kilimanjaro, er den innlysende tolkning at fjellet ifølge Gore skulle være snøfritt innen 2010. Det flotte bildet av Kilimanjaro over denne teksten er tatt onsdag 3. januar 2018, publisert i den tanzanianske nettavisa AzaniaPost, og taler for seg. Nysnøen strekker seg flere hundre meter nedover fjellsidene.

Gore snakker om snø, men kan også ha inkludert isbreer. Det er riktig at de små bretungene som er synlige på toppen av Kilimanjaro har krympet i lang tid, men de smelter ikke, slik AzaniaPost feilaktig skriver. Det er alltid minusgrader på toppen av Kilimanjaro.

Endringen av isbreen på toppen av Kilimanjaro skyldes i hovedsak trefellingen rundt fjellet. Det fører til mindre fuktighet i luften og isen på toppen fordamper selv om der er kuldegrader.

Det som har skjedd, er at lufta har blitt tørrere, slik at den ikke kan opprettholde breene. De sublimerer direkte til atmosfæren, uten å gå vegen om vann. Omtrent slik isterninger som ligger lenge i fryseren krymper. Og nei, det er ikke globale klimaendringer som er synderen. Endringen tilskrives lokal trehogst, som fører til at mindre fuktig luft stiger opp til toppen.

Med det presisjonsnivå som jeg her har gitt to eksempler på, er det ikke underlig at klimaalamistene gjerne vil være ferdigsnakka, og heller skjule seg bak et fiktivt 97-prosent konsensus om menneskeskapt global oppvarming. Og med de snømengder og den kulden vi har opplevd over store deler av den nordlige halvkule i vinter, er det heller ikke underlig at de gjerne vil vri diskusjonen fra global oppvarming til «klimaendringer».

Hovedskillet i dagens klimadebatt går mellom politiske klimaaktivister som tror at menneskeskapte utslipp av «klimagasser», i hovedsak CO2, fører til en farlig oppvarming av kloden, og klimarealistene, som på sin side mener at klimaendringer er naturlige, og at hovedårsaken er solaktiviteten, samt vår klodes posisjon i forhold til sola. Geotermisk aktivitet er et annet underkommunisert område som kan forklare mer lokale fenomen.

Paris 8. februar 2018

Det europeiske institutt for klima og energi påviser at januartemperaturen i Sentral-Europa, eller i det minste Tyskland, faktisk har falt i 30 år. Omfattende, seriøs forskning, som aktivister og maktelite gjerne vil se bort fra, indikerer ytterligere redusert solaktivitet og global nedkjøling, og at en såkalt «liten istid» kan stå for døra.

10-12 cm nysnø er nok til å sette Paris på hodet, og mediene antyder fare for matmangel. Det er den vanlige overdrivelsen for å generere klikk. Men hva om det kommer 30 cm neste gang? Og enda viktigere: Hva om vår del av verden er i ferd med å forberede seg – og brenne milliarder av kroner – på den stikk motsatte utvikling av den som faktisk kommer? Ingen kan vite sikkert hva som vil skje de kommende tiår, men disse spørsmålene er viktige nok til at de bør kunne drøftes på en åpen, seriøs og fordomsfri måte.

Innvandring, islam og klima er tre sentrale, brennaktuelle spørsmål der de gamle, i praksis statskontrollerte mediene har gått for systematisk ensretting, mørklegging og feilinformasjon. På alle disse områdene har de frie, alternative mediene en viktig oppgave i å bidra til at også den andre siden slipper til med sine oppfatninger og argumenter.
Reelt uavhengige medier er en av demokratiets absolutte forutsetninger.

(Først publisert på oljekrisa.no)

Tidligere publisert på derimot.no

Noen bilder/tekst; Knut Lindtner

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

11 kommentarer. Leave new

 • Om du hadde droppet det siste avsnittet hadde den artikkelen vært super å dele, men når så mange som tror på klimatullet i tillegg ikke vil høre noe galt om innvandring, da blir den udelelig, for meg i det minste.

  Svar
  • Ops

   Svar
  • s. m. .

   Men dette er en viktig del av det hele. Nettopp for å splitte. Vi skal være ‘enige’. De som ikke er enige skal latterliggjøres/demoniseres:

   » Innvandring, islam og klima er tre sentrale, brennaktuelle spørsmål der de gamle, i praksis statskontrollerte mediene har gått for systematisk ensretting, mørklegging og feilinformasjon.»

   Derfor ingen reel diskusjon/samtale, i media eller på Løvebakken. Ensretting og propaganda er et av verktøyene. ( eventuelt indolent idioti, hvis vi er naive)
   ‘Hva vinner løgnerene med løgnene? – At vi ikke lengre tror at NOE er sant.’

   Dermed klart for den offentlige. propagandaen.
   ( Assange og Snowden er nå uskadeliggjort.)

   Svar
 • Skulle det vise seg at den globale gjennomsnittstemperaturen faller pga kraftig fall i solutstrålingen, så går det ikke på noen måte på tvers av det de fleste klimaforskere ved de mest anerkjente universitetene har hevdet. En slik reduksjon i solutstrålingen tilsvarende «Maunder minimum» fra ca 1645 til 1715, det er noe som rett og slett ikke lar seg forutsi, men som selvsagt kan skje. Håper inderlig det. Men sammenhengen mellom utslipp av CO2, CH4 og andre «drivhusgasser» og høyere global gjennomsnittstemperatur enn det som ellers ville vært tilfelle endres ikke av den grunn. Et slikt nytt evnt «Maunder minimum» vil i høyden «maskere» den underliggende økningen i fra noen tiår til opp mot et hundreår. Og det kan jo være bra. Skulle man klare å redusere utslippene så vil det være enda bedre, syns jeg. Men så hører jeg til de (relativt få ?) som vil ha et så kaldt klima som det overhode er mulig for menneskearten å overleve i. Det var tross alt under slike forhold at den nordiske varianten av homo sapiens (sapiens) utviklet seg i randsonen gjennom de skiftende istider. Jeg trives også best slik.

  Svar
  • Gode poeng, men det er en underliggende tema som Hårstad indirekte berører. Og det er måten drivhus-spøkelset brukes for kontroll. Du skal ikke bevege deg så mye, og når du beveger deg, skal det overvåkes.

   Så fjerner man fokus på det som går på direkte forurensing. Det vil ta det for langt å brette ut hele problematikken her, men la meg bare gi deg et kort eksempel:
   En standard sædutløsning idag inneholder såpass få levedyktige sædceller at med for eksempel en 1960 standard ville betrakte dagens gjennomsnitt som borderline infertil.
   Årsakene er flere, selvfølgelig, men en ikke ubetydelig bidragsyter er plast og andre tilsettingsstoffer i maten som mimikerer østrogen, som strøper testosteronproduksjonen og derav sædproduksjonen.
   Kanskje et trivielt tema i verdensmålestokk, men diskusjon rundt dette er fullstendig fraværende. Mon det?

   Det er lite som skjer tilfeldig fra de som styrer utviklingen, altså makten bak makten. At lavere testosteron gjør mannen mer medgjørlig og mindre kritisk til makta, vet de endelig godt. Så derfor holder man kjeft.

   Svar
 • Ikke noen vet men en tur til gjenvinningsstasjon en lørdag for i alle fall meg å inse at vi må gjøre noe radikalt. Vi konsumerer som jorden har uendelige resurser men det har den ikke.. + klimaforskning har viset til at mennesker ødelegger planeten raskt som f….

  Moder jord sliter helt klart… Vakker film fra yttre rymden på jorden og lys som går på fossile brensler;)

  https://youtu.be/ev9oPUNaqXE

  Svar
 • Ola Henriksen
  19 februar 2018 12:56

  Frykt-begrepet «klimakrise» har jo blitt byttet ut med «klimaendringer»

  Og klimaendringer har det jo alltid vært. Men frykt er nå bakt inn i denne endringen antagelig. (Men nå går det ihvertfall an å diskutere endringene uten å miste jobben.)

  Driver ikke Jehovas Vitner med noe av det samme, for å skape frykt?:

  Nordpolen skulle være isfri I 2013, men da det uteble endret de årstallet til 2054 men da bare i september måned.
  https://www.nrk.no/viten/_-… Ganske utrolig at de i det hele tatt kommer opp med dette årstallet når de bommet så kraftig på 2013.

  Så får vi ta vare på kloden, og stoppe forurensning til jord hav og luft. Og slutte med ofring på de pengestyrerende sitt alter.
  -Og vite at ikke all produksjon må sendes verden rundt, og pengesammenliknes med barnearbeid i India og Kina for å være «lønnsom».

  Kanskje bør vi også redusere gass og oljeutvinning, om ikke for CO2, men for noe mer sansynlig (?):
  Gassutvinning fører til jordskjelv:
  http://enerwe.no/gass/nederland-bedt-om-a-halvere-gassutvinning-etter-mange-sma-jordskjelv/

  Svar
 • Samme med overbefolkningsfrykten. Det er mange som tror at befolkningen vil synke, ikke stige, men vi hører ikke om dem.

  Svar
  • Ola Henriksen
   20 mai 2019 18:58

   «Samme med overbefolkningsfrykten»

   Eller «arbeidsløshet » for en nasjon.
   I et system der vi er blitt opplært til å tro at det er mangel på penger (tall), istedet for arbeidskrefter, som er avgjørende for en nasjons velstand.
   Vi skal frykte det vi ikke har kontroll over; som penge-økonomi og klima, og «verdenspolitikk». Så kan bakmennene styre i vår frykt.
   Og» overbefolkning» er et begrep som er sterkt knyttet til penge-økonomi og maktutøvelse.
   Men. En nasjon som bruker befolkningen til å produsere velstands-varer og tjenester ( Ikke system eller penge-tjenester), vil hverken oppleve «arbeidsløshet» eller «overbefolkning» som en negativ faktor.
   HVIS vi vet å skille mellom penger /tall og virkelige verdier i nasjonen.
   Og ser viktigheten i å styre egen valuta, og egne renter på nasjonens byttemidler.

   Svar
 • Vi går mot en global nedkjøling, og ikke en global oppvarming, ifølge Professor Valentina Zharkova, som ga en presentasjon ved Global Warming Policy Foundation i Oktober, 2018.

  Hennes modeller fastslo eksistensen av en 350-400 års syklus i solaktiviteten, og denne syklusen faller sammen med hvordan klimaet varierer på jorden. Modellen faller sammen med Maunder (Grand) minimum (1645-1715), Wolf (Grand) minimum (1200), Homer (Grand) minimum (800-900 F.Kr.); middelalderens varme periode (900-1200), romerske varme periode (400-10BC) og andre varme perioder.

  Hennes modeller har hatt en 93% nøyaktighet og hennes funn tyder på en super Grand Solar minimum begynner nå i 2020 og vil vare i 350-400 år.

  Det er bare å forberede seg på at det kommer til å bli steinkaldt.

  https://electroverse.net/professor-valentina-zharkova-breaks-her-silence-and-confirms-super-grand-solar-minimum/

  Svar
 • «Kępski opplever at det har vært en økning av isbjørn i området i år.»
  https://www.nrk.no/tromsogfinnmark/tre-isbjorner-banket-pa-vinduet_-_-vi-ser-dem-sjelden-sa-tett-pa-1.16824064

  Men, men…
  Isbjørnene var jo i ferd med å dø ut, pga. smeltende is. Dette er ‘dokumentert’ i tiår etter tiår, bl.a av Al Gore og Stoltenberg. Som også at Maldivene er i ferd med å synke i et stigende hav.
  Alle ‘vet’ dette etterhvert, etter utallige ‘ vitenskaplige’ betalte klimarapporter.
  Hvorfor driver Nrk med fake -news? ;-)

  Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Er tostatsløsningen en virkelig løsning for Palestina/Israel.

Er en demokratisk stat for alle i området umulig?

Forrige innlegg

Hvorfor forbyr USA Tik-Tok?

Kanalen bryter USAs informasjonsmonopol.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.