POSTED IN Norsk politikk, Virkelighetsforståelse

Jan Hårstad:

Tidligere var jeg velkommen i mange medier, men det er lenge siden.

18 kommentarer
Print Friendly, PDF & Email

Bemerkning om Document.no

Av Jan Hårstad

Det jeg liker ved Document er at det er mange fortvilte og desperate mennesker som skriver der. Det har også jeg gjort i årevis og redaksjonen er flink til å plassere mine kommentarer aller nederst på kommentarfeltet i håp om at leserne ikke kommer så langt i fordervelse.

Men som situasjonen er i EU-Nato zonen nå skal absolutt alle alternative blogger, media, knuses. I gamle dager var jeg velkommen både i Dagbladet og Klassekampen, men det er snart uminnelige tider tilbake.

Det som er gjennomgangstemaet i kommentarfeltet på Document er at Norge trenger en politisk oppvåkning. Ut av EØS og ut av grønningen.

Men da begynner Document-folket å speide etter noen norske partier som kan være en kraft mot utsalget og globaliseringen av Norge.

Forslagene kan være alt fra Erik Selles Konservative til Norgesdemokratene og FRP.

Det alle på Document klamrer seg til er et Norge fra omkring 1960-tallet som ennå ikke var blitt en supermakt i olje og gass og som fremdeles kunne leke nasjonal politikk under Nato. I mer enn noe fora jeg vet om har Eidsvoldverket av 1814 og Jacob Sverdrup, overlevd på Document. Knapt noen ser for seg andre politiske redskap enn nasjonalparlamentarisme.

Men allerede for 10-15 år siden ble alle nasjonale parlament i EU ombygget til å beskjeftige seg med lokale og kommunale problem. De statene i EU som våget seg frampå med tradisjonell nasjonal politikk, så som Ungarn og Slovakia ble utsatt for utpressing økonomisk og politisk.

Noe sånt er helt unødvendig i Norge da all vår elite har jobbet på spreng for å bli et EU-mønsterland. De velstående har blitt rikere på fjellvind, havvind og  gruvedrift og våre hav og fjorder kan forsøples – bare EU-borgerskapet tjener penger på det.

Det er mer enn 200 siden dette møtet. Virkeligheten er en helt annen og krever ny forståelse.

Ved siden av Eidsvoldromantikken er det forestillingen om at USAs 14 autonome baser i Norge bidrar til vår nasjonale sikkerhet og avskrekker disse barbariske russerne. Her har da Document lansert en STEIRO som sin geopolitiske guru og hans synspunkter har mange følgere i kommentarfeltet. For fremdeles er det slik på Document at USA er en slags sivilisasjonsbærer og bare TRUMP kunne vinne valget i november 2024, ville verdensfreden være sikret og det meste kunne fortsette som før. Takk store Gud.

I Israel-Palestina konflikten er man gnistrende hatefull mot palestinere og Hamas. Og store høvding er Netanyahu som blir pepet ut hvor han enn beveger seg.

Oppfatningen på Document var at den foraktelige lille terrorgruppen Hamas ville bli knust til pinneved av sivilisasjonsbærer Israel. Nå henger denne ønsketenkningen i lufta og forvirring sprer seg: blir ikke Hamas knust som Netanyahu lovet?

Alle kan håpe, men å forstå krever noe mer.

Altfor mange på Document lever dessverre i en ganske allminnelig norsk provinsverden hvor ønsketenkning og synsing dominerer.

Kan det bli noen endring på dette? 

Skal det bygges en norsk «oppvåkning» forutsettes at det finnes et miljø for sannferdig realistisk tenkning. Kommentariatet på Document tror de har funnet dette der, men her er det faktisk en ny variant av den ønsketenkning som hersker i Norge.

Den oppvåkning som Document-folket ønsker seg, forutsetter at de tar et kritisk oppgjør med den massive håp og tro-mentaliteten som documents redaksjon står for.

Forsidebilde: Dayne Topkin

Redaksjonen har lagt til bilder m/tekst

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.

18 kommentarer. Leave new

 • Det paradoksale med store, hvite far Hans Rustad er at all den manglende frihet han kontinuerlig kritiserer MSM for, er helt analog hos ham selv. Bare med et annet fortegn. Skulle dine anfektelser ikke la seg innordne Rustads egne spaltelangs, kippes du raskt ut av kommentarspaltene. Så all den frihet han krever av omgivelsene, krever han ikke av seg selv. Som ordtaket så treffende beskriver: «Svarer du dåren etter hans dårskap, så blir du ham lik».

  Jeg er persona non grata der i gården. Ikke et svar å oppdrive. Derfor sendte jeg inn en story med pseudonym. Saken skled rett inn og forlagssjefen ba meg i rosende vendinger skrive oftere. Stillheten kunne ikke blitt mindre da jeg nødtørftigst gjorde ham oppmerksom på hvem jeg var. Dette var virkelig moro.

  Nå er vel Document’s mest begrensende faktor at de er å likne med et menighetsblad og ikke en avis. Med egen husprest som holder andakter og andre sterkt religiøse skribenter. Ikke noe galt i å være mest opptatt av «den rette» religion, men da svinner samtidig inntrykket utad av at det dreier seg om en avis. Dette begrenser i stor grad Documents utbredelse og setter klare opplagsgrenser. En tradisjonell avis bør og må omtale religion fra en journalistisk synsvinkel, og ikke fremstå som forkynnende.

  Svar
  • Jan Hansen
   22 mai 2024 18:05

   Jeg tror det er mer sannsynlig at Dokument.no er del av «kontrollert opposisjon» akkurat slik som Reset.no var helt til reset gav opp å prøve å skjule det og ble 100% mainstream, stengte kommentarfeltet, byttet navt og rett etter forsvant helt…

   Svar
 • Det er ingen homogen gruppe i kommentarfeltet på Document. Du har noen sannhetssøkende og en haug med naive folk som spiller perfekt inn i den verden David Icke skisserte med at du støtter en av elitens alternativer. For eksempel med krigen på Gaza, så støtter vel MSM Palestina og Document Israel. Jeg derimot støtter frihet og kritiserer jødenes brutale framferd og stilt meg tvilende til om de var så ufattelig udugelig 7. oktober som de prøver å fremstille. Da blir jeg sensurert med en gang.

  Den som forklarer denne teknikken fra eliten best er innsideren Noam Chomsky:
  «Den smarte måten å holde folk passive og lydige, er å begrense spekteret av akseptable meninger, men tillate veldig livlig debatt innenfor dette spekteret – til og med oppmuntre de mer kritiske og dissidente synspunktene. Det gir folk følelsen av at de har tankefrihet, mens forutsetningene for systemet hele tiden blir forsterket av det begrensede debattområdet.»

  Svar
  • Her treffer du nok spikeren på hodet Birger.

   Svar
  • Jan Hansen
   22 mai 2024 18:08

   Ja dokument leserne og kommentatorene er alt annet en homogent eller noen del av en «menighet»… De er individualister som krangler seg imellom i kommentarfeltet og de fleste er uenige med de fleste om det meste…

   Svar
 • Kjell Helmers
  20 mai 2024 10:46

  Jeg liker både Derimot, Steigan, Document og Inyheter. Det disse har til felles er at de tilbyr alternative synsvinkler på problemstillinger som omtales med ensrettet propaganda i MSM. Det I seg selv er befriende og interessant. At jeg noen ganger er enig og andre ganger uenig i hva de skriver, blir for meg sekundært. Jeg trenger ikke å tro på det de skriver.

  Svar
  • Ingen problem for deg. Heller ikke for meg. Jeg kjøpte imidlertid alle bøkene og betalte Doc tidligere. Nå er jeg også blitt gratispassasjer. Mitt poeng er imidlertid at utbredelsen begrenser seg drastisk når en konservativ avisstemme konverterer til og fremstår som en religiøs forsamling. Rustad er også registrert med et politisk parti. Da blir han fra sitt ståsted prinsipielt lik den øvrige medieverdenens ansamling av meningsklakører. Og ingen fri motstemme.

   I-Nyheters kommentarfelt er på sin side så primitivt at bare det alene drar Lurås’ prosjekt ned i slummen. Nå er det nylig kommet til en ny nettavis – Uten Filter. Vi får se hva det vil bringe, men de har ingen dårlig start.

   Svar
   • Ja, kommentarfeiltet til iNyheter er virkelig dårlig. Der får man se hva som skjer når indoktrinerte mennesker får gjøre som de vil. Da forsvarer de «hjemmelaget» sitt med nebb og klør og latterliggjør «bortelaget» akkurat som en alkoholisert fotballsupporter. De er helt immune mot mitt argument om at de spiller elitens spill med å velge en av elitens alternativer og at de taper bare ved å delta.

 • Furubotnik
  20 mai 2024 17:54

  Redaksjonen på et nettsted som bruker Disqus kan IKKE påvirke hvor i feltet et innlegg er, de kan fremheve det eller fjerne det helt, evnt moderere det (altså forandre det) men ikke bestemme plassering.
  Du bestemmer selv om du vil lese nyeste først, eldste først eller «beste» (=flest stemmer) først.

  Dette vet jeg med 100% sikkerhet og kan ellers forklare mye om Disqus hvis Hårstad eller andre lurer på noe….

  Svar
 • Document er kristen-kosherkonservativ sektblekke som livnærer seg av donasjoner fra ytterst naive og rigide kristne, og deres ellers meget forskrudde verdenssyn.

  Hans Rustad er såpass fanatisk anlagt at han mener «demokratiet Israel», som grusbomber sivile for å ta livet av «terrorister», står mellom oss og døden. Så gal kan man av ikke mindre bli. Og nå har de også pressestøtte.

  Svar
  • Jan Hansen
   22 mai 2024 18:53

   Hamas er barnemordere som la ut skrytevideoer av at de drepte spebarn med å steke de i stekeovnen. Jeg støtter Israel helt fult ut i å utslette Hamas og ALLE de som støtter Hamas. Forøvrig så vil jeg anbefale deg å se på hva «son of Hamas» sier om Palestina og Palestinere generelt, han er en sønn av en av Hamas grunnleggerne og var selv indoktrinert hjenrevasket Hamanist intil han våknet opp…

   Svar
   • Gjerne vis eller fortell oss hvor og når du har sett disse videoene om babyer i ovner….De finnes ikke. Pro-pa-gan-da.

    Samme kan man si om jentene som man hevdet ble voldtatt, systematisk. Den «peneste» kvinnen som ikke var særlig pen, men som slapp ut og tok neseoperasjon etterpå, klaget i sitt invervju nærmest over at hun ikke ble seksuelt misbrukt av «HAMAS»

    https://x.com/SuppressedNws/status/1793261097119543807

   • Du Jan Hansen , her har du virkelig slukt noen feite løgner .

 • Tommy Olstad
  20 mai 2024 19:09

  Etter min mening er både derimot.no (venstrevridd) og document.no (høyrevridd) bra alternative media. Det samme gjelder steigan.no (venstrevridd) og inyheter.no (høyrevridd).

  Selvfølgelig vil flertallet av kommentarene [steigan.no har ikke kommentarfelt] gjenspeile den politiske dreiningen til mediet.

  Mange ser, og med god grunn, et behov for en drastisk endring av norsk politikk. Men hovedproblemet i den forbindelse er ikke at feil partier sitter med makten, men at disse partiene ikke bruker sine beste folk og ei heller fører en politikk i tråd med det beste i sin ideologi. Her er dagens regjeringspartier ekstremt gode eksempler. Tenk hvis Ap hadde hatt Trond Giske som leder og Hadia Tajik som nestleder, og Sp hadde hatt Ola Borten Moe som leder og Sandra Borch som nestleder. Finnes det et seriøst tenkende og politisk interessert menneske som er uenig i at de da hadde gjort det mildest talt bedre på meningsmålingene?

  «Politikk er å ville» sa Olof Palme, men samtidig er politikk også det som kalles ‘det muliges kunst’. En politiker må derfor ville noe («Fred er ei det beste, men at man noget vil» som Bjørnson uttrykte det) men samtidig må en politiker ha dømmekraft nok til å ikke havne i en «kamp mot vindmøller»; hvis det uttrykket fortsatt kan brukes i sin opprinnelige betydning fra Cervantes’ bok .

  Pga. behovet for å ville, men samtidig innse hva som er mulig, er det mange som havner i et problem når det gjelder spørsmålet om EU. Det er meningsløst å kjempe imot EUs eksistens og mene at hele organisasjonen best skulle oppløses, men samtidig er det totalt meningsløst å kjempe for norsk medlemskap. Et moderne sterkt integrert EU som kan bli en maktfaktor på egenhånd uten å være underlagt USA, er ikke mulig å realisere hvis de britiske øyer eller Norden er medlemmer. Storbritannia er allerede ute, og Irland/Eire og de nordiske land bør følge etter – til fordel for dem selv og til fordel for EU.

  USAs mange militærbaser i Norge, gjør at vi egentlig er et okkupert land for tiden. Dette understrekes av at amerikanerne på disse basene overhodet ikke er underlagt norsk jurisdiksjon; de gjør helt som de vil på norsk jord. Disse basene er heller ikke innrettet for å forsvare Norge, men er fremskutte baser for et ev. angrep på Russland.

  Det vil være en fordel om Trump vinner valget. Han ønsker fremdeles å «Make America Great Again» men han har også forståelse for at Putin ønsker å «Make Russia Great Again». På samme måten vil han ha forståelse for at EU kan øke sine forsvarsbudsjett drastisk, for å være sterke nok sammenlignet med Russland uten NATO, og på den måten «Make Europe (the old world) Great Again».

  Hva som er realistisk og hva som er ønsketenkning i politikken, vil det være vanskelig å ha et objektivt syn på. Men hvis man innser at krigen i Ukraina er vunnet for Russland, er det særdeles merkelig hvis man ikke ser at krigen i Gaza er vunnet for Israel.

  Tro og håp står ikke i opposisjon til realisme, men kan tvert imot gjøre at man lettere ser den rette veien videre.

  Svar
  • Jan Hansen
   22 mai 2024 18:59

   Det handler ikke om «høyre eller venstre»… Og slik det er nå så kalles alt til høyre for Stalin for høyrekstremt så det utrykket har helt mistet sin mening. De fleste fornuftige folk som ikke er totalt hjernevaskede idioter og woke galninger er i midten og litt av begge sider.

   Svar
 • Det er trist å se en tidligere reflektert mann som Hårstad, vise sin demente side på slutten av livet.
  Det er en stor skam at medier som derimot.no lar innlegg som dette slippe igjennom.

  Kanskje det er derfor de aldri kommer til å måle seg mot Dokument.
  Det er de alt for trangsynte til om de fortsatt lar demente Hårstad skrive innlegg.

  Svar
  • Kåre kunne ikke illustrert det bedre. Derimot.no tåler motforestillinger og kritikk. Document.no ville trolig:

   A) Ikke sluppet slik kritisk omtale til.
   B) Vedkommende risikerte livsvarig utestengelse.

   Siden Kåre stiller personlige, medisinske fjerndiagnoser, kunne det være interessant om han opplyser hvilken helsefaglig bakgrunn han besitter.

   Svar
  • «Det er en stor skam at medier som derimot.no lar innlegg som dette slippe igjennom.» Kåre , vis litt respekt . Skammen er din Engasjementet til Hårstads innlegg viser at de er relevante .

   Svar

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Fill out this field
Fill out this field
Skriv inn en gyldig e-postadresse.

Neste innlegg

Meteorolog:

Jeg er ingen klimafornekter. Men jeg tviler på sammenhengen mellom CO2 og global oppvarming.

Forrige innlegg

Covid-vaksinene endelig i søkelyset.

Nå åpnes det for etterforskning av overdødelighet i Japan.

Teksten står for forfatterens mening, ikke nødvendigvis www.derimot.no sin.